MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mięczak zakaźny

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wasabia

Post #1 Ocena: 0

2014-05-11 22:31:27 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

W płynie są najlepsze, nie maja tych wszystkich niepotrzebnych dodatków.

A koniecznie chcesz z polski tran?
Bo jeśli nie koniecznie to w Asda, Boots jest mnóstwo rodzaji dla dzieci, smakowych, zapachowych, z vitaminami i innymi cudami.

Tak jak napisałam, ten w płynie luzem jest najbardziej wartościowy, ale jak już dzieci tak bardzo go nie chcą (i ja się nie dziwie, bo capi niemiłosiernie:) to może by taki smakowy chciały.

ps; ile dzieci mają lat? może mogą juz połykać w kapsułkach. Ten dla dorosłych można dawac dzieciom po 6 roku zycia. Tyle ze mniej kapsułek.

[ Ostatnio edytowany przez: wasabia 11-05-2014 22:33 ]

Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2014-05-11 22:35:43 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Miały smakowy. Glut :-].
Nie wiem, będę kombinowała.
Tylko z tego co właśnie wyczytałam, muszę najpierw skonsultować z lekarzem starszego, podawanie mu tranu/oleju z wątroby czy jak to jeszcze można nazwać, bo okazuje się, że mogą być jakieś komplikacje, jeśli ktoś bierze leki przeciwzakrzepowe. A Starszy bierze na krzepliwość, więc mimo wszystko wolę nie ryzykować i nie podawać mu na własną rękę. Za to młodszego będę czymś pasła ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wasabia

Post #3 Ocena: 0

2014-05-11 22:46:05 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Nie wiedziałam że leki na krzepliwość mogą powodować jakieś interakcje z tranem. Masz racje pogadaj z lekarzem.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-05-11 22:49:22 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wasabia

Post #5 Ocena: 0

2014-05-12 00:57:55 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Cytat:

2014-05-11 22:49:22, mancun napisał(a):
Na mieczaka jakos od zeszlego roku jest preparat do stosowania zewnetrznie MolluDab
Trany, sztuczne witaminy, itp. wynalazki nie dzialaja (sa na to badania), wiec nie ma sensu faszerowac dziecka - lepiej zadbac o zdrowa diete, odpowiednia ilosc snu, czas spedzany na dworze.
A, erytromycyna jest jak najbardziej stosowana w Polsce, nie zostala wycofana.

Proszę o źródła tych badań, pierwszy raz słyszę że tran nie działa na odprność:-o

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2014-05-12 09:09:02 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tran wykluczony, jako skladnik zdrowej diety?

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2014-05-12 09:14:25 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Cytat:

2014-05-11 22:46:05, wasabia napisał(a):
Nie wiedziałam że leki na krzepliwość mogą powodować jakieś interakcje z tranem. Masz racje pogadaj z lekarzem.

Też nawet bym nie pomyślałam. Ale przy Starszym nauczyłam sie czytac wszystko...
Z ulotki:

Poinformuj lekarza:
Gdy masz niskie ciśnienie krwi, chorobę wrzodową lub jesteś po zabiegu operacyjnym możliwość stosowania preparatu Iskial Plus skonsultuj z lekarzem. Gdy przyjmujesz leki przeciwzakrzepowe możliwość stosowania preparatu Iskial Plus skonsultuj z lekarzem. Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Nie zaleca się stosowania preparatu w okresie ciąży i karmienia piersią.

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2014-05-12 09:41:57 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pewnie chodzi o mozliwosc nasilenia dzialan lekow p/zakrzepowych i dzialanie czosnku w kierunku zwiekszenia krzepliwosci http://www.lekinacodzien.pl/2014/01/21/przeciwzakrzepowe-interakcje/

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2014-05-12 20:05:22 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Uff, dostaliśmy 'smalec' do rozpuszczania w wodzie ( fajnie ja zmiękcza ), maść do nawilżania ciała i maść do smarowania punktowego ( ciekawe jak, jak on cały wysypany :-] ). Ma zapalenie skóry. I weź tu teraz bądź człowieku mądry - skąd? Do tygodnia ma zejść. Jak nie, mamy wrócić.
Mięczak już na wykończeniu, więc nie powinno być z tym problemów.
Lekarce ufam, bo to jedna z lepszych jakie znam. W dodatku dermatolożka. Oby jak najszybciej zaczęło schodzić, bo mi się młody zadrapie.

Edit: chyba wpadłam na to skąd - jako dziecko miałam bardzo często to samo... Pamięć już nie ta :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 12-05-2014 20:07 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wasabia

Post #10 Ocena: 0

2014-05-12 20:32:25 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Cytat:

2014-05-12 20:05:22, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Uff, dostaliśmy 'smalec' do rozpuszczania w wodzie ( fajnie ja zmiękcza ), maść do nawilżania ciała i maść do smarowania punktowego ( ciekawe jak, jak on cały wysypany :-] ). Ma zapalenie skóry. I weź tu teraz bądź człowieku mądry - skąd? Do tygodnia ma zejść. Jak nie, mamy wrócić.
Mięczak już na wykończeniu, więc nie powinno być z tym problemów.
Lekarce ufam, bo to jedna z lepszych jakie znam. W dodatku dermatolożka. Oby jak najszybciej zaczęło schodzić, bo mi się młody zadrapie.

Edit: chyba wpadłam na to skąd - jako dziecko miałam bardzo często to samo... Pamięć już nie ta :-]

Mieć dobrego lekarza to luksus w dzisiejszych czasach:)

Na pemieć; kawa, lecytyna, orzechy...*ROFL*

Ale ja dziś zjadam litery:-o

[ Ostatnio edytowany przez: wasabia 12-05-2014 20:34 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,