MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wstawienie zęba w ramach nhs

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2015-07-06 23:52:05 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ja bym poleciał do Polski i zrobił to w w cywilizowanych warunkach bez czekania.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2015-07-07 00:01:35 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #3 Ocena: 0

2015-07-07 09:26:51 (10 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2015-07-06 22:27:36, panika napisał(a):
Cytat:

2015-07-06 22:08:42, kasiachery napisał(a):
jak kolezance zlalamala sie jedynka to przykleila na super glue az nie poszla do dentsty. Matko boska ilez ja mialam polewki z niej :) wiem, ze to dla kobiety dramat okropy ( moj maz rok chodzil bez polowy jedynki, nie przeszkadzo mu to) na twoim miejscu to ja dalabym kazda kase zeby to szybko zalatwic, najlepeij z dnia na dzien, jak nie masz takiej kasy to moze pozyczka w wonga czy pozycz od znajomych. Wspolczuje.

Kasia, czasem jak czytam te Twoje porady, to nie wiem, czy sie smiac, czy plakac. Dziewczynie wypadla jedynka(kazdy z nas moze stracic jedynke) a Ty jej piszesz, by do Providenta leciala. Wyobraz sobie, ze sa wieksze tragedie...

Do autorki: jestes zapisana do dentysty na NHS? Jesli tak, to zadzwon rano, umow sie na wizyte i dentysta przedstawi Tobie opcje ( koronka, implant, mostek, ceny, czas oczekiwania itd). Jesli nie jestes zapisana to w UK prywatnie lub wyjazd do Polski.
I nie przejmuj sie, takie rzeczy sie zdarzaja. Nawet jesli bedziesz musiala poczekac na zab kilka tygodni. Powodzenia.

najlepiej plakac ze smiechu :) ja tak robie :)

Do góry stronyOffline

Zalamana88uk

Post #4 Ocena: 0

2015-07-07 10:10:36 (10 lat temu)

Zalamana88uk

Kobieta

Z nami od: 06-07-2015

To w tym zestawie jest jakiś klej mocujący?

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2015-07-07 10:26:41 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Owszem, można, za dwa razy drożej od zęba. A w takich warunkach, jak np. w polskiej "Dentestice" (południe kraju) - trzy razy drożej.
I - jednak z pewnym czekaniem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Zalamana88uk

Post #6 Ocena: 0

2015-07-07 11:27:44 (10 lat temu)

Zalamana88uk

Kobieta

Z nami od: 06-07-2015

Ja dzwoniłam na 111 i mi znaleźli miejsce do rejestracji ale wolne terminy na wrzesień dopiero. Zobaczymy co będzie ale tak długo bez jedynki ciężko

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2015-07-07 12:21:40 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2015-07-07 12:21:42 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

5 lat temu upadlem i zlamalem 3/4 górnej dwójki. U polskiego dentysty na Croydon zrobili mi wszystko jak trza w ramach trzeciej stawki NHS- wtedy chyba 196 funtów. Odlali formę zęba i wysłali do laboratorium, mi na 2 tygodniach wstawili "zastępczego" , później jak przyszedł z laboratorium to na stałe. Mam go już 5 lat i wogole nie czuje ani nawet nie widać ze jest sztuczny. Zawsze śmieje się z ludzi którzy polecają jechać do Polski do dentysty. .. Angielski dentysta jakieś 7 lat temu naprawił mi wszystkie zęby w ramach drugiej stawki NHS wtedy około 45 funtów! To była moja pierwsza wizyta u dentysty od pierwszej czy drugiej klasy podstawówki czyli od około 15 lat!!! I jak byłem w tamtym roku wyczyścić żeby z kamienia u dentysty w Polsce dzień przed swoim ślubem do dentystki bardzo chwalily moje zęby- ze zadbane i zdrowe ... a nie byłem od 5 lat u dentysty po złamaniu zęba ;)

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #9 Ocena: 0

2015-07-07 12:28:13 (10 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Dolecieć tez trzeba ;) wiec tak naprawdę to lot w obie strony do kosztów wypadaloby doliczyć. Od ręki nie zrobią wiec trzeba trochę urlopu wykorzystać.
Wydaje mi sie ze podobne koszty bedą tutaj.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #10 Ocena: 0

2015-07-07 12:43:43 (10 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2015-07-07 12:21:42, Wielim napisał(a):
5 lat temu upadlem i zlamalem 3/4 górnej dwójki. U polskiego dentysty na Croydon zrobili mi wszystko jak trza w ramach trzeciej stawki NHS- wtedy chyba 196 funtów. Odlali formę zęba i wysłali do laboratorium, mi na 2 tygodniach wstawili "zastępczego" , później jak przyszedł z laboratorium to na stałe. Mam go już 5 lat i wogole nie czuje ani nawet nie widać ze jest sztuczny. Zawsze śmieje się z ludzi którzy polecają jechać do Polski do dentysty. .. Angielski dentysta jakieś 7 lat temu naprawił mi wszystkie zęby w ramach drugiej stawki NHS wtedy około 45 funtów! To była moja pierwsza wizyta u dentysty od pierwszej czy drugiej klasy podstawówki czyli od około 15 lat!!! I jak byłem w tamtym roku wyczyścić żeby z kamienia u dentysty w Polsce dzień przed swoim ślubem do dentystki bardzo chwalily moje zęby- ze zadbane i zdrowe ... a nie byłem od 5 lat u dentysty po złamaniu zęba ;)

a powiedz mi jakiej pastu uzywasz? jest jakas specjalna czy zwykle colgate? ja mam wizyte we wtorek i chce aby dentysta polecil mi pasre na wybielenie :( chyba za duzo kawy pije i nie sa takie bielutki jak powinny byc. Wiem ze to roznie bywa, znajoma ma od dziecka szary odcien zebow, dziwnie to wyglada. a znowu druga znajoma myje colgate i ma bielutki hollywodzi usmiech. Ja mam strasznie krzywe zeby i nie lubie sie usmiechac, ale jak mialabym bilesze zeby to moze nie mialabym takiego problemu.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,