MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Staly aparat z karta NHS .

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-03-27 15:53:04 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

housemsq

Post #2 Ocena: 0

2013-03-27 15:59:51 (12 lat temu)

housemsq

Mężczyzna

Z nami od: 01-03-2013

Cytat:

2013-03-27 15:53:04, leonka napisał(a):
Cytat:

2013-03-27 15:48:06, housemsq napisał(a):
Cycki dorabiaja z NHS to i aparat zaloza.
Trzeba dobrze nasciemniac jak bardzo Ci to w zyciu przeszkadza. Jaki ma wplyw na Twoje zycie, samoocene, problemy w relacjach z ludzmi itd itp....

Tia...

Można tez się zgłosić do programu "embarassing bodies"...

Powodzenia!

PS słyszałam o silikonach, liposuction i gastric bypass opłacanych z NHS , o aparatach jeszcze nie...

No bez jaj, silikony zakladaja a zebow nie wyprostuja osobie, ktora przyniesie karteczke od psychologa , ze z takimi zebami to ma strach sie do ludzi odezwac ? :-]

To, ze nie slyszalas nie znaczy ze sie nie da.
Po prostu o silikonach dudnia w mediach, bo to juz jest przesada.
A zeby to taka przyziemna sprawa, kto by chcial o tym czytac w gazetach ;)

Nie no powaznie, jak ktos ma talent to sobie to zalatwi.

Ja osobiscie nie lubie ludzi wykozystujacych system wiec jestem przeciwko ale mysle , ze to jest do zalatwienia.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2013-03-27 21:00:52 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie trzeba wymyslac, bo w ramach bezplatnego leczenia (NHS) zakladaja aparat jesli sa zalecenia ortodonty, potrzeby/problemy sa posegregowane w pieciu kategoriach, NHS pokrywa jesli pacjenta problem zalicza sie do dwoch najwyzszych. Kolezanka w pracy wlasnie konczy leczenie, kosmetyka czy tez ulepszanie "usmiechu" nie kwalifikuja do bezplatnego leczenia/korekty u osob doroslych. Kolezanki problem byl okreslony jako kategoria 4 (czyli nie najwyzsza) i oprocz aparatu leczenie polegalo na operacji szczeki, wycinaniu kosci- nie byla to banalna sprawa.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-03-27 23:10:50 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2013-03-27 23:41:39 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak wada jest odpowiedniej powagi, to nie ma znaczenia karta zapewne, to jest traktowane jako powazny zabieg. Kolezanka nic nie placila, ale jak pisalam nie opieralo sie to na samych wizytach kontrolnych regulacji aparatu. Ona miala tez do tego powazne korekty szczeki. Ta takim poziomie medycznych potrzeb nie interesowala ich karta, mniejszej powagi zabiegi juz nie sa refundowane dla doroslych, niezaleznie czy ktos ma karte czy nie.

Ada

Do góry stronyOffline

Kate1988

Post #6 Ocena: 0

2013-04-17 12:02:28 (12 lat temu)

Kate1988

Kobieta

Z nami od: 17-04-2013

To bardzo dziwne , bo ja od pół roku noszę darmowy aparat, właśnie dlatego ,że pobieram tax na dziecko i mam białą kartę....

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2013-04-17 20:27:53 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

A gruszki rosna na wierzbie... nie opowiadaj bzdur, bo potem ludzie w to wierza i robia sobie nadzieje...
ze strony NHS
Are braces available on the NHS?

Orthodontic treatment is available free on the NHS for under-18s who need it. Treatment is also available on the NHS at the standard charge for complex dental treatment (just under £200) for adults who need it. However, adults who want orthodontic treatment to fix minor cosmetic problems aren’t eligible for NHS treatment.

Nie ma darmowych aparatow!
JAk juz Ada pisała, jesli masz taka wade ze nie mozesz jesc, spac, depresja itd, to wtedy tak, ale nawet wtedy, BIAŁA KARTA NHS nie ma nic do rzeczy!!!

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #8 Ocena: 0

2013-08-18 00:28:49 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Ja wlasnie dojrzalam do aparatu takze moj dentysta I ortodonta tam pracujacy maja program 6 months smile jakies super nowovzesne aparaty ktore prostuja zeby w 6 miesiecy czy ktos to stosowal albo o tym slyszal ?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-08-19 19:45:24 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #10 Ocena: 0

2013-08-20 07:38:20 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Znalazlam innego dobrego I polecanego ortodonte ktory stosuje wszystkie rodzaje aparatow w tym typowy damon braces I jestem umowiona na wizyte 25go wrzesnia :-) fajnie trafilam bo akurat maja promocje ze pierwsza konsultacja jest za darmo I place tylko £40 za xray, padanie grubosci tkanek etc I wtedy mi zaproponuja aparat mi sie wydaje ze przy skrzywieniu moich zabkow ten starodawny bedzie najlepszy ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,