Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
wasabia |
Post #1 Ocena: 0 2014-05-11 22:31:27 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2012 Skąd: Londyn |
W płynie są najlepsze, nie maja tych wszystkich niepotrzebnych dodatków.
A koniecznie chcesz z polski tran?
Bo jeśli nie koniecznie to w Asda, Boots jest mnóstwo rodzaji dla dzieci, smakowych, zapachowych, z vitaminami i innymi cudami.
Tak jak napisałam, ten w płynie luzem jest najbardziej wartościowy, ale jak już dzieci tak bardzo go nie chcą (i ja się nie dziwie, bo capi niemiłosiernie  to może by taki smakowy chciały.
ps; ile dzieci mają lat? może mogą juz połykać w kapsułkach. Ten dla dorosłych można dawac dzieciom po 6 roku zycia. Tyle ze mniej kapsułek. [ Ostatnio edytowany przez: wasabia 11-05-2014 22:33 ] Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|

|
 |
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #2 Ocena: 0 2014-05-11 22:35:43 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Miały smakowy. Glut ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Nie wiem, będę kombinowała.
Tylko z tego co właśnie wyczytałam, muszę najpierw skonsultować z lekarzem starszego, podawanie mu tranu/oleju z wątroby czy jak to jeszcze można nazwać, bo okazuje się, że mogą być jakieś komplikacje, jeśli ktoś bierze leki przeciwzakrzepowe. A Starszy bierze na krzepliwość, więc mimo wszystko wolę nie ryzykować i nie podawać mu na własną rękę. Za to młodszego będę czymś pasła  . Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
wasabia |
Post #3 Ocena: 0 2014-05-11 22:46:05 (11 lat temu) |
Nie wiedziałam że leki na krzepliwość mogą powodować jakieś interakcje z tranem. Masz racje pogadaj z lekarzem. Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2014-05-11 22:49:22 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
wasabia |
Post #5 Ocena: 0 2014-05-12 00:57:55 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-11 22:49:22, mancun napisał(a):
Na mieczaka jakos od zeszlego roku jest preparat do stosowania zewnetrznie MolluDab
Trany, sztuczne witaminy, itp. wynalazki nie dzialaja (sa na to badania), wiec nie ma sensu faszerowac dziecka - lepiej zadbac o zdrowa diete, odpowiednia ilosc snu, czas spedzany na dworze.
A, erytromycyna jest jak najbardziej stosowana w Polsce, nie zostala wycofana.
Proszę o źródła tych badań, pierwszy raz słyszę że tran nie działa na odprność  Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2014-05-12 09:09:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Tran wykluczony, jako skladnik zdrowej diety?
|

|
 |
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #7 Ocena: 0 2014-05-12 09:14:25 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-11 22:46:05, wasabia napisał(a):
Nie wiedziałam że leki na krzepliwość mogą powodować jakieś interakcje z tranem. Masz racje pogadaj z lekarzem.
Też nawet bym nie pomyślałam. Ale przy Starszym nauczyłam sie czytac wszystko...
Z ulotki:
Poinformuj lekarza:
Gdy masz niskie ciśnienie krwi, chorobę wrzodową lub jesteś po zabiegu operacyjnym możliwość stosowania preparatu Iskial Plus skonsultuj z lekarzem. Gdy przyjmujesz leki przeciwzakrzepowe możliwość stosowania preparatu Iskial Plus skonsultuj z lekarzem. Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Nie zaleca się stosowania preparatu w okresie ciąży i karmienia piersią.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
|

|

|
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2014-05-12 09:41:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Pewnie chodzi o mozliwosc nasilenia dzialan lekow p/zakrzepowych i dzialanie czosnku w kierunku zwiekszenia krzepliwosci http://www.lekinacodzien.pl/2014/01/21/przeciwzakrzepowe-interakcje/
|

|
 |
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #9 Ocena: 0 2014-05-12 20:05:22 (11 lat temu) |
Uff, dostaliśmy 'smalec' do rozpuszczania w wodzie ( fajnie ja zmiękcza ), maść do nawilżania ciała i maść do smarowania punktowego ( ciekawe jak, jak on cały wysypany ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ). Ma zapalenie skóry. I weź tu teraz bądź człowieku mądry - skąd? Do tygodnia ma zejść. Jak nie, mamy wrócić.
Mięczak już na wykończeniu, więc nie powinno być z tym problemów.
Lekarce ufam, bo to jedna z lepszych jakie znam. W dodatku dermatolożka. Oby jak najszybciej zaczęło schodzić, bo mi się młody zadrapie.
Edit: chyba wpadłam na to skąd - jako dziecko miałam bardzo często to samo... Pamięć już nie ta ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 12-05-2014 20:07 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
|

|

|
|
wasabia |
Post #10 Ocena: 0 2014-05-12 20:32:25 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-12 20:05:22, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Uff, dostaliśmy 'smalec' do rozpuszczania w wodzie ( fajnie ja zmiękcza ), maść do nawilżania ciała i maść do smarowania punktowego ( ciekawe jak, jak on cały wysypany ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ). Ma zapalenie skóry. I weź tu teraz bądź człowieku mądry - skąd? Do tygodnia ma zejść. Jak nie, mamy wrócić.
Mięczak już na wykończeniu, więc nie powinno być z tym problemów.
Lekarce ufam, bo to jedna z lepszych jakie znam. W dodatku dermatolożka. Oby jak najszybciej zaczęło schodzić, bo mi się młody zadrapie.
Edit: chyba wpadłam na to skąd - jako dziecko miałam bardzo często to samo... Pamięć już nie ta
Mieć dobrego lekarza to luksus w dzisiejszych czasach
Na pemieć; kawa, lecytyna, orzechy...
Ale ja dziś zjadam litery  [ Ostatnio edytowany przez: wasabia 12-05-2014 20:34 ] Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|

|
 |
|