Pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedzi od bardziej doświadczonych

|
---|---|
Iwan89 | Post #1 Ocena: 0 2018-02-08 17:00:24 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2016 Skąd: BRAK |
Cześć, mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to jest tutaj z dentystą? Chodzi o to, że przy pierwszej wizycie na dzień dobry chcieli ode mnie 50 funtów za rentgen zębów i bodajże 30 funtów na poczet ewentualnych plomb, co mnie totalnie zgasiło. Nie ma tutaj możliwości aby zrobić zwykły bezpłatny przegląd zębów w ramach NHS? Tylko od razu jakieś rentgeny, jakieś zadatki na leczenie które nie wiadomo czy w ogóle będzie potrzebne. Druga sprawa okulista, mam problemy z oczami, bardziej zaawansowane niż dobór okularów w sklepie optycznym. Czy funkcjonują tutaj okuliści w ramach NHS? Oraz jeśli tak to czy konieczne jest skierowanie?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedzi od bardziej doświadczonych ![]() |
darraj | Post #2 Ocena: +1 2018-02-08 17:08:05 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Tunhs dentist masz wszystko wyjasnione.
Okulista nie wiem, nie znam sie,poszukaj na forum,na pewno byl taki watek. "We're all mad here" Mad Hatter
|
Melanija | Post #3 Ocena: 0 2018-02-08 21:32:24 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dentysta jak wyzej w linku cennik od 20 do ponad 220 w zaleznosci od kategorii - musisz sie zapisac do przychodni na NHS - trzeba sie w recepcji zapytac, czy maja miejsca na NHS, bo nie koniecznie to jest oczywiste.
Okulista na NHS badanie £25. Mozna robic co 2 lata, nieraz sa promojce w Specsavers I robia za £15 albo za free.Same szkla okolo 80, oprawki 30 - milion30 ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
Post #4 Ocena: 0 2018-02-08 22:27:35 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-02-08 17:00:24, Iwan89 napisał(a): Druga sprawa okulista, mam problemy z oczami, bardziej zaawansowane niż dobor okularów w sklepie optycznym. Czy funkcjonują tutaj okuliści w ramach NHS? Oraz jeśli tak to czy konieczne jest skierowanie? A co to znaczy zaawansowane problemy? Ja w ta srode bylam u okulisty w sklepie optycznym wlasnie. Sprawdzil mi wzrok komputerowo i potem tradycyjnie, zbadal siatkowke, czy nie rozwinal sie u mnie astygmatyzm, jakie mam cisnienie w galkach ocznych, dobral osobna recepte na okulary i osobna na soczewki kontaktowe oraz zamowil probne soczewki, wszystko w cenie £35.00 polaczone. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Melanija | Post #5 Ocena: 0 2018-02-08 23:05:02 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Katy, gdzie byłaś na badaniu Combi? bo przeważnie życzą sobie oddzielnej wizyty na sight i oddzielnej na soczewki.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2018-02-09 05:57:15 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-02-08 23:05:02, Melanija napisał(a): Katy, gdzie byłaś na badaniu Combi? bo przeważnie życzą sobie oddzielnej wizyty na sight i oddzielnej na soczewki. No wlasnie sieciowki takie jak Specsavers i VisionExpress w poblizu chca osobno oraz osobno placone. Wiec zadzwonilam do malego niezaleznego sklepu w okolicy i taka oferte uzgodnilismy. Chyba wiec warto zawsze zrobic jakies rozeznanie ![]() ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Melanija | Post #7 Ocena: 0 2018-02-09 09:16:20 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Hm, no ja już i tego próbowałam, byłam raz w takim malutkim, ale tam też osobno - 25 + 25, no i nie powiem, zbadali super, nawet moje mini blizno ryski na gałce ocznej, że niby od moich długich pięknych rzęs się rysują i dostałam advice, żeby młode rosnące rzęsy usuwać
![]() W sumie ja mam AXA cash back, ale to do pewnej kwoty, więc przy regularnym zakupie soczewek szukam troszkę oszczędności ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Melanija 09-02-2018 09:24 ] Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
Iwan89 | Post #8 Ocena: 0 2018-02-10 23:13:38 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2016 Skąd: BRAK |
To jeszcze dopytam czy Laryngolog ze skierowaniem do GP oraz czy orientuje się ktoś ile może trwać oczkiwanie, kwestia miesięcy?
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2018-02-10 23:40:39 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak, musisz miec skierowanie od GP i zaleznie od rejonu, czas oczekiwania na wizyte moze byc nawet 10 miesiecy.
Ada
|
Melanija | Post #10 Ocena: 0 2018-02-23 08:46:22 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-02-09 05:57:15, KatyD napisał(a): Cytat: 2018-02-08 23:05:02, Melanija napisał(a): Katy, gdzie byłaś na badaniu Combi? bo przeważnie życzą sobie oddzielnej wizyty na sight i oddzielnej na soczewki. No wlasnie sieciowki takie jak Specsavers i VisionExpress w poblizu chca osobno oraz osobno placone. Wiec zadzwonilam do malego niezaleznego sklepu w okolicy i taka oferte uzgodnilismy. Chyba wiec warto zawsze zrobic jakies rozeznanie ![]() ![]() Katy, zrobiłam to badanie combi w Boots - cena 35F, ale jak się przy tym zmienia rodzaj soczewek i dostaje się od nich na 2 tyg. bezpłatną parę to oni to liczą jako free trial i płaci się tylko 25 ![]() Ogólnie bardzo jestem zadowolona z testu, dostałam nowe soczewki które są odpowiednie do mojego wieku i rodzaju wady - teraz wiem że Vision Express dobrał je zupełnie bez pojęcia! ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|