Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-10-31 17:37:12 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kamisia21 | Post #2 Ocena: 0 2012-10-31 20:47:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2012 Skąd: birmingham |
Tu nie chodzi o to czy pomoże czy nie . tylko tak jak widzisz chociazby przypadek poprzedni gdzie nie potrafią dokładnie stwierdzic co dolega i jak zwykle olewają . my jesteśmy jednak nauczeni pomocy medycznej maksymalnej .
byłam dzis u lekarza pierwszego kontaktu powiedziałam ze polski lekarz stwierdził że mogą być to wrzody powiedziałam też moje objawy ( ból żołądka po jedzeniu wrażenie chęci wymiotowania ,a gdy chciałam na siłe zwymiotować to plułam krwią . ) moim zdaniem jest coś nie tak a co lekarz na to przyczyną jest stres którego zbyt wiele na chwilę obecną nie mam , zapisał mi tabletki które mam brać cały miesiąc a jeśli nie pomogą to dopiero wyśle mnie na badania ... a co jeśli wtedy będzie za późno ? Nie można lekceważyć żadnego objawu jakiej kolwiek choroby . a moim zdaniem podstawowe badania krwi czy tez gastroskopii jak w moim przypadku powiino być oczywiste i na pierwszym miejscu a nie jest odkładane jak się nie polepszy . |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-31 21:40:12 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kamisia21 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-31 22:09:41 (13 lat temu) |
najcześciej po 40 to dlaczego wystepuje u dzieci ? chorować można w każdym wieku
![]() No cóż zobaczymy co będzie po lekach ... ![]() nie ma co sie sprzeczać każdy i tak ma swoje zdanie pozdrawiam |
Anthrax | Post #5 Ocena: 0 2012-10-31 23:43:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2012-10-31 20:47:09, kamisia21 napisał(a): Tu nie chodzi o to czy pomoże czy nie . tylko tak jak widzisz chociazby przypadek poprzedni gdzie nie potrafią dokładnie stwierdzic co dolega i jak zwykle olewają . my jesteśmy jednak nauczeni pomocy medycznej maksymalnej . byłam dzis u lekarza pierwszego kontaktu powiedziałam ze polski lekarz stwierdził że mogą być to wrzody powiedziałam też moje objawy ( ból żołądka po jedzeniu wrażenie chęci wymiotowania ,a gdy chciałam na siłe zwymiotować to plułam krwią . ) moim zdaniem jest coś nie tak a co lekarz na to przyczyną jest stres którego zbyt wiele na chwilę obecną nie mam , zapisał mi tabletki które mam brać cały miesiąc a jeśli nie pomogą to dopiero wyśle mnie na badania ... a co jeśli wtedy będzie za późno ? Nie można lekceważyć żadnego objawu jakiej kolwiek choroby . a moim zdaniem podstawowe badania krwi czy tez gastroskopii jak w moim przypadku powiino być oczywiste i na pierwszym miejscu a nie jest odkładane jak się nie polepszy . lekarz przeprowadzil dokladny wywiad i na podstawie tego wystawil diagnoze najbardziej prawdopodobnej przypadlosci. z ciekawosci sie zapytam co u siebie podejrzewasz skoro myslisz ze opoznienie badan bedzie szkodliwe dla ciebie? -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
|
|
Hafcia | Post #6 Ocena: 0 2012-11-01 00:01:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2012 Skąd: somewhere |
Wrzody żołądka powoduje helicobacter, już dawno to potwierdzili. My nie jesteśmy przyzwyczajeni do kompleksowej opieki tylko antybiotyków i niedouczonych leniwych lekarzy.
Zrób test z krwi, a potem z wynikiem po antybiotyki, bo żaden sok z kokosa tego nie wyleczy jak ktoś wcześniej sugerował. |
kamisia21 | Post #7 Ocena: 0 2012-11-01 14:33:33 (13 lat temu) |
myślałam że mogą być to wrzody żołądka . nie jem już nic smażonego ani słodyczy biorę tabletki które mi lekarz przepisał .
a dlaczego podejrzewam że opóźnienie badań może być szkodliwe ? po prostu wiem to z życia mojej siostry teść który mieszkał w uk chorował przepisywano leki nie raz zabierano karetką go z pracy bo mdlał ... później okazało się że ma raka ... niestety dziś już nie ma go z nami . Dlatego myślę że szczegółowe badania są jedną z żeczy ważniejszych niż faszerowanie tabletkami |
PaniDomu | Post #8 Ocena: 0 2012-11-01 14:40:08 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
Cytat: 2012-10-31 17:37:12, FreelanceNurse napisał(a): Jakoś Anglicy mieszkają w UK od zawsze i do polskich lekarzy nie muszą chodzić się leczyć. Mało tego, żyją dłużej niż my. Good point. ![]() Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|
Twinkle | Post #9 Ocena: 0 2012-11-01 15:53:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
z ta opieka lekarska roznie jest ale to na inny watek.
mnie bolal zoladek od kilku lat z dlugimi przerwami i poszlam do gp(mam swoja ulubiona)ktora zrobila badanie krwi i wyszedl helico. bralam bardzos ilne antybiotyki itd.. nadal mnie pobolewa od czasu do czasu i zamierzam isc jeszcze raz byc moze teraz zrobia mi gastro. a wrzody mozna miec w kazdym wieku,moja mama miala w wieku 20 lat. lake...
|
Anthrax | Post #10 Ocena: 0 2012-11-01 16:49:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2012-10-31 20:47:09, kamisia21 napisał(a): Tu nie chodzi o to czy pomoże czy nie . tylko tak jak widzisz chociazby przypadek poprzedni gdzie nie potrafią dokładnie stwierdzic co dolega i jak zwykle olewają . my jesteśmy jednak nauczeni pomocy medycznej maksymalnej . byłam dzis u lekarza pierwszego kontaktu powiedziałam ze polski lekarz stwierdził że mogą być to wrzody powiedziałam też moje objawy ( ból żołądka po jedzeniu wrażenie chęci wymiotowania ,a gdy chciałam na siłe zwymiotować to plułam krwią . ) moim zdaniem jest coś nie tak a co lekarz na to przyczyną jest stres którego zbyt wiele na chwilę obecną nie mam , zapisał mi tabletki które mam brać cały miesiąc a jeśli nie pomogą to dopiero wyśle mnie na badania ... a co jeśli wtedy będzie za późno ? Nie można lekceważyć żadnego objawu jakiej kolwiek choroby . a moim zdaniem podstawowe badania krwi czy tez gastroskopii jak w moim przypadku powiino być oczywiste i na pierwszym miejscu a nie jest odkładane jak się nie polepszy . masz z rozbiegu negatywne nastawienie do opieki medycznej tutaj lekarz polski ci wystawil przez telefon diagnoze - to jest cacy lekarz brytyjski po przeprowadzeniu wywiadu, wgladzie do twojej historii choroby wydal ci diagnoze i przepisal tabletki - to jest zle najlepsze wyjscie dla ciebie to wykupic sobie prywatne ubezpieczenie (sa w roznych formach) jesli chcesz robic badania na zyczenie. Ale i przy prywatnym ubezpieczeniu jesli lekarz stwierdzi ze badania sa niekoniecznie to i tak ich ci nie zrobia. Co prawda jest klinika w Manchester bodajze, ktora robi badania bez zlecenia. Poszukaj w google. [ Ostatnio edytowany przez: Anthrax 01-11-2012 17:43 ] -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|