Str 4 z 11 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Alter_Ego |
Post #1 Ocena: 0 2014-01-26 10:46:04 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Cytat:
2014-01-26 09:15:36, marta09 napisał(a):
i jeszcze jedno w tz wychodzeniu z alkoholizmu nie istnieje powiedzenie SILNA WOLA to bzdura powielana przez ludzi ktorzy chca pomoc uzaleznionym i zawsze zostawiaja sobie furtke jak sie nie uda.
Czy SIŁA WIEKSZA od nas samych brzmi lepiej ?
Pogody ducha  "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|

|
 |
|
|
anneczka |
Post #2 Ocena: 0 2014-01-28 13:08:38 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Ratujcie moja mama siegnela dna, stracila tu mieszkanie, jest bezdomna i ciagle nic do niej nie dociera.... Jak zalatwic jakis detox cokolwiek....pragne jej pomoc ale od lat jest to samo i od lat sie nabieram i zawodze dookola. Ona jest w uk rozdzielilam ja z facetem po czym ona go tu sciagnela i zaczelo sie to samo. Ona pracuje 22h a on nie pracuje.... Jak go odeslac niedobrowolnie do polski? ? Prosze pomozcie bo wpadam przez nich w powazne problemy emocjonalne. W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót 
|

|

|
|
karjo1 |
Post #3 Ocena: 0 2014-01-28 15:21:04 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Moze raczej ratuj siebie, zamiast pomocy na sile.
Nawet jesli to chodzi o rodzicow.
Prawnie nic nie zrobisz, sa dorosli, niezalezni od Ciebie, przymusu leczenia czy deportacji nie ma w takiej sytuacji.
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2014-01-28 15:35:22 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2014-01-28 15:59:16 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-01-28 16:06:43 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2014-01-28 17:42:43 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
kardam |
Post #8 Ocena: 0 2014-01-28 20:41:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Cytat:
2014-01-28 13:08:38, anneczka napisał(a):
Ratujcie moja mama siegnela dna, stracila tu mieszkanie, jest bezdomna i ciagle nic do niej nie dociera.... Jak zalatwic jakis detox cokolwiek....pragne jej pomoc ale od lat jest to samo i od lat sie nabieram i zawodze dookola. Ona jest w uk rozdzielilam ja z facetem po czym ona go tu sciagnela i zaczelo sie to samo. Ona pracuje 22h a on nie pracuje.... Jak go odeslac niedobrowolnie do polski? ? Prosze pomozcie bo wpadam przez nich w powazne problemy emocjonalne.
Współuzaleznienie jest gorszą chorobą niż samo uzależnienie (według mnie). Niestety wiem co to, bo jestem dorosłym dzieckiem alkoholika (na szczęście z pomoca męża już dużo rzeczy przepracowałam u siebie, ale często jeszcze przylapuje się na niewłaściwych reakcjach, zachowaniach).
Moim zdaniem powinnaś zacząć od ratowania siebie, swojego zdrowia psychicznego. Znaleźć jakąś grupę wsparcia itp.
|

|
 |
|
anneczka |
Post #9 Ocena: 0 2014-02-02 23:06:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Dzieki wam bardzo, ale swiadomość, że moja mama tula sie po mieście mnie dobila, dalam jej dach i jej facetowi tez. Na nast dzien zabukowalam lekarza, prosilam by ze mną poszla.....znalazła wymowke, wiec przebukowalam wizyte na siebie i poprosilam o psychologa bo czulam ze zaczynam wariować. Mame wystawilam za drzwi razem z jej ukochanym i od 4 dni nie mamy kontaktu. Nie wiem czy dlugo tak wytrzymam ale moje dzieci juz zyskaly...ich mama nie przeplakuje pol dnia... Zobacze co bedzie dalej ale obawiam sie ze mama nie odpusci bo poki co znalazla dach nad glowa i osobe ktora sie zlitowala ale wiem ze przyjdzie dzien gdy znow mi sie w telefonie wyswietli jej numer  W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót 
|

|

|
|
MamaMyszow |
Post #10 Ocena: 0 2014-02-02 23:34:52 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Anneczka, szukaj pomocy sama dla siebie, jestes wspoluzalezniona i cierpisz sama bardziej od swojej matki. Moja matka przechlala w Polsce dom, zwolnila sie z pracy, dom w ulamkowych czesciach jest oddawany na licytacje, zaciagnela kredyty/pozyczki/chwilowki, w tej chwili jej dlug siega ok.300 tys zl. Zbiera puszki z koszy, kradnie zlom... wiele lat walczylam o jej zycie/zdrowie, nazwij to jak chcesz. Doprowadzilam tym swoje zycie do istnej ruiny (do tego jeszcze doszedl maz alkoholik, nastepna historia... nie warta opisywania). Od ponad roku lecze sie z alkoholizmu moich najblizszych, od roku walcze o siebie, nigdy nie bede taka jak bylam kiedys, choc jest coraz lepiej, moi najblizsi widza postepy, choc jeszcze dluuuuga droga przede mna.
|

|
 |
|