Str 3 z 4 |
|
---|---|
norb_uk | Post #1 Ocena: 0 2016-03-26 21:33:43 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2008 |
Skoro szpitale powinny być ekonomiczne wydajne(tak twiedzi ministerstwo zdrowia) to znaczy ze maja wyliczone "moce przerobowe" i określona ilośc petentów do obsłużenia. Nie ma darmowych obiadów jak to ktoś mądry kiedyś powiedział. Ta rozmowa nie ma sensu od dłuższego czasu ale skoro ktoś pisze to wypada odp.
Ps nie wiem co wy z tym wywalanie kogoś na bruk. Ja pisze o organizacji i uczciwej informacji a wy mi tu o wypadkach, wyzwalaniem ludzi z oddziałow itp ahh |
NightFury | Post #2 Ocena: 0 2016-03-26 21:42:14 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Ale jak oni moga sie na 100% dobrze zorganizowac skoro zadnego wypadku nie da sie przewidziec?
Napisano ci juz...u twojej partnerki nie bylo zagrozenia zdrowia czy zycia i jesli w miedzyczasie do szpitala trafiaja ofiary powaznego karambolu to sluszne i logiczne jest ze udziela sie pomocy tym ktorzy moga umrzec za 5 minut a nie tym ktorym nic nie grozi. To tak jakby do gabinetu lekarza wolac przeziebionego pacjenta a tego ktory wlasnie dlawi sie na smierc odprawiac z kwitkiem bo "to nie jego kolejka". Mylisz sie jesli chodzi o moce przerobowe. Na milosc boska szpital to nie fabryka! Music leads me through my life
|
norb_uk | Post #3 Ocena: 0 2016-03-26 21:46:56 (9 lat temu) |
Ejjjj znowu to samo ktoś umiera dramat jak w filmach z Hollywood .
Czy ktoś czyta te wątek czy tylko ostatni wpis.... |
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2016-03-26 21:50:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Tylko szpital nigdy nie przewidzi ile kobiet w dany dzień będzie rodzic i będzie wymagać natychmiastowej pomocy !!! Data porodu to tylko przybliżona data i rzadko kiedy kobieta rodzi w terminie.
|
NightFury | Post #5 Ocena: 0 2016-03-26 21:54:49 (9 lat temu) |
jedyny twoj problem to taki ze masz wczesniejszy urlop i nie pracujesz w Bank Holiday za co ci nie placa X3.
Za przeproszeniem problem trywialny w momencie kiedy umieraja inni. Ale sluchaj jest szansa ze im sie odmieni i spojrza na ta sprawe z twojego punktu widzenia. Przykladowo kiedy ty przyjedziesz do szpitala w kilku czesciach ale nie....pani na operacje powiekszenia piersi byla wpisana na dzisiaj i ona "musi wejsc na sale teraz bo inaczej, wiem pan...ona straci urlop. Ale pan moze spokojnie poczekac na korytarzu". Spoko Music leads me through my life
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2016-03-26 22:05:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Jak wspomniałem ja teraz byłem z żoną na porodowce przed moim urlopem który niby tak dobrze zaplanowalem i nikt mi za to nie zapłaci bo wszystkie wolne i paternity zabukowalem na konkretne dni i nie płacze. Powiem Ci coś
Drugiej nocy w szpitalu gdy robiłem małemu butelkę pewien mężczyzna błąkał się po korytarzu ze smutna mina. Okazało się ze nie ma wolnych miejsc dla jego żony. I co mieli mnie wtedy wyrzucić? Na szczęście sytuacja się rozwiązała |
norb_uk | Post #7 Ocena: 0 2016-03-26 22:06:30 (9 lat temu) |
Pewnie ze sie martwię o urlop i dochody mam rodzine, zobowiązania, to chyba dobrze ze sie martwię... ?
Ostatni raz pisze ze chodzi mi o organizacje i odpowiednio precyzyjna informacje. Nigdy nie twierdziłem ze maja kogoś zepchnąć ze schodów żeby dla nas zrobić miejsce. Jeżeli ktoś twierdzi ze rachunek ekonomiczny w NHS nie ma znaczenia to tez pewnie wieży w to ze służba zdrowia jest bezpłatna a to zamyka możliwość dalszej dyskusji na ten temat |
NightFury | Post #8 Ocena: 0 2016-03-26 22:13:31 (9 lat temu) |
To odpowiedz mi na pytanie...jak moga sie zorganizowac jak z dnia na dzien nie przewidzisz ile pacjentek przyjedzie na porodowke?
W medycynie czasami trzeba po prostu dzialac i zadne planowanie po prostu nie ma sensu. Ja swojego wypadku nie zaplanowalam, oni nie zaplanowali dla mnie na ten dzien miejsca ale w sytuacji kiedy jest zagrozenie zdrowia czy zycia to miejsce sie znajduje. Najprawdopodobniej z mojego powodu tez odwolali komus operacje. Data porodu tez jest orientacyjna. Wiele kobiet urodzilo przed lub po dacie. Tutaj dziala natura a ona nie lubi planowania ani przyspieszania. Music leads me through my life
|
Post #9 Ocena: 0 2016-03-26 22:16:34 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
norb_uk | Post #10 Ocena: 0 2016-03-26 22:23:51 (9 lat temu) |
A można zaplanować tak ze ten poród wymagał sztucznego wywołania ale o tym wspominałem na samym początku
|