MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nietolerancja laktozy u niemowlęcia - specjalistyczne mleko

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xAliceexx

Post #1 Ocena: 0

2015-05-02 20:59:13 (10 lat temu)

xAliceexx

Kobieta

Z nami od: 02-05-2015

Witam, za kilka tygodni wybieram się do uk, już na dłuższy czas. Moje dziecko w pl z podowu nietolerancji laktozy otrzymuje preparat aminokwasowy Nutramigen Puramino zamiast zwykłego mleka dla niemowląt. Jak wygląda kwestia wypisania recepty przez lekarza w uk? Czy muszę mieć jakieś dokumenty potwierdzające ten fakt? Słyszałam, że zaświadczenia od polskich lekarzy są lekceważone.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-05-03 08:50:49 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Awa

Post #3 Ocena: 0

2015-05-05 14:34:33 (10 lat temu)

Awa

Z nami od: 02-08-2006

Przetlumacz dokumentacje medyczna i przedstaw swojemu lokalnemu GP. Na wszelki wypadek przywiez zapas z Polski. GP wcale nie musi przepisac (nie ma to nic wspolnego z lekcewazeniem) bo na przyklad ma prawo nie zgodzic sie z diagnoza, ale wtedy natychmiast popros o skierowanie do pediatry na potwierdzenie alergii (szpital).

Nawet jezeli GP da recepte bez problemu, to i tak warto poprosic o konsultacje z pediatra, poniewaz nietolerancja laktozy (jezeli jest to rzeczywiscie jedyny problem) jest czesto tymczasowa. Zaden lekarz nie zaryzukuje odmowy dziecku, ktore rzeczywiscie nie toleruje innego pokarmu. Dobor specjalistycznych mieszanek bez konsultacji i bez recepty jest ryzykowny i czasami nawet niemozliwy (nikt nie sprzeda np. Neocate bez zgody lekarza)

Awa

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-05-05 14:47:33 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #5 Ocena: 0

2015-05-06 12:15:47 (10 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Mi Gp nie przepisał mleka dla alergikow bo twierdził, ze nie ma problemu bo niema objawów na skórze walczyłam 11mc próbowałam rożnych mlek i najlepsze okazało sie mleko sojowe cow and gate cena ta sama co zwykły aptamil. Mleka na nietolerancje laktozy są bez recepty wiec Gp pewnie tez ci ich nie wypisze puszka 400g aptamilu lactose Free około 5.50£

Do góry stronyOffline

kardam

Post #6 Ocena: 0

2015-05-06 13:39:32 (10 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

U mnie lekarstwem na upartego GP okazała się zmiana przychodni ;-)
Co do aptek interentowych, nie ufam im od kiedy moja córcia dostała bóli brzuszka, wysypki i rozwolnienia od mleka, które od nich dostałam. Nie wiem czy je źle przechowywali, ale to była wtedy wina ewidentnie mleka.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2015-05-06 13:47:49 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Awa

Post #8 Ocena: 0

2015-05-08 13:27:09 (10 lat temu)

Awa

Cytat:

2015-05-05 14:47:33, mancun napisał(a):
Apteki on-line sprzedaja, a jakos trudno wyobrazic mi sobie, jak mogliby weryfikowac zgode lekarza.
Wystarczajaca jest zaporowa cena - puszka Neocate czy Nutramigenu to dobrze ponad £30.

A to nie wiedzialam... I chyba dobrze, ze nie kupowalam tego na wlasna reke, bo nawet pod opieka pediatry, dermatologa i dietetyka razem wzietych moje dzecko przestalo rosnac i przybierac na wadze na Neocate. Dopiero wtedy przyznali 'na stronie' ze jest to mieszanka dla dzieci z tak ekstremalnymi alergiami, ze po prostu traktuje sie je jako 'na podtrzymanie zycia, a potem zobaczymy'. I dopiero wtedy przeprowadzono testy krwi IgE, po ktorych wyszlo, ze z alergii albo juz wyrosl , albo jej nigdy nie bylo i moze jesc to, co wszyscy. Dlatego zawsze przestrzegam przed diagnozowaniem malych dzieci bez testow i tylko po wizycie u GP albo, co gorsza, na wlasna reke.
Awa

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-05-08 13:33:08 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Awa

Post #10 Ocena: 0

2015-05-08 13:40:20 (10 lat temu)

Awa

Zapomnialam wspomniec, a moze sie przyda rodzicom alergikow - ZADEN ze specjalistow, pod ktorych opieka bylo moje dziecko, nie chcial przepisac mieszanki sojowej. Troche mgliscie wyjasniali, ze z dziewczynka nie byloby az takiego problemu, ale u chlopcow trzeba bardzo uwazac z podawaniem duzej ilosci produktow sojowych, szczegolnie do drugiego roku zycia, z powodow pozniejszych mozliwych zaburzen hormonalnych. Ale to moze jakas osoba z wyksztalceniem medycznym skomentuje/poprawi...

Awa

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,