MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 5 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasiachery

Post #1 Ocena: 0

2017-05-22 09:08:38 (8 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2017-05-21 14:39:57, Osola18 napisał(a):
Zauważyłam że na tym forum, u ludzi obytych, jeżdżących po świecie, stykających się z różnymi światopoglądami jest o wiele większa tolerancja i pobłażliwość na takie ekstremalne trochę pomysły. Poruszyłam podobny temat na "polskim" forum, to myślałam że mnie zlinczują, wreszcie dostałam bana.Kariera-karierą, ale wiem że dziewczęta po "wyczyszczeniu" są szczęśliwe, są zdrowsze i bardziej urodziwe. A co ciekawe, tego typu zabiegi znane były już w starożytnym Egipcie.

to faktycznie jestes taka brzydka, ze chcesz sie wysterylizowac, zeby pryszczta cera ci sie poprawila??? swietny pomysl.*THUMBS UP* *THUMBS UP**THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lulilu1

Post #2 Ocena: 0

2017-05-22 09:27:40 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

To jest po prostu niemożliwe jaki poziom braku kultury,nietolerancji i niedojrzałości szanowni państwo reprezentują.Ubliżają 18 latce zarzucając brak dojrzałości sami wyśmiewając się z wyglądu, pryszczy,proponując wstrzemięźliwość jako formę antykoncepcji ( serio??? sex tylko jako forma prokreacji??? to smutne troszeczkę), wypowiadając się w tonie eksperta na temat dolegliwości menstruacyjnych kompletnie ignorując fakt,że ktoś może inaczej przechodzić PMS niż wy, niektóre kobiety moają wycięte z życiorysu kilka dni w miesiącu i żadne leki na to nie pomogą.Ba doszło nawet do tego, że wiecie lepiej o sytuacji rodzinnej dziewczyny niż ona sama. Sama osobiście nie widziałabym najmniejszego powodu, żeby informować moją mamę o podobnej decyzji min właśnie dlatego, że jestem dorosła. Dlaczego wydaje się wam, że wiecie lepiej od dziewczyny czego ona chce, czy co jest jej potrzebne. Będzie żałować? No cóż jeżeli nawet- to jej życie, jej decyzja i jej żal.Ona nigdzie nie prosiła o wyrażenie opinii - ale rozumiem to internet - jak w życiu codziennym nikt nie chce Cię wysłuchać trzeba swoje mądrości na siłe online komuś wcisnąć.Brawo szanowne Panie ;) jak zwykle konkretnie, na temat i z kulturą;)

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 22-05-2017 09:30 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2017-05-22 11:41:08 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Poprostu trzeba nie mieć wyobraźni, żeby tak radykalne decyzje podejmować w tak młodym wieku. Nie bez powodu nie wykonuje się tych zabiegów bez wyraźnych wskazań medycznych. Może dzięki krytycznym opiniom autorka odwlecze decyzję o kilka lat po czym przyjdzie i serdecznie nam podziękuje.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #4 Ocena: 0

2017-05-22 11:53:24 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Oczywiście masz rację i gdyby któraś z koleżanek wyraziła swoje zdanie w sposób grzeczny i rzeczowy przedstawiając konkretne argumenty - super.Pisanie ,że jest niedojrzała, nieodpowiedzialna, nic nie wie o życiu, najprawdopodobniej jest pryszczata i najlepiej niech seksu nie uprawia hmmm... no mija się z celem -chyba, że tym celem jest obrażenie autorki i utwierdzenie w przekonaniu,że prokreacja rzeczywiście sensu nie ma bo mało jest wartościowych i dobrych ludzi na świecie...

P.S. żeby była jasność też uważam, że tak radykalnej decyzji nie powinno się podejmować w tak młodym wieku, nie mam też przekonania co do pobudek jakimi kieruje się autorka- niemniej jest to jej życie, jej ciało, jej decyzja - a ja nie jestem jej matką czy też przyjaciółka żeby mieć moralny obowiązek wbrew jej woli swoim zdaniem na ten temat ją raczyć.Rozumiem, że innym wydaje się inaczej.Ok.

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 22-05-2017 11:58 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #5 Ocena: 0

2017-05-22 12:03:37 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-05-22 09:27:40, lulilu1 napisał(a):
To jest po prostu niemożliwe jaki poziom braku kultury,nietolerancji i niedojrzałości szanowni państwo reprezentują.(...)

Oczywiście, podziwiam Twój poziom kultury, tolerancji i dojrzałości Szanownej Forumowiczki... aby takie mieć zdanie o ludziach nietolerancyjnych.
Ileż trzeba mieć tolerancji, aby tak bez bym zastanowienia się, tolerować okaleczanie się i to na swoje żądanie.
Poszedłbym jeszcze dalej i zaproponował zmianę płci, oczywiście wyciąć te kobiece atrybuty i nie przyszywać męskich, bo po co ma mi się coś dyndać jak będę pędził... Oczywiście na mecie będzie szpital, odział zamknięty.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2017-05-22 12:19:22 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Owszem, w pewnym sensie jest niedojrzała i nieodpowiedzialna bo mało który dojrzały i odpowiedzialny 18 latek jest na 100% pewien, że chce zostać rodzicem akurat teraz. A tu mamy sytuacje w drugą stronę. Z cerą się idzie do kosmetyczki/dermatologa, a nie na sterylizację.
I wybacz, ale jak przyjdzie na forum przyszły samobójca też będziesz taka do bólu rzeczowa?
A co do kultury, nie wszyscy przezentujemy identyczny jej poziom, trzeba się z tym pogodzić

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Osola18

Post #7 Ocena: 0

2017-05-22 12:31:18 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Z nami od: 20-05-2017

Do ie20x4-2b-Całkowicie nie na temat. Lulilu pisze o kulturze dyskusji, o tolerowaniu poglądów czy koncepcji życiowych innych ludzi, nie koniecznie je pochwalając. Z Twojej zaś wypowiedzi objawia się wyraźna nietolerancja. Okaleczanie się na własne żądanie, jak sam stwierdziłeś - jest właśnie na własne żądanie, czyli tolerancja nie ma nic do rzeczy. Pomijając oczywiście twierdzenie, że pozbycie się narządu, który nie jest potrzebny, a przysparza tylu kłopotów i zagrożeń - to okaleczenie. Snucie dywagacji o szpitalu psychiatrycznym, to naprawdę niegrzeczne uwagi. Bardzo wiele kobiet, w starszym wieku musi się poddać histerektomii, czy nie lepiej to zrobić gdy organizm w pełni się zaadoptuje? A rekonwalescencja jest krótka i nie ma ryzyka komplikacji?

[ Ostatnio edytowany przez: Osola18 22-05-2017 12:34 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2017-05-22 12:56:06 (8 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

A mi tu coś nie pasuje. Bo piszesz dość dojrzale i składnie jak na swój wiek o mało dojrzałej i mam wrażenie nie przemyślanej podjętej decyzji.
Może ktoś sobie żarty robi?

Jeżeli uważasz to za słuszne to idź tam gdzie to robią i po sprawie. Czekasz na poklepanie po plecach? Nie bardzo rozumiem dalszej dyskusji. Dostałaś odp. . Jesteś pełnoletnia, masz kasę na to, wycinaj i po sprawie. Nikomu nic do tego.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #9 Ocena: 0

2017-05-22 12:57:52 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Sweet Liar ależ ja jestem pogodzona, pozwoliłam sobie jedynie stwierdzić fakt.To wszystko.Tak samo jak Ty wyraziłaś swoje odnośnie autorki postu.
Chyba nie porównujesz chęci popełnienia samobójstwa do tego, że ktoś nie chce mieć dzieci??? Znałam paru nastolatków orientujących się lepiej w swoich celach życiowych,poglądach i priorytetach niżniejeden 40 latek. Nie znamy dziewczyny- nie nam to oceniać.Od tego będzie lekarz do którego się zgłosi.Takie moje zdanie. Co do poczynania z własnym ciałem - jeżeli ktoś jest w pełni sił psychicznych i jego decyzja dotyka wyłącznie jego może chodzić bez jaj, z podwójnymi , do góry nogami czy jakkolwiek wyobraźnia podpowiada bo to najzwyczajniej w świecie nie moja sprawa.
Dziękuję bardzo za żywą dyskusję,jak zwykle było czarująco;) Życzę samych akceptowanych społecznie wyborów życiowych i miłego dnia;)

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 22-05-2017 13:03 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2017-05-22 13:07:47 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Jak czytam co ta dziewczyna pisze to powiem wam ten zabieg w tym wieku ma same zalety tylko o co chodzi w calej Te sprawie?
Bo dla mbie to wyglada jak reklama I promowanie tego tematu pisala Na innych forach pisze Na tym jak ktos chce sobie powiekszyc cyce to zbiera kase I leci do chirurga nie rozpusujac sie Na forach ze lepiej to zrobic w mlodym wieku Bo bedzie miala lepsze wziecie a Na plazy inne kobiety Beda jej zazdroscic wtf?! Ja sie pytam wtf ; D

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,