MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dorosły, niepełnosprawny syn

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2018-02-08 22:50:49 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Na to sie naklada kwestia checi syna do kontynuacji leczenia, znajomosci jezyka.
No i tu moze byc dosc trudno z opcja osrodka zblizonego do polskich rozwiazan.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2018-02-08 22:50:58 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mialam to samo zapytac- jak on bedzie sobe sam radzil jak bedziesz w pracy? Jak u niego z jezykiem, bo jakiekolwiek terapie przez tlumacza moga byc ciezkie.

Czy ta przyznana rente bedzie syn mogl pobierac mieszkajac w UK? Jesli tak, to przynajmniej mialby jakies srodki na zycie, czyli spelnialby warunki przemieszczania sie. Pozostanie budowanie historii po przyjezdzie.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2018-02-09 15:45:01 (7 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Osobiscie przypuszczam ze poradzi sobie w ciagu dnia w UK lepiej niz przez miesiac w Polsce. Ja ukonczylam w Londynie kurs tlumaczeniowy z wybujalymi wowczas urojeniami - wiec synowi schizofrenia nie powinna przeszkodzic w nauce jezyka jesli nie zna.
Wiele osob chorych psychicznie ma wysoka inteligencje. Pamietam jak kiedys w szpitalu tu w Londynie mielismy quiz we wspolnym pokoju. Jeden z pacjentow dobrze odpowiadal na wszystkie pytania z nauk scislych. "Bardzo dobrze Ci idzie, Kenny", zauwazyla z usmiechem pielegniarka. "Bo on ma doktorat z fizyki" - wyjasnila ladna Irlandka z depresja.
:-]
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2018-02-09 16:12:54 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Piszesz tak, zakladajac, ze sam zainteresowany zna czy nie zna jezyka?
Czyms innym jest zabawa w doskonalenie jezyka, a zupelnie czyms innym bedzie miotanie sie i usilowanie zalatwienia opieki osobie, ktora nie chce takiej pomocy, nic nie rozumie, nie ma plaszczyzny porozumienia.
Istota terapii jest jakas forma kontaktu werbalnego, jakby nie patrzec.
A zaawansowana choroba nie bedzie motywowala do pracy nad soba i jezykiem.
Pomijam kwestie finansowe, zapewnienie opieki medycznej i oplacenie kursu, utrzymanie dwoch osob z jedej pensji moze byc wyzwaniem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2018-02-09 16:25:27 (7 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2018-02-09 16:12:54, karjo1 napisał(a):
Czyms innym jest zabawa w doskonalenie jezyka, a zupelnie czyms innym bedzie miotanie sie i usilowanie zalatwienia opieki osobie, ktora nie chce takiej pomocy, nic nie rozumie, nie ma plaszczyzny porozumienia

Opisujesz stan osoby w stanie ostrego stanu psychotycznego?

Czy codziennosc schizofrenika za granica?
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2018-02-09 18:45:35 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Jedno i drugie.
I zapewne wiesz, jak wygladaja realia dostania sie pod dobra opieke psychiatryczna w UK, na ile jest to trudne.

Do góry stronyOffline

Sonia2013

Post #7 Ocena: 0

2018-02-09 20:49:28 (7 lat temu)

Sonia2013

Kobieta

Z nami od: 20-06-2013

Dziękuję za Wasze wypowiedzi.
Poziom znajomosci języka u syna to B1.
Ma pełne remisje, tak więc rokowania są pomyslne...mimo wszystko.
Co do renty, tak będzie mógł pobierać polską w uk.
Przy normowaniu jego stanu zdrowia, on jest w znacznym stopniu samodzielny..tak więc zaden problem, aby został w domu, gdy ja będę w pracy.

Dzisiaj udało mi się nawiązac kontakt z lekarzem ze szpitala w Polsce, wreszcie obiecująca wspołpraca, pomoc...oby. Dostałam zapewnienie, ze nie wypuszczą go ze szpitala, póki nie zakończą leczenia i wyjscie na własne żądanie nie wchodzi w grę. Potem ma zapewniony ośrodek z terapią...bdb warunki...wszystko to w Polsce.
Jestem bardzo zdeterminowana, żeby zapewnić tutaj w Anglii synowi jak najbardziej optymalne warunki, tak więc wszelkie sugestie chłonę jak gąbka.

[ Ostatnio edytowany przez: Sonia2013 09-02-2018 20:53 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2018-02-09 21:59:22 (7 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Karjo w mojej pierwszej pracy w UK pracowal ze mna Polak ze schizofrenia. Kiedys mi opowiadal pozniej ze w naszym zakladzie bylo mu latwo namierzac glosy pochadzace z jego glowy bo mowily po polsku a bylismy tam jedynymi Polakami. Moze znasz kogos z Twojego opisu ale dla mnie to nieznajomosc slowa remisja. Wybacz jesli to realne Twoje zycie ale dla mnie jest nierealne.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2018-02-09 22:06:43 (7 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2018-02-09 20:49:28, Sonia2013 napisał(a):

Dzisiaj udało mi się nawiązac kontakt z lekarzem ze szpitala w Polsce, wreszcie obiecująca wspołpraca, pomoc...oby. Dostałam zapewnienie, ze nie wypuszczą go ze szpitala, póki nie zakończą leczenia i wyjscie na własne żądanie nie wchodzi w grę. Potem ma zapewniony ośrodek z terapią...bdb warunki...wszystko to w Polsce.
Jestem bardzo zdeterminowana, żeby zapewnić tutaj w Anglii synowi jak najbardziej optymalne warunki, tak więc wszelkie sugestie chłonę jak gąbka.

Soniu ale wiec dlaczego w Anglii? Niech przeciez idzie na terapie. Do Ciebie jesli bedzie chcial, przyjedzie na remisji, popracuje albo I nie ale ja nie zabieralabym go od terapeutow dopoki moze byc w osrodku.

Tutaj problemem jest przeludnienie I czasem w szpitalach nie ma lozek nawet dla miejscowych a prywatne sa superdrogie.

Do góry stronyOffline

Sonia2013

Post #10 Ocena: 0

2018-02-09 22:13:04 (7 lat temu)

Sonia2013

Kobieta

Z nami od: 20-06-2013

Katy, dlatego, ze ja tu pracuje.Dlatego, ze na dluzszą metę on sam bez wsparcia sobie nie poradzi...vide tego co sie obecnie dzieje. Dla mnie na odleglosc jest to ogromnie trudne..wrecz nie do ogarnięcia.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,