MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wrzodziejace zapalenie jelita grubego nawrot cz 2

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 7 z 11

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

ZlotaBabka

Post #1 Ocena: 0

2018-03-04 10:41:28 (7 lat temu)

ZlotaBabka

Kobieta

Z nami od: 25-07-2017

Poczytaj o wlasciwisciach i dzialaniu oleju z czarnuszki

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Tadijus1

Post #2 Ocena: 0

2018-03-09 09:29:31 (7 lat temu)

Tadijus1

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2018

Czesc
Poprawilo sie troche. Juz nie chodze tak czesto do lazienki. Dalej czuje sie jednak bardzo slaby. Lekarza mowia ze okres remisji to minimum 3 miesiace. Jestem dalej na sterydach. Caly czas pod opiekom lekarza. Lecze sie takze na depresje.

Chcialem sie zapytac:

Dostalem list z HMRC w ktorym pisze ze odmawiaja mi wystawienia karty EHIC. Napisali ze jestem rezydentem UK i tutaj sie powinienem leczyc. Czy da sie cos z tym zrobic zebym odzyskal jakies pieniadze za leczenie w PL?

SSP czy dalej mi bedzie przyslugiwal? Jak pisalem wczesniej pracodawca pytal sie kiedy wroce do UK. Wyslalem im tylko zwolnienie.

Czy Moga mnie zwolnic w obecnej sytuacji ?

Prosze o pomoc I wyrozumialosc. Jestem dalej bardzo oslabiony.

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Tadijus1 09-03-2018 09:30 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2018-03-09 11:20:20 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Moga zwolnic, jesli postepowanie bedzie zgodnie z procedurami, nie bedzie powodu do odwolania.

Mozna odmowic pokrycia kosztow leczenia w ramach karty EHIC. Leczenie nie jest z powodu naglego wypadku.
Z wczesniejszego opisu wynikalo, ze koszty leczenia w Pl, to glownie 'kopertowe', naprawde chcesz to odzyskac w ramach rozliczen miedzy krajami?
SSP bedzie przyslugiwal, jesli sie kwalifikujesz:
https://www.gov.uk/statutory-sick-pay/eligibility

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Tadijus1

Post #4 Ocena: 0

2018-03-09 11:49:54 (7 lat temu)

Tadijus1

Mężczyzna

Konto zablokowane

A co oznacza ze zgodnie z procedurami moga mnie zwolnic ? Mozna prosic troszke jasniej ?

Chcialbym uzyskac zwrot kosztow nie za "kopertowanie". A za prywatne wizyty na ktoremail chodze I za leki chociazby. Mam paragany na kwoty od 100 do 500 zlotych. Takich wizyt troche Mialem juz. We nastepnym tygodniu mam miec kolejne 3. (Dermatolog, psycholog, gastrolog) Bede tez musical przejsc do kogos od kregoslupa, bo z tym tez zaczynam miec problemy. Niestety korzystam z opiekI prywatnej Bo na NFZ say terminy po Kilka miesiecy.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

karjo1

Post #5 Ocena: -1

2018-03-09 12:21:53 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

A skad mozna wiedziec, jakie macie procedury w firmie, na ile jestes wartosciowy dla niej?

Leczenie prywatne i do tego lapowki?
Tego nawet kabaret nie ogarnie ;).
Prywatne leczenie jest prywatnym wyborem, albo stac kogos na to i placi, albo ma ubezpieczenie pokrywajace takie rozwiazanie.
Leki tez nie sa naglym przypadkiem, podlegajacym refundacji.
Jedziesz po calosci, dermatolog, psycholog, neurolog, gastrolog :).
Ktos sie ubawi, jak zobaczy druk za zwrot leczenia.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Tadijus1

Post #6 Ocena: 0

2018-03-09 12:32:02 (7 lat temu)

Tadijus1

Mężczyzna

Konto zablokowane

Przy tej chorobie pojawiac sie moga zmiany skorne.
Tak jak u mnie.

Depresja tez czesto pojawia sie. Lekarz mowil ze przy tak ostrym przebiegu choroby tzn. Powyzej 15 biegunek.

Mam tez znacznie podwyzszone cukry Bo biore sterydy.

To ciezka choroba. Nie chce sie rozwodzic nad tym ze przez 4 miesiace bylem zignorowany przez lekarzy w UK. To byl temat czescI 1 I zostal zamkniety. Teraz sie chcialbym stupic na tym cojest.

[ Ostatnio edytowany przez: Tadijus1 09-03-2018 12:33 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Mieszko

Post #7 Ocena: 0

2018-03-09 12:35:27 (7 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2018-03-09 11:49:54, Tadijus1 napisał(a):
Mam paragany na kwoty od 100 do 500 zlotych. Takich wizyt troche Mialem juz. We nastepnym tygodniu mam miec kolejne 3. (Dermatolog, psycholog, gastrolog) Bede tez musical przejsc do kogos od kregoslupa, bo z tym tez zaczynam miec problemy. Niestety korzystam z opiekI prywatnej Bo na NFZ say terminy po Kilka miesiecy.

Sorry, ale nie rozumiem. Z jakiej niby racji chciałbyś mieć wizyty na NFZ? Jesteś w Polsce ubezpieczony? Skoro byłeś i pracowałeś w UK to wątpię, żebyś płaciła składki zdrowotne w Polsce. Na zwrot kosztów leczenia poza UK NHS musi się zgodzić wcześniej, są specjalne procedury. Tak jak Karjo napisała - karta EHIC jest na nagłe przypadki.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2018-03-09 12:41:07 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Ja bym sie wreszcie zdecydowala i trzymala jednej wersji. Z jednej strony, oslably i prawie konajacy w szpitalu, z drugiej - prywatne wizyty i spacery po specjalistach, po faktury.

Dla wyjasnienia, w trakcie pobytu w szpitalu lekarz prowadzacy umawia specjalistow innych dzialow w ramach potrzeb biezacych. Wszystko jest w ramach jednego rachunku za leczenie szpitalne.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Melanija

Post #9 Ocena: -1

2018-03-09 13:11:48 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Dla mnie od początku jakaś ściema, jak ktoś jest taki słaby to nie siedzi i nie stuka elaboratów na jakimś forum - a wszystko od pierwszego postu w pierwszej części kręci się o odszkodowanie, pytanie tylko od kogo? Tak jak by ktoś sprawę prowadził no win no fee i badał możliwości.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

gosian

Post #10 Ocena: -1

2018-03-09 13:21:41 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2018-02-18 10:35:51, gosian napisał(a):
(...).
Nie rozumiem jednego. Leczy sie prywatnie i jeszcze daje koperty??hmm.. Dziwne...
A może poprostu sobie jaja robi,że wtedy nikt nie pochwalil go za uzywanie wulgaryzmów w stosunku do innych ludzi?

Ja od dawna mysle ,że ktoś sobie jaja robi.. Ta cała historia jest tak naciągnięta że az wierzyć sie nie chce.
Do niedawna nie było problemu wyjechać nawet na inny kontynent.brać kredyty na setki tys funtow żeby się leczyc itd...
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 7 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,