MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Swędzą mnie oczy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

grzes-24

Post #1 Ocena: 0

2014-06-08 20:36:53 (11 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2014-06-08 19:23:06, ewamik napisał(a):
W sklepie optycznym jako tako nie uzyskasz pomocy.
Nie przepisza lekow,ani lekarstw. Zbadaja oko i nic wiecej. Jesli jest cos powaznego,to napisza list do GP aby ten dal skierowanie do szpitala.
Juz to przerabialam. Bylam kilka razy u optyka w Boots i gdzies tam jeszcze. Smieszne jest to,ze za kazdym razem optyk sugerowal sterydy i dal wytyczne dla GP aby ten wypisal mi sterydy aby wyleczyc oko.
Jedyne co optyk moze dac,to zwykle kropelki takie co mozna samemu kupic sobie.
Nawet specjalnie nie wiedzieli co mi jest. Pisali,ze to ostra infekcja oka.
Co mozecie zrobic sami? Udac sie po prostu do szpitala na emergency. Z okiem nie ma zabawy.
Bol oka w oczodole. Tylko to czy jeszcze inne objawy?

Tylko w oczodole i nad okiem na wysokości brwi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2014-06-08 21:28:43 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2014-06-08 19:28:45, mancun napisał(a):
W sklepie z oprawkami, to rzeczywiscie nie uzyskasz pomocy.
Ale jesli na miejscu jest optometrysta (optometrist), to juz wiele potrafi pomoc. Ze nie przepisze lekow sam, to wadomo, ale zbada oko lepiej niz GP. I bez podlaczonego do skierowania wyniku jego badania (formularz GOS18) w wielu rejonach przychodnie okulistyczne odrzucaja skierowania od GP.

Dlaczego sugestia dla GP co ma przepisac, jest smieszna? Lepiej zeby GP bez badania sam w ciemno eksperymentowal?

Smieszna ,poniewaz zbadal komputerowo i nie byl dokladnie pewny co jest. Przypuszczal ostra infekcje,jakies zapalenie.
Powiedzialam dokladnie jakie mam objawy-bol oczodolu,bol nad okiem,przy kazdym ruchu galki ocznej,nawet jak zamykam oko na chwile,wyblakle kolory w prawym oku,bol przy dotykaniu oka,gdzies tam w srodku glowy trudne do sprecyzowania. Optometrysta sugeruje sterydy ale nie jest do konca pewny na co.
Wygooglowalam sobie diagnoze i czekalam na odpowiedz.dopiero w szpitalu okulistycznym Moorfields Eye ,potwierdzili co wyczytalam-zapalenie nerwu wzrokowego. Badalo mnie 3 lekarzy aby wykluczyc pomylke i to nie samym zwyklym komputerem. W sumie chyba pobrali 4probki krwi aby dokladnie zbadac co sie dzieje. Konieczny rezonans magnetyczny glowy i to dwukrotnie.
Autorka ma za powazne objawy,zeby bujac sie po optometrystach. Sugeruje szpital okulistyczny. Byc moze trzeba zrobic szereg badan,a po co tracic czas na opometryste?
W moim przypadku bylo to ostre powiklanie po przeziebieniu/grypie. Minelo 1,5roku..czasem oko mnie boli delikatnie,kolory wyblakle ale juz nie tak. Wczesniej tracilam ostrosc w oku gdy bylam zgrzana,spocona..teraz juz powoli sie regeneruje...ale nerwy wzrokowe bardzo wolno lub wcale regeneruja sie

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 08-06-2014 21:35 ]

Do góry stronyOffline

greta

Post #3 Ocena: 0

2014-06-08 21:35:03 (11 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

moja kolezanka miala swedzace i klejace oczy i okazalo sie ze jej chlopak zarazil ja chlamydia ;).

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2014-06-08 21:39:41 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2014-06-08 21:35:03, greta napisał(a):
moja kolezanka miala swedzace i klejace oczy i okazalo sie ze jej chlopak zarazil ja chlamydia ;).

A cos w tym jest. Kiedys moj ginekolog w Polsce opowiedzial mi podobna historie. Kobitka lezala na odziale okulistycznym z paskudnymi objawami,az w koncu musiala przejsc badania ginekologiczne. Nie pamietam co miala ale TAM byl problem ;) to bylo u mnie w miescie.
Tak jak od prochnicy,ropiejacych dziąsel,mozna miec zapalenie mięsnia sercowego,infekcje ucha,oka.

Do góry stronyOffline

greta

Post #5 Ocena: 0

2014-06-08 21:45:12 (11 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

ta historia jest prawdziwa i radzilabym kupic test i zrobic w domu bo poza tymi ropiejacymi i swedzacymi oczami nie miala zadnych innych objawow.
http://www.netdoctor.co.uk/diseases/facts/conjunctivitis.htm

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-06-09 00:30:40 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2014-06-09 08:18:56 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Napisała rownież,że kilka razy miała potworny ból oka,do tego bardzo wysuszona skóra,zlepione oczy.Tak więc same łzy tego nie robią. A teraz mocno swędza i łzawią ja oczy.
Naucz się czytać ze zrozumieniem. To nie zwykłe łzawienie.
Optometrysta dobry jest aby zbadac wzrok i przepisac okulary lub szkła kontaktowe

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 09-06-2014 08:21 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-06-10 19:35:38 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2014-06-10 22:12:43 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mam lzawiace oczy, katar i kicham, pieka mnie oczy kilka tygodni w roku zazwyczaj w okolicach maj/czerwiec . Czy to alergia? W Polsce nigdy tego nie mialem, znajomi sie śmieją ze to uczulenie na czarnych bo mieszkam na Tottenhamie ;) ... kupuje obojętnie jakie tabletki na alergie w markecie, katar przechodzi w czasie ich brania, kichanie rowniez tylko oczy dalej pieką tylko duzo slabiek niz bez tabletek, szczególnie denerwujące jest to gdy jezdze motocyklem kilka godzin dziennie a jest cieplo a ja nie mogę otworzyć szybki bo zaraz lzy sie cisna i piekota.... czy da sie cos oprocz tabletek z tym zrobić? Czy muszę jednak przetrwac te kilka tygodni w roku?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-06-11 10:25:41 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie