MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapalenie nerwu wzrokowego

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zarkavi

Post #1 Ocena: 0

2013-07-31 11:01:31 (12 lat temu)

zarkavi

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2013

Witam

Moje problemy są podobne do waszych. Prawdopodobnie związane z zatokami. Jak się przeziębię, mam obfity katar i lekki ból zatok. Ciągnie się to ponad tydzień, czasem - raz na rok, mam po takim stanie zapalenie nerwu wzrokowego.

Nastąpiło to już 7 razy.
Do tego momentu: 3 razy tomografia, 2 razy rezonans, 2 tomografie zatok, 4razy rtg zatok. SM wykluczone. Zatoki nigdy nie są jakimś złym stanie. Zrobiona przegroda nosowa, a w tym roku FES zato- endoskopia. Przed zabiegiem przegrody nosowej częściej chorowało lewe oko, teraz po zabiegu prawe. Szukam osób, w podobnej sytuacji, bo wzroku ubywa, a konkretów nie ma.

Do tego badania na boreliozę- raz granicznie, później brak. Toksoplazmoza itd.

Radzą mi wyciąć migdałki, ale ich stan nie jest taki zły. Taki system eliminacji mnie nie przekonuje, bo za chwile może będą chcieli nerkę usunąć, bo może to coś da...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2013-07-31 11:09:49 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja mam zatoki zalatwione od 20 lat, lapia przy zmianie pogody. najlepiej gdy jest mrozno, albo sucho. o dziwo na mnie dziala aspiryna, jak zdaze wziasc w pore, a jak przegapie to wygladam jakbym niewiadomo jak ciezka grype miala i zdycham ze 2 dni.
kiedys laryngolog powiedzial mi, ze poki mi spluwa wydzielina z tych zatok, to nic nie robic, bo potem to tylko gorzej bedzie. no i tak poki co bez zadnych czyszczen , operacji.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Madziara19905

Post #3 Ocena: 0

2013-07-31 11:34:26 (12 lat temu)

Madziara19905

Kobieta

Z nami od: 27-07-2012

kik masakra z tymi zatokami!!! ja się męczę od dziecka miałam robioną 2 razy punkcje zatok, coś strasznego.... w tej chwili już miesiąc czasu jestem na tabletkach przeciw bólowych które już nic nie pomagają... boli mnie tak głowa i to przeważnie prawa część głowy i w oczodole,wieczorami ból sie nasila że nie mogę oczów otworzyć nawet światło mnie tak razi jak by mi miały oczy i głowa wybuchnąć nie wspomne że nie ma mowy się schylić po coś...
Błądzenie jest rzeczą ludzką, wybaczanie - boską Alexander Pope

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2013-07-31 13:21:37 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

hmm, moze sproibuj z aspiryna. ja biore 4 razy dziennie po 3 tabletki takiej zwyklej i na drugi dzien zaczynam wydmuchiwac , czasem na sile, ze az mi uszy zatyka, ale jak juz wydmucham zawartosc, to ulga i jak reka odjal.
zazwyczaj wszystko trwa kolo 3 dni.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 31-07-2013 13:22 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Madziara19905

Post #5 Ocena: 0

2013-07-31 16:46:09 (12 lat temu)

Madziara19905

Kobieta

Z nami od: 27-07-2012

no kupie aspiryne... Jutro ide do GP i nie ma że mi znów przeciw bólowe da ja chcę do szpitala!!!:-D
Błądzenie jest rzeczą ludzką, wybaczanie - boską Alexander Pope

Do góry stronyOffline

hetmantom

Post #6 Ocena: 0

2013-08-11 21:46:48 (12 lat temu)

hetmantom

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-04-2013

Aspiryna nie tyle leczy co stan zapalny zmniejszy, może być dowolny lek z tym samym składem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-09-19 16:03:52 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Dzisiaj mialam spotkanie z neurologiem.
Zbadala mi jeszcze raz wzrok.
Powiedziala,ze rezonans nic nie wykazal,zadnych stanow zapalnych itd. Nerw wzrokowy zregenerowal sie. W tej chwili w dalszym ciagu kolory moje sa wyblakle i czasem boli mnie skron,linia brwi. Neurolog powiedziala,ze prawdopodobnie cos tam jeszcze zostalo.
Jako,ze w mozgu nie ma zadnycy zmian,to jest znikome prawdopodobienstwo,ze ponownie zachoruje.
Jesli jednak cos sie zdarzy,mam przyjechac do szpitala.
SM wykluczone.
Powiedziala,ze to jest dosc interesujacy przypadek iz od przeziebienia dostalam zapalenie nerwu wzrokowego.
Moge pomoc sobie dieta-zielone warzywa,jaja,ryby i duzo witD czyli slonca.
Nastapila lekka poprawa. Jednak gdy jest zmiana pogody,deszcz,wiatr,troszke boli mnie glowa ,skron.
Boje sie tego bolu,cos okropnego. Ani okiem ruszyc,ani nachylic sie. Bede lykac witaminy,byle nie przeziebic sie i znowu nie przechodzic zapalenia.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,