Str 4 z 5 |
|
---|---|
Sonia2013 | Post #1 Ocena: 0 2018-11-28 08:59:42 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-06-2013 Skąd: Liverpool |
Nie mogę go zarejstrowac do Surgery ze względu na kwestie formalne, czyli wymagany NIN i poswiadczenie adresu.
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2018-11-28 09:13:40 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Moze popros specjaliste ze szpitala o interwencje. Mowili cos o CPN? Skierowany do CMHT?
Ada
|
Sonia2013 | Post #3 Ocena: 0 2018-11-28 09:19:38 (7 lat temu) |
Ada,
1.jakiego specjalistę ze szpitala masz na mysli? 2.CPN? nie wiem o co chodzi, rozwiń mysl proszę 3. CMHT? również nieznany mi termin [ Ostatnio edytowany przez: Sonia2013 28-11-2018 09:20 ] |
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2018-11-28 14:13:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
CPN to community psychiatric nurse.
CMHT to community mental health team. Niestety nie mozliwe jest skierowanie do community teams bez NHS no i rejestracji u GP. Kolo sie zamyka. Popros o referral do Hospital Social Workers Team. Rejestracja u GP jest jak najbardziej mozliwa bez insurance no ale bez potwierdzenia adresu bedzie ciezko. Szpital nie moze go wypisac bez wskazania GP, to prawda. On jest gotowy do wypisu I nie moga go trzymac wiec niech sie martwia. Nie wykonuj pracy za nich. Syn jest dorosly I nie masz zadnych zobligowan prawnych zeby prostowac sprawy formalne. [ Ostatnio edytowany przez: dominikana36 28-11-2018 14:17 ] |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2018-11-28 14:18:41 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie mozesz syna dodac do jakiegos rachunku albo counci tax? Wtedy bedzie potwierdzenie adresu. Nie otworzyl konta bankowego po przyjezdzie?
Carpe diem.
|
|
|
Sonia2013 | Post #6 Ocena: 0 2018-11-28 16:18:00 (7 lat temu) |
Dominikana, piszesz, żeby poprosic o skierowanie do zespołu pracownikow socjalnych...a kogo poprosic, w czyich kompetencjach jest wystawic to skierowanie?
Moga go trzymać do 3 miesięcy chyba, ze względu na tą sekcję 3. Clue sprawy- straszą deportacją...dlatego ja muszę znaleśc rozwiązanie i jest to w mojej gestii Richmont- syn nie ma konta bankowego tutaj, tam są teraz większe obostrzenia niż przy rejestracji do Surgery, a poza tym bardzo szybko trafił do szpitala i nie było opcji, żeby pozałatwiac konieczne formalności. Wszędzie konieczny NIN- a spotkanie dopiero na początku stycznia, więc o czas chodzi. W councilu byłam i nie mogę go dopisać bo znowu - brak NINu. Mogę go dopisać do rachunku do wody? Mam w ryczałcie.Wiem, ze rachunek nie wzrosnie ...a nawet gdyby to mniejsza o to. Chcę rozwiązać to sprawę. Pokazałam im naszą kartę EKUZ- ale patrzą na to jak na kamień księzycowy i nie widzą sensu. A to powinien być klucz do rejestracji do Surgery wg mnie, no ale ja sobie moge pogdybać, a tu chodzi jak rozgryśc system. [ Ostatnio edytowany przez: Sonia2013 28-11-2018 16:23 ] |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2018-11-28 17:27:39 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Od kiedy do council tax jest potrzebny numer NI? To chyba jakies nieporozumienie, mozesz czytalas o council tax benefit albo support, a nie samym council tax? Mozesz go dopisac, do ktorego rachunku Ci pasuje.
Karta EKUZ jest do leczenia w naglych przypadkach, nie za bardzo ma zwiazek z rejestracja u GP. Nie udowadnia, ze ktos jest rezydentem, wrecz przeciwnie. Carpe diem.
|
AgentOrange | Post #8 Ocena: 0 2018-11-28 17:37:36 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Pokazałam im naszą kartę EKUZ- ale patrzą na to jak na kamień księzycowy i nie widzą sensu. A to powinien być klucz do rejestracji do Surgery wg mnie, no ale ja sobie moge pogdybać, a tu chodzi jak rozgryśc system. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Sonia2013</i> 28-11-2018 16:23 ] EKUZ jest dla turystów. Przyzwyczaj się z myślą o deportacji bo w zasadzie skoro syn nie pracuje to nie kwalifikuje się tutaj do zostania szczególnie po Brexicie i zaostrzeniu prawa imigracyjnego. System nie rozgryziesz, za dużo osób probowało i ludzie zagłosowali za blokadą emigracji (czyli Brexit). Nie zdziwiłbym się gdyby szpital wystawił rachunek za wizytę w szpitalu. |
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2018-11-28 17:53:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-11-28 17:37:36, AgentOrange napisał(a): Przyzwyczaj się z myślą o deportacji bo w zasadzie skoro syn nie pracuje to nie kwalifikuje się tutaj do zostania szczególnie po Brexicie i zaostrzeniu prawa imigracyjnego. System nie rozgryziesz, za dużo osób probowało i ludzie zagłosowali za blokadą emigracji (czyli Brexit). Nie zdziwiłbym się gdyby szpital wystawił rachunek za wizytę w szpitalu. Troche empatii i zrozumienia! Matka chce pomoc dziecku, zostaw ja w spokoju! PS: Do Brexitu moze w ogole nie dojsc (!), a jakbys poczytal wiadomosci z ostatniego tygodnia, to naciagaganie systemu przez imigrantow EU tez bylo klamstwem. Opinia moderatora: Zgadzam sie z nawolaniem do empatii, ale bez wulgaryzmow tez mozna. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
AgentOrange | Post #10 Ocena: 0 2018-11-28 17:58:39 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Troche empatii i zrozumienia! Matka chce pomoc dziecku, zostaw ja w spokoju! Empatia empatią ale nikt nie chce płacić na innych, szczególnie jak przyjadą na gotowe i rękę wyciągają. Jak żeś taka/i empatyczna/y to opłać GP z własnej kieszeni. Cytat: PS: Do Brexitu moze w ogole nie dojsc (!), a jakbys poczytal wiadomosci z ostatniego tygodnia, to naciagaganie systemu przez imigrantow EU tez bylo klamstwem. Bardzo niwny/a jestes -- żaden polityk brytyjski nie zaryzykuje odwołania Brexitu - bo to byłaby śmierć polityczna. To tak jak zrobienie wyborów a następnie stwierdzenie że jednak nie weźmiemy pod uwagę decyzji ludzi. Nawet Putin fałszuje wybory po cichu. |