Str 2 z 2 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2018-06-12 23:04:38 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Do autora wątku: Wkleję Ci jednak opis, który wyjaśnia kiedy przysługuje Ci Blue Badge z urzędu: "You qualify for a mandatory Blue Badge without any assessment if you are over two years old and you: Are registered as blind. Scored 8 points or more in the 'moving around component' of your PIP. Receive a higher rate mobility component of the Disability Living Allowance. Receive a War Pension Mobility Supplement." Ps. Niemniej każdy urząd może dobrowolnie wydać Blue Badge "discretionary". W tym wypadku najlepiej o Blue Badge wystąpić po decyzji PIP, jeśli masz wyszczególnione powyżej lub równo owe 8 punktów. Wykonujesz skan decyzji i wysyłasz do urzędu. Wtedy otrzymasz badge bez zbędnych procedur - zdjęcie i 10 funtów fee. Przynajmniej tak ja robiłem - obecnie mam drugi Blue Badge. |
SMEK1982 | Post #2 Ocena: 0 2020-04-21 11:26:55 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2020 Skąd: selby |
Dzien dobry mieszkam w Anglii od 12 lat mam pare chorob mialem zawal serca .migotanie serca.cukrzyca kategori 2.dusznice bolesna .i mam stena w zylac czy nalezy mi sie renta w uk co dziennie gorzej sie czuje pozdrawiam
|