MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 4 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2017-05-21 22:22:04 (8 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Tu nie ma co przekonywac, ta osoba potrzebuje psychologa :)
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-2b

Post #2 Ocena: 0

2017-05-21 23:20:08 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Na psycholog to już za późno... pozostaje tylko ortopeda.

Do góry stronyOffline

Osola18

Post #3 Ocena: 0

2017-05-22 07:10:02 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Z nami od: 20-05-2017

Nie rozumiem Waszej złośliwości, przecież doskonale wiecie, że jest pewien odsetek kobiet które zdecydowanie nie chcą matkować, rodzić, poświęcać się itd.Kariera sportowa jest tylko dodatkową motywacją. Zresztą nie tylko sportowa, jest mnóstwo zajęć "typowo męskich" takich jak wojsko, lotnictwo zawodowe, kosmonautyka, czy sporty ekstremalne w których kobieta ze względu na żeńskie "przypadłości" nie może się w pełni angażować. Czy to tak trudno zrozumieć?

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #4 Ocena: 0

2017-05-22 07:48:17 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

No widzisz jest trudno zrozumieć - bo jak się odcinasz i odróżniasz od większości i przyjętych standardów to jak widać powyżej, staje się to ością w gardle dla wydawałoby się dorosłych ludzi, którzy swojej opinii nie potrafią wyrazić inaczej niż w sposób prześmiewczy i mało kulturalny.
Co prawda moje poglądy, priorytety i pragnienia zmieniły się znacząco od czasów kiedy miałam 18 lat,jednak wiem, że nikt za Ciebie życie nie przeżyje.Jesteś już pełnoletnia i w pełni za siebie odpowiedzialna, podjęłaś decyzję - niestety w UK tego typu zabiegi przeprowadzane są tylko w szczególnych przypadkach. Więc pozostaje Ci szukanie dalej.Powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 22-05-2017 07:50 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2017-05-22 07:55:05 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Podaj przyklad jednej dziedziny, gdzie kobiety nie moga sie w pelni angazowac. Sa kobiety kosmonauci, zawodowi lotnicy i uprawiaja sporty ektremalne. Tutaj zalaczam zdjecie emirackiej szejki Latify uprawiajacej sky diving
http://whatson.ae/dubai/2017/01/these-photos-of-dubais-skydiving-sheikha-will-blow-your-mind/
Nawet w konserwatywnym, muzulmanskim kraju "kobiecie przypadlosci" (a co to jest?) nie stanely na przeszkodzie w uprawianiu sportow ekstremalnych.
Dosyc juz tego trollowania. Szkola czeka.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Osola18

Post #6 Ocena: 0

2017-05-22 08:21:45 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Przepraszam, coś takiego jak "kobiece przypadłości" rzeczywiście nie istnieje. To staroświecki przesąd.Nie leje się ze mnie raz w miesiącu jak "z cebra" nie czuję żadnego bólu, ani skurczów, fantastyczne samopoczucie nie opuszcza mnie ani na chwilę. Ciekawe, gdybym była pilotem Twojego samolotu, czy wtedy byś do niego wsiadła. Uwagę o trollowaniu pominę, choć przykro, gdy coś takiego pisze mieszkanka moich ukochanych Kielc, do których przyjeżdżałam od wielu lat na wakacje.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #7 Ocena: 0

2017-05-22 08:23:59 (8 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Mozna być innym nie okaleczając sie na całe życie.
W myśl twojego rozumienia faceci powinni sobie ucinać jajka bo jeszcze im sie one podczas lotu czy w kosmosie gdzieś zaplacza...ot takie męskie przypadłości...:)
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Osola18

Post #8 Ocena: 0

2017-05-22 08:53:56 (8 lat temu)

Osola18

Kobieta

Masz rację Jaguar, mogą im się zaplątać. Faktem jednak jest że w tych "męskich" zawodach kobiet jest śladowa ilość. W Polsce w liniach komunikacyjnych lata zaledwie trzy kobiety i to jako "drugi pilot" W amerykańskiej astronautyce była tylko jedna kobieta w rosyjskiej również. Jak ktoś powiedział-miesiączka w wojsku, to jak ciężka choroba a cywilu. No i oczywiście światowe przeludnienie, którego według Ciebie pewnie też niema. Giną całe gatunki, jaguary również. Świat w końcu musi coś z tym skutecznie robić. Są na świecie kraje gdzie już teraz prowadzi się politykę sterylizacji, nieraz nawet przymusowej. Więc nad czym się użalać.

[ Ostatnio edytowany przez: Osola18 22-05-2017 08:55 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #9 Ocena: 0

2017-05-22 09:00:16 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Osola18. Jesli masz obfite, bolesne miesiaczki, to nalezy o tym porozmawiac z lekarzem. Przed lotem jest sprawdzane samopoczucie pilota, on/ona ma obowiazek zglosic, czy czuja sie wystarczajaco dobrze, zeby odbyc rejs. Tak, wsiadlabym do samolotu prowadzonego przez kobiete w czasie miesiaczki, bo to nie jest "przypadlosc", ale normalny objaw tego , jak funkcjonuje kobiece cialo.
Twoje zycie, Ty poniesz konsekwencje, dobre i zle. Ale zeby takie decyzje podjac, trzeba byc doroslym. Nie : pelnoletnim. Doroslym. Ty, mimo formalnej pelnoletnosci nie jestes dorosla. Bo chcesz te decyzje ukryc przed rodzicami. Dlaczego? Jesli faktycznie jestes juz w pelni od nich niezalezna, masz swoje pieniadze (rzadkie w wieku 18 lat, ale mozliwe), mieszkasz osobno, to po prostu poinformuj rodzicow. Moga byc rozczarowani, moze marza o wnukach, ale dzieci sie nie ma po to, zebyc kiedys miec wnuki.
Dostalas informacje, o jakie pytalas. Teraz bierz swoja karte kredytowa i bukuj lot I klinike.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kasiachery

Post #10 Ocena: 0

2017-05-22 09:07:00 (8 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2017-05-21 12:07:22, Osola18 napisał(a):
No właśnie, nie o refundację pytałam, a histerektomia to właśnie sterylizacja, tylko radykalna. Zaczęłam ostrożnie, od sterylizacji, bo przeczuwałam totalną krytykę. Mam kontakt ze sportsmenkami z Ukrainy, czy z Estonii i one histerektomii poddają się nie robiąc z tego dramatu.Przecież nie wszystkie kobiety pragną jedynie macierzyństwa. Nieraz wybierają karierę. Wiadomo też że taki zabieg przeprowadzony w młodości wpływa korzystnie na kondycję, na urodę, bo znika problem z trądzikiem no i jeżeli świadomie rezygnujemy z macierzyństwa, to czemu mamy się całe życie borykać z miesiączką? Z obawą przed rakiem?*DONT_KNOW*

yyyyyyy ty masz dopiero kilkanascie lat, co ty mozesz wiedziec o checi posiadania dzieci. Jak bylam w twoim wieku to mowilam kazdemu, ze dzieci miec nie bede, wole kariera, bo chce mies KASE na wycieczki i drogie auta. I tak bylo dopoki niepoznalam mojego meza, byl zupelnie inny reszta facetow i on obudzil instynkt macierzynski. I taki oto sposob zostlam mama w wieku 23 lat. Teraz jestes na NIE ale ok 30. mozesz zwariowac od mysli, ze chcesz byc matka a nie mozesz byc. Nie chcesz dzieci to zyj w celibacie lub tylko sex analny - raczej nie zajdziesz. Znajoma prara portugalczykow w pracy po 2 dzieci stwierdzili ze kategoycznie dzieci nie chca, 2 im wystarczy. On poszewdl na wasektomie, po 2 latach stwierdzili, ze do szczecia potrzebne by bylo im trzecie dziecko ale juz miec ich nie beda, BARDZO zaluja tej nieodwracalnej decyzji, a ze adopcji czy zaplodnienie przez kolege nie wchodzi w gre. Teraz to ci hormony buzuja, chcesz zdobyc caly swiat a za 3-4 lata troche inaczej na to spojrzysz. Ale rob jak chcesz - twoja macica.

[ Ostatnio edytowany przez: kasiachery 22-05-2017 09:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,