![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 8 z 8 |
|
---|---|
zuza11 | Post #1 Ocena: 0 2012-09-06 20:59:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Robinek,nie bądź wredniasty
![]() |
Inklemon | Post #2 Ocena: 0 2012-09-08 08:38:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2012 Skąd: brak |
To, co napisała Leonka jest prawdą. Zapada się. To jest tam wszystko ruchome. Zęby można przestawiać (aparatem) do końca życia - wbrew pozorom. Jak są ubytki, to same wędrują, bo mają luzy, miejsce na przemieszczanie się.
Zastępcze zęby, jakkolwiek by nie były umocowywane, działają jak aparat ortodontyczny i uniemożliwiają wędrówkę twoich zębów. Ponadto, ktoś wcześniej napisał nt gryzienia, rozgryzania potraw. To również jest prawdą. Nie czekaj zbyt długo na wstawienie zastępczych. To, że tego nie widać, bo trzonowe, nie rozwiązuje, nie kończy sprawy. Ktoś inny napisał, zeby nie płukać, bo wypłukuje skrzepy. Temu się dziwię. Ja dostałam od dentysty wyraźne zalecenie płukania "Płynem do dezynfekcji jamy ustnej po zabiegach chirurgicznych" do kupienia w aptece. I płukałam 4-6 razy dziennie. Aby zakażenie sie nie wdało żadne. To ma również składniki przyśpieszające gojenie etc. Nawet się dziwie, że dentysta nie przepisał/zalecił ci czegoś takiego po wyrwaniu aż 5 zębów. Faktem jest, że chodziłam do dentysty: drugie nazwisko w kraju (pierwsze było w innym mieście). Autor jednej z metod implantacji do dziś zwanej jego nazwiskiem. Oczywiście nie w PL. |
Inklemon | Post #3 Ocena: 0 2012-09-08 08:55:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2012 Skąd: brak |
Jeszcze jedno: b. ważne !!!!!
Twoje pozostałe zęby (o ile nie wstawisz w luki zastępczych) nie są konstrukcyjnie przygotowane do takich sił nacisku (rozgryzanie potraw)z jakimi będą zmuszone się uporać. Te mechaniczne siły nacisku będą skupione na zbyt małej powierzchni. To tak, jakbyś cały swój ciężar musiała dźwigać na 1 tylko nodze. Twoje zęby znacznie szybciej się obluzują i ci powypadają w młodszym wieku, niżby należało. Tak samo, jak: szybko poszły by ci stawy nóg przy dużej nadwadze. Kto ma nadwagę i swoje lata, ten będzie doskonale wiedział o czym mówię. |
ROTAREDOM | Post #4 Ocena: 0 2012-09-12 11:22:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Cytat: Boje się! dentysta
Do tej pory boję sie stomatologa jak Diabeł świeconej wody. ![]() ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
onaonaa | Post #5 Ocena: 0 2012-09-12 11:37:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2012 Skąd: bham |
ja po prostowaniu zebow aparatemi wyrywaniu chirurgicznie 8 ktore jeszcze nie wyrosły nie boje sie jzu dentysty :D wszystko mi przeszlo jak rwali mi 8 :D rozcinali dziaslo rwali hakami i to 2 dentystow :D a dodatkowo nic nie bolalo! serio! cala akcja trwala max 5 min zaszyli i siup do domu
![]() a po zabiegach dentystycznyc albo jak sie ma ranki, szwy etc jakies rany w buzi to dobry jest dentosept do plukania kilka kropel na pol zklanki wody, a do stosowania miejscowego jak np dziaslo ci puchnie albo jak ja mialam zle ugryzlam dziaslo mi sie podwinelo mialam banie ze hoho plukalam, miejscowo przykladalam i zniknelo ![]() |