MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Silne bóle ręki

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Biedronkaaa

Post #1 Ocena: 0

2013-10-30 21:32:49 (12 lat temu)

Biedronkaaa

Kobieta

Z nami od: 30-10-2013

Witam,

Nie jestem pewna czy taki temat już był, ale sprawa jest dosyc skomplikowana, otóż od przyjazdu do Anglii moja mama zaczęła odczuwać silne bóle ręki. Dotyczą one bólu całego ramienia i są bezustanne. Ogranicza to możliwości ruchowe oraz powoduje silny ból przy prostych czynnościach jak krojenie, czesanie czy też podnoczenie nawet drobnych przedmiotów. Byłyśmy u wielu lekarzy (generalnie GP), ale żaden z nich nie wykonał żadnych badań mimo próśb i robili podstawowe testy - badanie krwi oraz szwereg pytań ,,czy pani pali, czy pani spożywa alkohol jeśli tak w jakich ilościach."

CHciałabym się zapytać o rady do jakiego lekarza powinnam sie udać i czy prosić o skierowanie na konkretne badanie, przede wszystkim czy mogę prosić o takie skierowanie? Prawde mówiąc to lekarze powinni wiedzieć co z tym zrobić. Proszę o pomoc.

P.S. Mama legalnie pracuje na terenie Wielkiej Brytanii kilka lat.

[ Ostatnio edytowany przez: Biedronkaaa 30-10-2013 21:34 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2013-10-30 22:20:02 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-10-30 21:32:49, Biedronkaaa napisał(a):
CHciałabym się zapytać o rady do jakiego lekarza powinnam sie udać i czy prosić o skierowanie na konkretne badanie, przede wszystkim czy mogę prosić o takie skierowanie? Prawde mówiąc to lekarze powinni wiedzieć co z tym zrobić. Proszę o pomoc.

P.S. Mama legalnie pracuje na terenie Wielkiej Brytanii kilka lat.

do zakladowego lekarza, jesli schorzenie moze byc wynikiem pracy... poza tym, wiekszosc chorob przewleklych nie objawia sie nagle 8-)

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #3 Ocena: 0

2013-10-31 06:09:08 (12 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Z nami od: 23-08-2011

Witaj Biedronkaaa,co prawda nie mieszkam już w Anglii,ale czasami zaglądam na MW.Jeśli mogę podpowiedzieć,to mama powinna zrobić prześwietlenie płuc oraz kręgosłupa.Jak piszesz-lekarz pytał czy mama pali,a to dlatego,że czasami silne bóle ręki,barku mogą świadczyć o tej najgorszej z chorób.Miałam rok temu taki przypadek w rodzinie silny,długotrwały ból całej ręki okazał się nowotworem płuca niestety.Mam nadzieję,że u Twojej Mamy przyczyna bólu jest inna i tego jej z całego serca życzę.Może to być i kręgosłup,jakiś ucisk na nerw,stan zapalny nie leczony przez lekarza i ból potrafi dokuczać miesiącami.Nie bagatelizuj sprawy-mama do lekarza!!!!!Pozdrawiam serdecznie i życzę mamie dużo zdrowia.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2013-10-31 09:20:43 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Kilka lat temu moja mama miała podobne problemy z barkiem - ból był nie do wytrzymania. Był związany z wykonywaniem jednej i tej samej czynności w pracy. Mama dostała zastrzyki sterydowe ( ostrzyknęli miejsca dokoła barku ) i miała spokój na rok. Potem bóle znowu wróciły, ale zamiast po raz kolejny iść na zastrzyk, poprosiła o zmianę stanowiska pracy i ból powoli zaczął sam mijać.
Trzeba iść do gp i cisnąć o leczenie/badania.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Biedronkaaa

Post #5 Ocena: 0

2013-10-31 12:03:28 (12 lat temu)

Biedronkaaa

Kobieta

clockwork_orang ;P

Napisałam ,,od przyjazdu do Anglii" a na końcu do dałam P.S. Mama pracuje na terenie Wielkiej Brytanii KILKA LAT :) Uprasza się o dokładne czytanie ze zrozumieniem przed dodaniem ,,czepialskiego" komentarza ;D :) *DANCE**ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: Biedronkaaa 31-10-2013 12:04 ]

Do góry stronyOffline

aniolek32

Post #6 Ocena: 0

2013-11-01 15:48:30 (12 lat temu)

aniolek32

Kobieta

Z nami od: 18-10-2013

zgadzam sie z poszednimi wypowiedziami.Naciskaj GP o badania szersze.Jak on nie jest wstanie pomoc mamie powinien skierowac do specjalisty do szpitala.Takie objawy co napisalas,moga swiadczyc o roznych schorzeniach np.poczatki choroby reumatycznej,artretyzm,odczynowe zapalenia stawow,barkow itp.Zobacz w google artretyzm- u kobiet najczesciej to ostre bole palcow u rak,barkow,stawy kregoslupa.Ale bez diagnozy to mozna wyszukac najgorsza z chorob.Nie ma co musi twoja mama dobrze sie przebadac.Musi lekarz znalezc przyczyne tych bolow a nie leczyc objawow np.lekiami przeciwbolowymi.Jesli twoja mama nie jest sceptykiem naturalnych srodkow mozesz kupic w H&B Devil's Claw (dibelski szpon)stosowany jest do leczenia aparatu ruchu:reumatoidalne zapalenia stawow,bole kregoslupa, uklad kostno-stawowy,miesniobole itp oraz dziala oczyszczajaca na caly organizm:oczyczszca nerki,zapalenie watroby,jelit.w zaburzeniach ukladu nerwowego,nerwobolach,bolach glowy,alergii i wielu innych.mozesz go kupic w tabletkach i w postaci masci.wiecej info poczytaj na google o jego stosowaniu i wlasciwosciach.tabletki i masc powinny pomoc,jako alternatywa zaczym twoja mama zostanie zdiagnozowana.zycze twojej mamie duzo zdrowka.pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2013-11-01 16:18:05 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-10-31 12:03:28, Biedronkaaa napisał(a):
clockwork_orang ;P

Napisałam ,,od przyjazdu do Anglii" a na końcu do dałam P.S. Mama pracuje na terenie Wielkiej Brytanii KILKA LAT :) Uprasza się o dokładne czytanie ze zrozumieniem przed dodaniem ,,czepialskiego" komentarza ;D :) *DANCE**ROFL*

hmm, to znaczy, ze w pracy nie ma fizjoterapeuty, czy 'sie mama' nie spytala po prostu?

ps. ja przeczytalem ze zrozumieniem, a Ty? 8-)

Do góry stronyOffline

zuzka78

Post #8 Ocena: 0

2013-11-01 21:59:32 (12 lat temu)

zuzka78

Kobieta

A czy twoja mama przypadkiem nie pracuje na produkcji? Pytam poniewaz czesto u osob wykonujacych prace manualne, a w szczegolnosci na produkcji kiedy powtazamy caly czas te same czynnosci ,pracuja nadgarstki,lokiec ,barki, wtedy czesto dochodzi do zespolu ciesni nadgarstka, a czesto i lokcia. Wtedy chora reka dretwieje, potwornie boli, szczegolnie w nocy, i ciezko wykonac podstawowe czynnosci np.krojenie chleba. Osobiscie na to chorowalam, pare lat temu mialam nawet operacje z tego powodu pomimo mlodego wieku ,i nigdy ciezko fizyczne nie pracowalam. Jest to choroba dosc powszechna ,szczegolnie u kobiet,ale nie tylko, w Polsce leczy ja neurolog a operuje tzw chirurg reki. Poczytaj w internecie -zespol ciesni nadgarstka- to moze jakas odpowiedz znajdziesz,powodzenia

Do góry stronyOffline

piekna24

Post #9 Ocena: 0

2013-11-02 07:28:10 (12 lat temu)

piekna24

Kobieta

Z nami od: 29-12-2009

Ja miałam kiedys cos podobnego i w Londynie lekarz nie wiedział co to jest wiec przyjechalam do Polski i okazało sie zapalenie stawu barkowego 3serie zastrzykow i minelo ból niesamowity i tez mysle ze to od pracy poniewaz pracowalam w chlodni,najlepiej jak najszybciej to wyleczyc bo to bedzie sie ciagnelo a bol bedzie coraz gorszy ja tez dlugo z tym chodzilam i sie meczylam.
buuuuu:)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,