MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Swędzą mnie oczy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

renoka49

Post #1 Ocena: 0

2014-06-08 00:37:39 (11 lat temu)

renoka49

Z nami od: 20-03-2013

Witam.Jakiś czas temu miałam kilka razy nagły ,potworny ból w oku.Jakby mi pękała jakaś żyłka.A teraz od ponad 3 miesięcy potwornie swędzą i łzawią mi oczy.Nie mogę nawet kremować twarzy zapachowym kremem,bo od razu duże ilości łez spływają mi po policzkach.Ciągle chodzę z chusteczką i wycieram łzy.W pracy też-wiadomo nie zawsze są czyste ręce.Od jakiegoś czasu mam wrażenie bardzo suchej skóry na całym ciele.Kupiłam sobie krople i tabletki ale nie pomogły.Byłam u lekarza,przepisał inne tabletki i krople na alergie i też nie pomogły.Często mam rany w kącikach oczu od klejących łez.Nie wiem co to może być.Może ktoś miał podobny przypadek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2014-06-08 00:48:17 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jak paracetamol nie pomógł:-M] to poszedłbym jeszcze raz do GP i poprosił o badania na alergie. To może być alergia lub chociażby zespól suchego oka. Gp do skutku, i nie daj się zbyć receptami bez konkretnych badan.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2014-06-08 07:18:11 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

a nie lepiej wybrac sie odrazu do okulisty? w wiekszosci sklepow z okularami robia podstawowe abdania i ewentualnie kieruja do oklulisty w klinice.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #4 Ocena: 0

2014-06-08 11:50:03 (11 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Koniecznie skonsultuj to z lekarzem, bo może to być i zwykła alergia, czy zatkane kanaliki łzowe, ale też poważniejsze problemy. Moja przyjaciółkę zabolały oczy, poszła do okulisty i okazało się, że odkleja się jej siatkówka. Po kilku operacjach udało się ocalić wzrok. Nie piszę tego po to, żeby Cię straszyć, ale o oczy warto zadbać, to zbyt poważna sprawa, żeby poczekać "aż przejdzie".
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2014-06-08 12:01:01 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2014-06-08 13:06:11 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Niekoniecznie. Moja tesciowa rownie miala problem z oczami,piekly ja ,łzawiły,swedziala skora. Ani krople do oczu ani nic nie pomagalo. Wybrala sie do lekarza. Zrobila mnostwo testow na alergie. Okazalo sie,ze jest uczulona na nikiel. Oprawki z niklu,guzik do spodni z niklu,zwykly zegarek z niklu itd. Alergie na nikiel dostala w wieku 55lat.
Tak czy inaczej nie lekcewaz tego. Oczy to powazna sprawa i zadne krople nie wylecza ,bo w dalszym ciagu nie wiesz co Ci naprawde dolega.
Sucha skora,suche oczy,to nie jest banalna sprawa.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #7 Ocena: 0

2014-06-08 14:53:48 (11 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Podłączę się pod temat.
Od około 2 tygodni boli mnie prawe oko...
A dokładniej nad prawym okiem na wysokości brwi a także jest jakby kłucie za okiem w oczodole.
Prze ostatnie dni ból się rozpoczynał rano koło 10-11 a przechodziło koło 14ej. Tabletki niestety nie pomagają

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

renoka49

Post #8 Ocena: 0

2014-06-08 15:58:33 (11 lat temu)

renoka49

Z nami od: 20-03-2013

Witam i dziękuję za radę.Nie wiedziałam że można iść do sklepu z okularami i uzyskać pomoc.Nie znam dobrze angielskiego ale poproszę koleżankę-może pójdzie ze mną.Wiesz może czy trzeba się wcześniej rejestrować?
Pozdrawiam
renoka

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2014-06-08 19:23:06 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

W sklepie optycznym jako tako nie uzyskasz pomocy.
Nie przepisza lekow,ani lekarstw. Zbadaja oko i nic wiecej. Jesli jest cos powaznego,to napisza list do GP aby ten dal skierowanie do szpitala.
Juz to przerabialam. Bylam kilka razy u optyka w Boots i gdzies tam jeszcze. Smieszne jest to,ze za kazdym razem optyk sugerowal sterydy i dal wytyczne dla GP aby ten wypisal mi sterydy aby wyleczyc oko.
Jedyne co optyk moze dac,to zwykle kropelki takie co mozna samemu kupic sobie.
Nawet specjalnie nie wiedzieli co mi jest. Pisali,ze to ostra infekcja oka.
Co mozecie zrobic sami? Udac sie po prostu do szpitala na emergency. Z okiem nie ma zabawy.
Bol oka w oczodole. Tylko to czy jeszcze inne objawy?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-06-08 19:28:45 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie