Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-03-24 18:44:49 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2016-03-24 20:35:45 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Dziękuję Panika. Narazie wszyscy maja się dobrze i oglądają TV w domu chociaż zaraz trzeba małego kąpać 😂 wracając do tematu- masz rację szpitale bynajmniej ten co moja zona w nim rodziła był naprawdę dobrze wyposażony. Dostała swój pokój do rodzenia z łóżkiem , fotelem czy wanna do rodzenia gdyby chciała tak rodzic. Po porodzie i pierwszych nerwach i oobawach (zabrali mi żonę na zszycie które miało trwać pół godziny a trwało 2 godziny a ja z dzieckiem na rękach szukałem jej po szpitalu ...) zabrali nas do sali dzielone na 3 parawanami. Żona dostała łóżko, dziecko swoje a ja fotel rozkładany i pościel a nawet o nic nie pytałem. Ogólnie spędziliśmy tam dwie doby to powiem tak - szpital ok , personel tez ok ale czasami nierozgarniety i glupkowaty. ..
|
Post #3 Ocena: 0 2016-03-24 20:39:31 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
norb_uk | Post #4 Ocena: 0 2016-03-24 23:44:09 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2008 |
Dziękuję wszystkim(no prawie) za zainteresowanie.
Po kontrolnej wizycie dziecka dosłownie na 2min przed wyjściem z gabinetu, przyszła położna i powiedziała że zwolniło się miejsce więc spokojnie teraz będę mógł spędzić następne 4tyg z małym i partnerka. :D Ps Przyznać muszę że dużym zdziwieniem jest dla mnie ta cała sytuacja z przekładaniem terminu aha w czasie badania syna usłyszeliśmy ![]() [ Ostatnio edytowany przez: norb_uk 24-03-2016 23:46 ] |
Post #5 Ocena: 0 2016-03-25 11:44:11 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
norb_uk | Post #6 Ocena: 0 2016-03-26 20:38:07 (9 lat temu) |
mancun: tak sie zastanawiam czy w prywatnym szpitalu przekładają terminy w ciagu 24h 10 razy. ?nie wydaje mi sie. A może urząd podatkowy zaakceptuje moje rozliczenie po 10terminie bez nakładania kary?tez chyba nie... Kiedyś studiowałem kierunek ratownik medyczny wiec conieco o medycynie wiem i wiem jaki jest w praktyce bo widziałem to wszystko z drugiej strony. Jeżeli nie są pewni co do terminów to powinni o tym pacjenta poinformować a nie mowić ze do piątkowego popołudnia będę tata. Płace wysokie podatki na ta instytucje i chce być partnerem a nie strupem na dupie który zadaje za dużo pytań ... Ps obsługa w szpitalu jest dobra, ogólna ocena 4+
|
Turefu | Post #7 Ocena: 0 2016-03-26 20:54:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Rozliczenie podatkowe a porod to dwie rozne rzeczy. Akurat o rozliczeniu wiesz rok naprzod , co do dnia. Ze zdrowiem juz sie tak nie wyliczy. Jesli w miedzyczasie przyjechala pani w juz bardzo zaawansowanej fazie porodu, to miala ona pierwszenstwo przed partnerka, ktora bezposredniej I natychmiastowej pomocy medycznej nie potrzebowala. Co do prywatnego szpitala: zapewne nie przeklada 10 razy, bo i tez ma 10 razy mniej pacjentek.
Maz mial kiedys wyznaczona operacje na biodro, dzien, godzina. Przyjechal, a lekarz mu powiedzial, ze go nie przyjma, bo wlasnie przyjechalo kilka karetek z ludzmi po okropnym wypadku samochodowym i oni zajeli sale operacyjne, w zwiazku z czym jego operacja zostala przesunieta na nastepny dzien. Wrocil do domu, a na drugi dzien miaj operacje. No I co, powinien sie dziwic I czuc , ze jest traktowany jako strup? Wyluzuj troche, chodzi o czyjes zdrowie i zycie, nie tylko Twoj urlop. |
Post #8 Ocena: 0 2016-03-26 21:05:50 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
norb_uk | Post #9 Ocena: 0 2016-03-26 21:10:10 (9 lat temu) |
Termin to termin. Jeżeli ustala sie datę i godz. To chyba z jakiegoś powodu sie to robi a jeżeli NHS nie może właściwie oszacować mocy przerobowych to na starcie powinna być taka informacja podana, co w tym takiego trudnego ? Drogi pacjencie umawiamycie na czwartek 18:00 ALE to nie jest pewne bo jak wszyscy wiedza szpitale są przepełnione pieniędzy i pracownikow brakuje ogólnie jest organizacyjny burdel (szpital Worcester)i twój termin znaczy tyle ze może będzie miejsce a może nie wiec na wszelki wypadek na następna wizytę zabierz ze sobą torbę, fotelik itp bo może 2min przed twoim wyjściem gdzieś cię wciśniemy
![]() |
Post #10 Ocena: 0 2016-03-26 21:16:34 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|