Str 8 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
lancashire123 |
Post #1 Ocena: 0 2012-12-09 12:48:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2011 Skąd: Manchester |
Witam ponownie
Jakis czas temu ogladalam Rozmowy w toku, gdzie mowa byla o urokach i ich odczynianiu. Jedna ze skuteczniejszych metod okazalo sie "zdejmowanie urokow za pomoca jajek" Jest to bardzo stara metoda, uzywana przez nasze wschodnie znachorki.Sceptycy moga nie wierzyc bo oni zazwyczaj w nic nie wierza puki ni dosiega ich jakies nieszczescie i po kryjamu przed znajomymi biegna do takiej babci, bo cos im szepce w sercu, moze ona cos pomoze? Czy tak najczesciej nie jest? Wiekszosc ludzi korzysta z ich pomocy tylko w tedy jak juz nie mamy nic do stracena i zadnej pomocy u lekarzy krorzy rozkladaja rece.
|

|
 |
|
|
OKidoki444 |
Post #2 Ocena: 0 2012-12-09 18:06:33 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat:
2012-12-09 12:48:58, lancashire123 napisał(a):
Witam ponownie
Jakis czas temu ogladalam Rozmowy w toku, gdzie mowa byla o urokach i ich odczynianiu. Jedna ze skuteczniejszych metod okazalo sie "zdejmowanie urokow za pomoca jajek" Jest to bardzo stara metoda, uzywana przez nasze wschodnie znachorki.Sceptycy moga nie wierzyc bo oni zazwyczaj w nic nie wierza puki ni dosiega ich jakies nieszczescie i po kryjamu przed znajomymi biegna do takiej babci, bo cos im szepce w sercu, moze ona cos pomoze? Czy tak najczesciej nie jest? Wiekszosc ludzi korzysta z ich pomocy tylko w tedy jak juz nie mamy nic do stracena i zadnej pomocy u lekarzy krorzy rozkladaja rece.
prosze przemysl swoja wypowiedz!!!taka postawa ma znaczne podstawy do tego zeby szkodzic ludziom a za to jest paragraf...zastanow sie zanim jeszcze raz bedziesz rozpowszechniac podobne bzdury!
poza tym od kiedy to"rozmowy w toku" sa zrodlem wiedzy???   
twoje wschodnie znachorki niech pozostana twoimi...fuj
nie wiem jakich ty masz znajomych ale moi lataja do przychodni a nie do jakiejs ruskiej babci czy cyganskiej sorry  [ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 09-12-2012 18:11 ] [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
the_sinster |
Post #3 Ocena: 0 2012-12-09 19:17:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2012 Skąd: sin city |
Najlepsza metoda, to na trzy zdrowaski do pieca chlebowego.
Chorobska tak uciekaja, ze piec pozniej trzeba wietrzyc.
Nawet ten, no, Sofronov o tym ksiazke napisal.
; ) My name is Troll. Just Troll. ; )
|

|
 |
|
MrMaverick1971 |
Post #4 Ocena: 0 2012-12-09 19:22:12 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat:
2012-12-09 19:17:11, the_sinster napisał(a):
Najlepsza metoda, to na trzy zdrowaski do pieca chlebowego.
Chorobska tak uciekaja, ze piec pozniej trzeba wietrzyc.
Nawet ten, no, Sofronov o tym ksiazke napisal.
; )
Janko muzykanta Sofronov napisal?
..a moze i napisal.. [ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 09-12-2012 19:24 ]
|

|
 |
|
littleflower |
Post #5 Ocena: 0 2012-12-09 21:10:59 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
No wlasnie jak tylko zobaczylam tytul watku to od razu o Rozalce upieczonej w piecu pomyslalam,
A podobno medycyna ludowa nie szkodzi co najwyzej nie pomaga jak ktos tu wyzej pisal, a znachorki znaja sie na rzeczy,
Obym nigdy nie musiala z ich rad korzystac , zreszta z tych profesjonalistow tez "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
|
gdanszczanka |
Post #6 Ocena: 0 2012-12-09 21:32:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
A mnie medycyna ludowa, to sie kojarzy raczej z mama i sposobami domowymi na leczenie katary i bolu brzucha-niz ze znachorka i "odczynianiem urokow"
Syrop z cebuli, napar z rumianku, grog i takie tam niewinne glupstewka  Phi
|

|
 |
|
lancashire123 |
Post #7 Ocena: 0 2012-12-09 21:51:56 (12 lat temu) |
liczylam sie z tym zakladajac ten temat.najbardziej liczylam sie z tym ze nie beda sie wypowiadaly osoby ktore wierza i korzystaja, tylko z tego powodu jak wyzej przeczytalam. czy tylko sceptyzm i zdolnosc nasmiewania se z innych gasi wasze pragnienia? Moze brak zainteresowan swoja osoba w srod najblizszych jest powodem takich wypowiedzi tendencyjnych wobec mnie. Nie wiem czym kierowana przesylka jest do mnie i skad tyle zlosci. Przeciez na forum jet tyle tematow i kazdy moze rozmawiac tam gdzie ma cos do powiedzenia.Ja na ten oto przyklad zagladam na forum do tematow tylko tam gdzie mnie jakis temat interesuje. Natomiast jesli cos mi sie nie podoba badz nie zgadzam sie z danym tematem poprostu sie nie wypowiadam tendencyjnie do zalozycieli tematu. Poniewaz nie jest to zbyt ladne i kulturalne.Zwazywszy na to ze kto kolwiek zwraca uwage na kulture. To wszystko chyba!!!!!!
|

|
 |
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2012-12-09 22:00:17 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ja potrzebuje jakiegos sposobu na bol zeba. I chyba nawet wiem co zrobie. Wyrwe to cholerstwo. Tak po prostu, ludycznie. Pozbede sie.
Ale co zrobic z reumatyzmem, artretyzmem, osteopemia, poczatkami Parkinsona (dretwienie/ cierpniecie rak). Przeciez rak nie powyrywam.
:/ Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
lancashire123 |
Post #9 Ocena: 0 2012-12-09 22:09:49 (12 lat temu) |
Cytat:
2012-12-09 22:00:17, galadriel napisał(a):
Ja potrzebuje jakiegos sposobu na bol zeba. I chyba nawet wiem co zrobie. Wyrwe to cholerstwo. Tak po prostu, ludycznie. Pozbede sie.
Ale co zrobic z reumatyzmem, artretyzmem, osteopemia, poczatkami Parkinsona (dretwienie/ cierpniecie rak). Przeciez rak nie powyrywam.
:/
Rozumie ze to zart ale na bol wystarczy potrzec dzislo patyczkiem z drzewa jesionowego i powinno przestac bolec jesli jest opuchlizna to juz gorsza sprawa i lepiej udac sie do lekarza zeby nie doprowadzic do glebszej infekcji. [ Ostatnio edytowany przez: lancashire123 09-12-2012 22:11 ]
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2012-12-09 22:16:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Rozumie ze to zart ale na bol wystarczy potrzec dzislo patyczkiem z drzewa jesionowego i powinno przestac bolec jesli jest opuchlizna to juz gorsza sprawa i lepiej udac sie do lekarza zeby nie doprowadzic do glebszej infekcji.
To nie jest zart, ale drzew jesionowych tu nie mam.
Chyba.
Sie na tym nie znam zreszta.
A kiel byl leczony kanalowo, kosztowal fortune, i tyle z tego, ze sie teraz nadaje do wyrwania tylko.
:/ Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|