MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 6 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2017-05-22 13:23:33 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2017-05-22 12:57:52, lulilu1 napisał(a):
Chyba nie porównujesz chęci popełnienia samobójstwa do tego, że ktoś nie chce mieć dzieci???

Można nie chcieć mieć dzieci i ich nie mieć bez sterylizacji. Sterylizacja i samobójstwo mają jeden wspólny mianownik - są nieodwracalne. Jak chce to zrobić to niech robi bo dostała odpowiedzi, że to jest w UK nielegalny sposób na poprawę cery. Jeśli jednak chce o tym podyskutować to musi się liczyć z rożnymi komentarzami i wydaje mi się, że nie jesteś do końca z pewnymi rzeczami pogodzona bo to chyba nie jest pierwszy raz kiedy ... komentujesz innych komentujących. Masz prawo tak samo jak oni. Zrozum to

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 22-05-2017 13:24 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Osola18

Post #2 Ocena: 0

2017-05-22 13:28:51 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Z nami od: 20-05-2017

Właśnie, każdy ma do swojego ciała i życia wyłączne prawo, jeżeli ono nie narusza praw innych. Jeżeli chodzi o mój problem, to pozostaje Słowacja, jeżeli chodzi o moją młodszą koleżankę to tylko na razie Estonia. To podnosi znacznie koszty i przysparza problemów, z dojazdem, hotelem itd. Najczęściej na świecie wykonywanym zabiegiem ginekologicznym jest histerektomia i to nie tylko z powodu raka, również profilaktycznie, tak jak to zrobiła Angelina Jolie i inne aktorki, sportsmenki czy nawet modelki. Nasza polska mentalność ogranicza się do jednego modelu. Chłop, dzieci najlepiej kilkoro, harówa i poświęcenie, potem wnuki i apiać, a w końcu samotność jak już jesteśmy schorowane i niepotrzebne. A może jest inny wariant, bo samotność można osiągnąć w łatwiejszy sposób. Może "wyczyścić" się za młodu, pozbyć tej całej nieciekawej fizjologii, żyć pełnią, realizując się niekoniecznie użerając się z mężem, dziećmi, wnukami, które jak będziemy miały szczęście przyniosą nam na dzień babci laurkę. Ja sama byłam niezbyt dobrą córką, i nie chciała bym się z kimś takim użerać, a kariera być może się powiedzie, lub nie ale trzeba zawalczyć.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2017-05-22 13:56:27 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Osola18

Post #4 Ocena: 0

2017-05-22 15:51:36 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Jest wiele alternatyw ludzkiego życia, a o kobiecości jako zło nic nie pisałam, raczej o korzystaniu z życia
nie robiąc przy tym nikomu nic złego. Nie ubędzie mi kobiecości wraz z macicą, wyzwoli mnie tylko z fizjologii, której mam już dość i która do niczego mi nie jest potrzebna. U "gina" byłam i to u nie jednego i więcej nie mam ochoty.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2017-05-22 16:19:04 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2017-05-22 13:28:51, Osola18 napisał(a):
A może jest inny wariant, bo samotność można osiągnąć w łatwiejszy sposób. Może "wyczyścić" się za młodu, pozbyć tej całej nieciekawej fizjologii, żyć pełnią, realizując się niekoniecznie użerając się z mężem, dziećmi, wnukami, które jak będziemy miały szczęście przyniosą nam na dzień babci laurkę. Ja sama byłam niezbyt dobrą córką, i nie chciała bym się z kimś takim użerać, a kariera być może się powiedzie, lub nie ale trzeba zawalczyć.

Wiesz (a moze wlasnie nie), ze te wszystkie rzeczy mozna zrobic bez radykalnych krokow? Maz nie oznacza od razu posiadania dzieci. A jak nie chcesz meza, to mozna miec kochankow i nie zachodzic w ciaze, itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Osola18

Post #6 Ocena: 0

2017-05-22 18:15:59 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Przecież nie o samą ciąże chodzi. Tu masz rację, jest przecież tyle sposobów, raczej mi chodzi, jak już wspomniałam o całą tę fizjologię, o to poczucie dyskomfortu, bardzo złe samopoczucie, bolesne skurcze właśnie macicy, na które jest niestety jeden sposób, "kielich". Więc co mam się wpędzić w alkoholizm? w imię czego, w imię tej kobiecości którą niby utracę wraz z macicą?Poznałam dziewczynę z zespołem MRKH, jest szczęśliwa i jest bardzo dobrą sportsmenką.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2017-05-22 18:26:58 (8 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dla mnie temat conajmniej dziwny. A wrzucenie go w dyskusję tygodnia to już lekka przesada. Wiem, że na MW ostatnio same nudy więc kto wie, może ci na "górze " zadbali o kontrowersyjny temat?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #8 Ocena: 0

2017-05-22 18:47:48 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Wg mnie, i mojej "filozofii" to należy żyć zgodnie z naturą, czy jak to wierzący powiedzą, z bożym nakazem. Jeżeli nie chcę żyć w zgodzie z normalnymi nakazami natury, to muszę się zastanowić czy jestem normalny. Widzę, że jesteś zauroczona jakimiś sportsmenkami, modelkami i aktorkami. Ileż oni mają własnego życia? Czy ich życie jest szczęśliwe? No i taka przykra sprawa dla tych kobiet, które nie mogą mieć dzieci, czy one są normalne? Nie pytam o stan psychiczny, ale o stan zadowolenia z życia.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2017-05-22 19:00:41 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #10 Ocena: 0

2017-05-22 19:23:37 (8 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2017-05-22 11:53:24, lulilu1 napisał(a):
Oczywiście masz rację i gdyby któraś z koleżanek wyraziła swoje zdanie w sposób grzeczny i rzeczowy przedstawiając konkretne argumenty - super.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>lulilu1</i> 22-05-2017 11:58 ]

Autorka watku to jakas nieswiadoma lala, ktora twierdzi, ze jak mlody organizm to zregeneruje sie po histerektomii...

#Violujemy

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,