MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dretwienie lewej reki

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dangerous__girl

Post #1 Ocena: 0

2012-09-17 10:44:57 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Ja tez tak czasem mam, rece mi dretwieja, trzesa sie, serducho mi wali. I jak juz sie tak zaczyna dziac to biore magnez i to naprawde pomaga. Nie wiem czy masz u siebie polski sklep, ale w polskich sklepach maja magnez na stres. JA kupuje NeoMag Forte Magnez+B6 na stres, przemeczenie i koncentracje. Ja tez nie wierzylam, ze to moze pomoc, bo co jakis magnez moze pomoc na dretwienie rak, a jednak;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 17-09-2012 10:51 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jucha_2004

Post #2 Ocena: 0

2012-09-17 13:17:00 (13 lat temu)

jucha_2004

Kobieta

Z nami od: 21-06-2009

Cytat:

2012-09-17 09:38:27, pati85 napisał(a):
Od pewnego czasu (2-3 tyg) mam problem z lewa reka- dretwieje mi - glownie przedramie i palce. Przy unoszeniu reki i gwaltownych ruchach jest najgorzej. mysle,ze jest to spowodowane stresem, biore rowniez tabletki antydepresyjne w tym momencie. Moj tata chorowal na naerwie i pamietam,ze po podobnych objawach ( ktore zaczely sie nasilac) trafil do szpitala. Chce uniknac problemow. bylam dzis u lekarza, pami bardzo mila, ale nie bardzo potrafila mi pomoc. Uznala ,ze to nie jest na tle nerwowym, bardziej wyglada to na uszkodzenie stawu. Pukala i w reke i wyginala :-] Teraz odczuwam tylko chlod w tej rece. Powiedziala,ze jak objawy sie pogorsza, to mam wrocic i da mi skierowanie do szpitala. Mam jednak pytanie czy ktos z was mial podobne problemy? Czy to faktycznie nic powaznego? Czy myslicie,ze to jednak na tle nerwowym? Pytam, bo martwie sie tym troche :-[ Moze powinnam tam wrocic jutro lub za kilka dni i poprosic o to skierowanie do szpitala, nawet jak objawy nie pogorsza sie ??

a drewieja Ci wszystkie palce czy tylko nie ktore ?
ja tez tak mialam pare lat temu i po wizycie u GP dostalam skierowanie do specjalisty i tam po opisaniu objawow stwierdzil zespol ciesni nadgartstka. dla pewnosci wyslal na testy ktore to niestety potwierdzily w lewej dloni jak rowniez w prawej.
lewa dlon jest po zabiegu juz ze 3-4 lata. w prawej czasami dretwienie sie pojawia ale jakos sobie z nim radze.

jakbys miala jakies pytania to pisz :)

Do góry stronyOffline

12__LP

Post #3 Ocena: 0

2012-09-17 13:30:07 (13 lat temu)

12__LP

Kobieta

Z nami od: 12-05-2012

Witam! Tak jak moi poprzednicy napisali ,może być wiele przyczyn drętwienia kończyn górnych , rak i dłoni. Pierwsze co przyszło mi do głowy to ucisk jakiegoś nerwu szyjnego.Potrzebne prześwietlenie RTG. Powodzenia.

Do góry stronyOffline

Twinkle

Post #4 Ocena: 0

2012-10-07 10:25:53 (13 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Cytat:

2012-09-17 13:30:07, 12__LP napisał(a):
Witam! Tak jak moi poprzednicy napisali ,może być wiele przyczyn drętwienia kończyn górnych , rak i dłoni. Pierwsze co przyszło mi do głowy to ucisk jakiegoś nerwu szyjnego.Potrzebne prześwietlenie RTG. Powodzenia.

ciesze sie ze znalazlam taki watek.
jakis czas temu przyjechala do mnie moja mama,ma 48 lat,zaczela prace sprzatajace,dosyc wyczerpujaca praca i od tego momentu zaczely dretwiec jej rece,w nocy,budzi sie,dretwieje,az pieka...
zdarzylo sie ze dretwiala jej jedna czesc twarzy,potem przechodzi i rano jest ok.
mam zamiar isc z nia do gp.
teraz ma inna,lzejsza prace ale jednak jest to zawsze jakis wysilek.
wiem ze kiedys miala rewe kulszowa(to podobno od kregoslupa)ogolnie mama jest wysportowana i szczupla kobieta.
troche martwia nas te jej rece,tym bardziej ze niedawno przyjechala tu do pracy.
czy ktos wie jak wyglada cala procedura z zabiegiem tej ciesni nadgarstkow?
lake...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-07 14:06:06 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #6 Ocena: 0

2012-10-07 14:15:41 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Cytat:

2012-10-07 14:06:06, ie2ox4 napisał(a):
W "moim mieście" na to przepisują jakieś takie "usztywniacze" na nadgarstki, zakłada się ja na noc. Kupuje w "Bootsie".

A w tych "usztywniaczach" coś jest wszyte, albo są z jakiegoś specjalnego materiału? Pamiętam jak w Polsce miałam problem z kolanem to miałam taką opaskę na z zawartością chyba bursztynu... Trochę pomogło...
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Twinkle

Post #7 Ocena: 0

2012-10-07 14:20:03 (13 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Cytat:

2012-10-07 14:06:06, ie2ox4 napisał(a):
W "moim mieście" na to przepisują jakieś takie "usztywniacze" na nadgarstki, zakłada się ja na noc. Kupuje w "Bootsie".

nie wiedzialam o czyms takim,dzieki za rade.
robilysmy z mama ten test sprawdzajacy i wyglada na to ze to nie to.ale jednak cos jest nie tak skoro bola i dretwieja jej te dlonie w nocy.
zapisze ja do gp i zobaczymy.
lake...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,