MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Powtorne leczenie kanalowe

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

paposki19

Post #1 Ocena: 0

2012-09-26 00:13:30 (13 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Cytat:

2012-09-26 00:02:11, zealot napisał(a):
Cytat:

2012-09-25 18:22:47, paposki19 napisał(a):
Wlasnie dzis zona miala leczony kanalowo zab.Placila £48,a ja prawie 3 tyg.temu zaplacilem za kanalowe leczenie £30,50:-D
Mniej,bo sie bardzo balem....;-)

Jeśli leczysz przez NHS to cennik wygląda następująco:

* £17.50 - jeśli leczenie zakończyło się na sprawdzeniu, poradzie, diagnostyce lub zdjęciu rentgeowskim

* £48 - jeśli leczenie zakończyło się na plombowaniu lub leczeniu kanałowym, bez względu na ilość zębów, ta sama cena

* £209 - jeśli leczenie wymagało wstawienie protez, mostków, koronek

Kliniki dentystyczne kasują tylko te 3 ceny. Tak i ty jak i twoja żona zapłaciliście taką samą cenę. Tyle że twojej żonie podczas pierwszej wizyty kazano zapłacić od razu £48, ponieważ wymagane jest leczenie kanałowe, a ty miałeś pierwszą wizytę kontrolną i zapłaciłeś £17.50, następnie stwierdzono że będzie wymagane leczenie kanałowe i kazano ci dopłacić £30.50, czyli razem zapłaciłeś tyle co żona £48 funtów :-]

Taaak,prawda-zapomnialem,ze za pierwszym razem gdy mialem RTG zeba placilem8-)
A juz myslalem,ze mi sie udalo :-]
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

zealot

Post #2 Ocena: 0

2012-09-26 00:13:55 (13 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2012-09-25 18:38:44, espe-7 napisał(a):
Dziekuje za rady. W czwartek mam spotkanie z dentysta i popytam o NHS.

Cytat:

2012-09-25 18:22:47, paposki19 napisał(a):
Wlasnie dzis zona miala leczony kanalowo zab.Placila £48,a ja prawie 3 tyg.temu zaplacilem za kanalowe leczenie £30,50:-D
Mniej,bo sie bardzo balem....;-)

Paposki, ja ten zab juz mialam leczony kanalowo w Polsce jakies 100 lat temu. Problem w tym, ze boli choc nie powinien, a powtorne kanalowe leczenie jest niezlym przedsiewzieciem... Juz kiedys mialam to robione (wtedy mnie to kosztowalo ok 500 funtow) - 6 godzin na fotelu ... dobrze, ze dawali poduszke pod plecy.

6 lat temu też miałem leczony ząb kanałowo. Pół roku temu w tym miejscu coś mnie zaczęło boleć i puchnąć. Dentysta stwierdził że trzeba ponownie wypełnić kanały. Zrobił co trzeba i problem zniknął. Koszt wizyty: 48 funtów.

W ciągu ostatnich 5 lat mieszkałem w 3 różnych miastach. Nigdzie nie było problemu większego z zapisaniem się do dentysty z NHS. Jak się udało zapisać do kliniki to do tygodnia można było umówić się na pierwszą wizytę, co jest bardzo rozsądnym czasem. Wiem że różnie może być w różnych częściach tego kraju, więc najlepiej będzie jak sam się przekonasz. Spróbuj się zapisać do jakiejś kliniki dentystycznej z NHS. Powtórne leczenie kanałowe to nie żaden specyficzny i drogi zabieg. Zapłacisz za niego 48 funtów.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

NoNickname

Post #3 Ocena: 0

2012-09-26 00:24:23 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Straszne rzeczy piszecie - 500,660,880F za kanałowe leczenie zęba? :-o
XXX

A dr.X mogę tylko chwalić,za fachowość,cierpliwość i wręcz niesamowite podejście do panikarzy - sprawdzone na skórze mojej córki,która dentystów boi się bardziej niż piekielnego ognia :-]
Leczenie kanałowe przeżyła i przy tym moja "kieszeń" nie ucierpiała ;-)

Szczerze przyznam,że nie poszłabym leczyć kanałowo zęba na NHS.
Owszem,zdarza się tak,że można trafić na fachowca,który nie zwraca uwagi na to,czy leczy prywatnie,czy na NHS,ale z własnego doświadczenia wiem,że takiego ze świecą szukać :-?

Uwaga moderatora: Kontakty mozna tez droga kanalowa polecac (PW)

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #4 Ocena: 0

2012-09-26 00:44:09 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-09-25 18:38:44, espe-7 napisał(a):
Dziekuje za rady. W czwartek mam spotkanie z dentysta i popytam o NHS.

Gdybym to ja byl twoim dentysta, to bym ci odpowiedzial, ze moj co drugi pacjent leczyl sie do tej pory na NHS. To tak na wszelki wypadek, abym pewnego dnia nie zostsl bezrobotnym :-]:-]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-09-26 09:12:05 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2012-09-26 10:29:51 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

powtorne leczenie kanalowe, to nie to samo co leczenie kanalowe :-? jest bardziej skomplikowane, powinno byc robione pod mikroskopem, aby wykonac to porzadnie. osobiscie nie wiem, czy zaryzykowalabym NHS, gdyby mi zalezalo na zebie.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-09-26 10:43:36 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-26 12:43:49 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-26 13:22:59 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #10 Ocena: 0

2012-09-27 00:07:15 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2012-09-26 13:22:59, sysa1980 napisał(a):
och tak masz racje porownanie dobre choc jak masz wpolskiej przychodni dobrego lekarza to ci zrobi
ja pracowalam 7 lat w stomatologi mam porownanie

Mieszkam w Londynie ponad 10lat i w przeciągu tych lat,byłam w kilku polskich klinikach dentystycznych.
Wiara w to,że każdy polski dentysta jest gwarantem dobrej jakości i solidnej "roboty",już dawno we mnie upadła.
Natknęłam się na takich konowałów,że szkoda gadać - nie mam pojęcia kto dał im dyplomy,optuje za tym,że kupili je na bazarach.

Dlatego też,z takim zachwytem napisałam wcześniej o dentystce z prawdziwego zdarzenia,bo wreszcie mam pewność,że moja córka w wieku lat 22 nie będzie musiała wrzucać zębów do szklanki zanim położy się spać.

Cytat:

ja to chyba pujde tutaj zeby mi jakos zabezpieczyli tego zeba i na tym zakoncze romans z angielskimi dentystami

a powiedzcie mi ja tu mam prywatnego dentyste ma umowe z nhs czy tez tak robia na odwal sie ??? czy zasady sa troche inne

Prywatny dentysta,zakładając,że jest uczciwy i nie łata zębów na "odwal się" i tak nie poszaleje jak trafi mu się pacjent na NHS,bo ta instytucja nie refunduje wszystkich zabiegów i tzw.lepszych materiałów.

A poza tym, powiedziała mi kiedyś dentystka /w chwili szczerości/ - "nie opłaca nam się leczyć pacjentów na NHS,bo nam za nich za mało płacą".
Do tej pory nie rozumiem,skoro nie opłaca się,to dlaczego o nich zabiegają(?)

I taki dentysta przyjmuje pacjentów,odwala fuszerkę,a pacjent po takim "leczeniu" najpierw walczy z bólem,a potem traci te niby wyleczone zęby.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,