odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Biedronkaaa |
Post #1 Ocena: 0 2013-10-30 21:32:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2013 Skąd: Sittingbourne |
Witam,
Nie jestem pewna czy taki temat już był, ale sprawa jest dosyc skomplikowana, otóż od przyjazdu do Anglii moja mama zaczęła odczuwać silne bóle ręki. Dotyczą one bólu całego ramienia i są bezustanne. Ogranicza to możliwości ruchowe oraz powoduje silny ból przy prostych czynnościach jak krojenie, czesanie czy też podnoczenie nawet drobnych przedmiotów. Byłyśmy u wielu lekarzy (generalnie GP), ale żaden z nich nie wykonał żadnych badań mimo próśb i robili podstawowe testy - badanie krwi oraz szwereg pytań ,,czy pani pali, czy pani spożywa alkohol jeśli tak w jakich ilościach."
CHciałabym się zapytać o rady do jakiego lekarza powinnam sie udać i czy prosić o skierowanie na konkretne badanie, przede wszystkim czy mogę prosić o takie skierowanie? Prawde mówiąc to lekarze powinni wiedzieć co z tym zrobić. Proszę o pomoc.
P.S. Mama legalnie pracuje na terenie Wielkiej Brytanii kilka lat. [ Ostatnio edytowany przez: Biedronkaaa 30-10-2013 21:34 ]
|

|
 |
|
|
clockwork_orang |
Post #2 Ocena: 0 2013-10-30 22:20:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat:
2013-10-30 21:32:49, Biedronkaaa napisał(a):
CHciałabym się zapytać o rady do jakiego lekarza powinnam sie udać i czy prosić o skierowanie na konkretne badanie, przede wszystkim czy mogę prosić o takie skierowanie? Prawde mówiąc to lekarze powinni wiedzieć co z tym zrobić. Proszę o pomoc.
P.S. Mama legalnie pracuje na terenie Wielkiej Brytanii kilka lat.
do zakladowego lekarza, jesli schorzenie moze byc wynikiem pracy... poza tym, wiekszosc chorob przewleklych nie objawia sie nagle
|

|
 |
|
niewiadoma |
Post #3 Ocena: 0 2013-10-31 06:09:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2011 Skąd: tu i tam,jak to w życiu.. |
Witaj Biedronkaaa,co prawda nie mieszkam już w Anglii,ale czasami zaglądam na MW.Jeśli mogę podpowiedzieć,to mama powinna zrobić prześwietlenie płuc oraz kręgosłupa.Jak piszesz-lekarz pytał czy mama pali,a to dlatego,że czasami silne bóle ręki,barku mogą świadczyć o tej najgorszej z chorób.Miałam rok temu taki przypadek w rodzinie silny,długotrwały ból całej ręki okazał się nowotworem płuca niestety.Mam nadzieję,że u Twojej Mamy przyczyna bólu jest inna i tego jej z całego serca życzę.Może to być i kręgosłup,jakiś ucisk na nerw,stan zapalny nie leczony przez lekarza i ból potrafi dokuczać miesiącami.Nie bagatelizuj sprawy-mama do lekarza!!!!!Pozdrawiam serdecznie i życzę mamie dużo zdrowia.
|

|
 |
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #4 Ocena: 0 2013-10-31 09:20:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Kilka lat temu moja mama miała podobne problemy z barkiem - ból był nie do wytrzymania. Był związany z wykonywaniem jednej i tej samej czynności w pracy. Mama dostała zastrzyki sterydowe ( ostrzyknęli miejsca dokoła barku ) i miała spokój na rok. Potem bóle znowu wróciły, ale zamiast po raz kolejny iść na zastrzyk, poprosiła o zmianę stanowiska pracy i ból powoli zaczął sam mijać.
Trzeba iść do gp i cisnąć o leczenie/badania. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
Biedronkaaa |
Post #5 Ocena: 0 2013-10-31 12:03:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2013 Skąd: Sittingbourne |
clockwork_orang ;P
Napisałam ,,od przyjazdu do Anglii" a na końcu do dałam P.S. Mama pracuje na terenie Wielkiej Brytanii KILKA LAT  Uprasza się o dokładne czytanie ze zrozumieniem przed dodaniem ,,czepialskiego" komentarza ;D   [ Ostatnio edytowany przez: Biedronkaaa 31-10-2013 12:04 ]
|

|
 |
|
|
aniolek32 |
Post #6 Ocena: 0 2013-11-01 15:48:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2013 Skąd: Coventry |
zgadzam sie z poszednimi wypowiedziami.Naciskaj GP o badania szersze.Jak on nie jest wstanie pomoc mamie powinien skierowac do specjalisty do szpitala.Takie objawy co napisalas,moga swiadczyc o roznych schorzeniach np.poczatki choroby reumatycznej,artretyzm,odczynowe zapalenia stawow,barkow itp.Zobacz w google artretyzm- u kobiet najczesciej to ostre bole palcow u rak,barkow,stawy kregoslupa.Ale bez diagnozy to mozna wyszukac najgorsza z chorob.Nie ma co musi twoja mama dobrze sie przebadac.Musi lekarz znalezc przyczyne tych bolow a nie leczyc objawow np.lekiami przeciwbolowymi.Jesli twoja mama nie jest sceptykiem naturalnych srodkow mozesz kupic w H&B Devil's Claw (dibelski szpon)stosowany jest do leczenia aparatu ruchu:reumatoidalne zapalenia stawow,bole kregoslupa, uklad kostno-stawowy,miesniobole itp oraz dziala oczyszczajaca na caly organizm  czyczszca nerki,zapalenie watroby,jelit.w zaburzeniach ukladu nerwowego,nerwobolach,bolach glowy,alergii i wielu innych.mozesz go kupic w tabletkach i w postaci masci.wiecej info poczytaj na google o jego stosowaniu i wlasciwosciach.tabletki i masc powinny pomoc,jako alternatywa zaczym twoja mama zostanie zdiagnozowana.zycze twojej mamie duzo zdrowka.pozdrawiam.
|

|
 |
|
clockwork_orang |
Post #7 Ocena: 0 2013-11-01 16:18:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat:
2013-10-31 12:03:28, Biedronkaaa napisał(a):
clockwork_orang ;P
Napisałam ,,od przyjazdu do Anglii" a na końcu do dałam P.S. Mama pracuje na terenie Wielkiej Brytanii KILKA LAT  Uprasza się o dokładne czytanie ze zrozumieniem przed dodaniem ,,czepialskiego" komentarza ;D 
hmm, to znaczy, ze w pracy nie ma fizjoterapeuty, czy 'sie mama' nie spytala po prostu?
ps. ja przeczytalem ze zrozumieniem, a Ty?
|

|
 |
|
zuzka78 |
Post #8 Ocena: 0 2013-11-01 21:59:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2013 Skąd: manchester |
A czy twoja mama przypadkiem nie pracuje na produkcji? Pytam poniewaz czesto u osob wykonujacych prace manualne, a w szczegolnosci na produkcji kiedy powtazamy caly czas te same czynnosci ,pracuja nadgarstki,lokiec ,barki, wtedy czesto dochodzi do zespolu ciesni nadgarstka, a czesto i lokcia. Wtedy chora reka dretwieje, potwornie boli, szczegolnie w nocy, i ciezko wykonac podstawowe czynnosci np.krojenie chleba. Osobiscie na to chorowalam, pare lat temu mialam nawet operacje z tego powodu pomimo mlodego wieku ,i nigdy ciezko fizyczne nie pracowalam. Jest to choroba dosc powszechna ,szczegolnie u kobiet,ale nie tylko, w Polsce leczy ja neurolog a operuje tzw chirurg reki. Poczytaj w internecie -zespol ciesni nadgarstka- to moze jakas odpowiedz znajdziesz,powodzenia
|

|
 |
|
piekna24 |
Post #9 Ocena: 0 2013-11-02 07:28:10 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2009 Skąd: poza londynem |
Ja miałam kiedys cos podobnego i w Londynie lekarz nie wiedział co to jest wiec przyjechalam do Polski i okazało sie zapalenie stawu barkowego 3serie zastrzykow i minelo ból niesamowity i tez mysle ze to od pracy poniewaz pracowalam w chlodni,najlepiej jak najszybciej to wyleczyc bo to bedzie sie ciagnelo a bol bedzie coraz gorszy ja tez dlugo z tym chodzilam i sie meczylam. buuuuu 
|

|
 |
|