MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Boje się! dentysta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lenusia

Post #1 Ocena: 0

2012-09-04 22:54:22 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Cytat:

2012-09-04 22:48:13, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Cytat:

2012-09-04 22:28:58, Lenusia napisał(a):
Jestem w szoku,bo do dentysty chodzę od dziecka i niestety wychodzę z założenia chcesz być piękna musisz cierpieć ;) moje motto, Ale serio ja sobie nie wyobrażam siebie z ,,przewiewem,, ale to dlatego,że ciągle się śmieję ... szeroko :-]

I kolejny raz - dlaczego wychodzisz z zalozenia, ze ktos nie dba o zeby, majac do usuniecia 5,8,10?
Zdajesz sobie sprawe z tego, ze niektore choroby, leki itp, moga prowadzic do takiego stanu? Nie zawsze jest to zaniedbanie... Ehhhh... Ludzie, nauczcie sie patrzec troche dalej, niz tylko z jednej perspektywy... :-?

Akurat ta dziedzina jak stomatologia nie jest mi obca. 8-)
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2012-09-04 22:56:53 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2012-09-04 22:54:22, Lenusia napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Jestem w szoku,bo do dentysty chodzę od dziecka i niestety wychodzę z założenia chcesz być piękna musisz cierpieć ;) moje motto, Ale serio ja sobie nie wyobrażam siebie z ,,przewiewem,, ale to dlatego,że ciągle się śmieję ... szeroko :-]

I kolejny raz - dlaczego wychodzisz z zalozenia, ze ktos nie dba o zeby, majac do usuniecia 5,8,10?
Zdajesz sobie sprawe z tego, ze niektore choroby, leki itp, moga prowadzic do takiego stanu? Nie zawsze jest to zaniedbanie... Ehhhh... Ludzie, nauczcie sie patrzec troche dalej, niz tylko z jednej perspektywy... :-?

No popatrz, mi rowniez nie...
Pomijajac moja mame w gabinecie przez prawie 20 lat...
I sprzataczka tam nie byla :-]
Poza tym pewne rzeczy przezylam na wlasnej skorze, stad taka moja reakcja na Wasze wpisy o zaniedbaniach... :-?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Lenusia

Post #3 Ocena: 0

2012-09-04 23:02:10 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Cytat:

2012-09-04 22:56:53, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Cytat:

2012-09-04 22:54:22, Lenusia napisał(a):
Cytat:

Cytat:

No popatrz, mi rowniez nie...
Pomijajac moja mame w gabinecie przez prawie 20 lat...
I sprzataczka tam nie byla :-]
Poza tym pewne rzeczy przezylam na wlasnej skorze, stad taka moja reakcja na Wasze wpisy o zaniedbaniach... :-?

No widzisz a ja w tym siedzę ,ale mam zupełnie inne zdanie.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

lenauk

Post #4 Ocena: 0

2012-09-05 00:31:28 (13 lat temu)

lenauk

Kobieta

Z nami od: 17-04-2012

Mam 34 lata. Zęby poszly mi fakt przez moje zaniedbanie,ale zaczęły się z nimi problemy w ciąży i po niej. Co oczywiście niczego nie usprawiedliwia...Z przodu mam zdrowe ząbki,tył się sypnął... a fobi rzeczywiście nabawiłam się w dzieciństwie,po tym jak pewna dentystka borowała mi bolącego zęba! Podczas porodu,naturalnego tak nie cierpiałam,a rodzilam beż znieczulenia.

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #5 Ocena: 0

2012-09-05 07:37:04 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Lenauk-jesteś mamą i :jeśli chcesz aby Twoje dziecię nie miało"fobii",to zacznij jak najwcześniej wizyty u dentysty!Będzie to w formie zabawy,ale dziecko oswoi się!Nie wspomnę o "zabawie" w szorowanie mleczaków!No bo tak: strach=wiatr hula w buzi:-W

Do góry stronyOffline

anakon

Post #6 Ocena: 0

2012-09-05 07:45:35 (13 lat temu)

anakon

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 01-09-2012

Nie zawsze jest tak ze wystarczy dbac...czesto sa to predyspozycje rodzinne.Mozesz ratowac a zeby sie sypia.Ilosc ciazy przebytych...to nie tak ze szczotkujesz 2 razy i wystarczy...Nie mozna generalizowac,ze tylko zaniedbanie ale to spory procent.Dentystka angielska ocenila ze my polacy jednak mamy zaniedbane zeby.Ale sami tez wiecie jak wygladaja wizyty w przychodniach...jaka jest ich dostepnosc...pozostaja prywatni dentysci a to juz koszta.Nie kazdego stac /co tu duzo ukrywac /i do poki nie boli tak chodzi az zostaje korzen.Tutaj nie bawia sie w plombowania,ratowania zebow tylko usuwaja i wstawiaja..jest zupelnie inne podejscie...Nie ma co juz dyskutowac o profilaktyce jedynie z naszymi dziecmi.Zeby mamy w takim a nie innym stanie i dobrze sie dzieje,ze zaczynamy korzystac z wizyt tutaj.Tutaj przerabialam 3 dentystow i o kazdym mam rozne opienie...mimo wszystko ide do dentystki polki...mam wieksze zaufanie niz do dentystki czarownicy/o ktorej wczesniej pisalam/ i dentysty o narodowosci niemieckiej.Nie jestem uprzedzona ale wrazliwa,i do bohaterow nie naleze.Chce sie swobodnie porozumiewac jak sa jakies problemy,dobrze zrozumiec gdyz zabiegi,protetyka jest na zupelnie innym poziomie i jak to mowi pani dentystka teraz czeka pania szok kulturowy,bo nic sie tutaj nie robi jak w polsce.

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #7 Ocena: 0

2012-09-05 09:51:36 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Tak ja pisze Anakon zeby to przedewszystkim predyspozycje rodzinne i genetyczne...no zaniedbanie swoja droga....ja akurat z zebami nie mam najmniejszego problemu,Przez 2 lata nie bylo mi po drodze do dentysty,ale i tak okazalo sie ,ze wszystko ok;-) Pomimo ,ze jakos specjalnie o zeby ie dbam,nie uzywam nitek ,plynow ,poprostu szczotkuje;-) Mam wszystkie a nawet 8 mi wyrosly na sare lata:-]
A co do strachu przed dentysta jest mi obcy....ja tam moge nawet powiedziec ,ze lubie chodzic:-o Ae to zapewne dlatego,ze nigdy poza malym wierceniem mnie nie torturowali;-)

[ Ostatnio edytowany przez: gosiaczek3006 05-09-2012 09:53 ]

...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #8 Ocena: 0

2012-09-05 11:42:52 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2012

powiem szczeze tak za mlodu cholernie sie balem isc do dentysty ale nie wiem jakos od roku sie przelamalem i smigam na dzien dobry znieczulenie i moze robic z zabkami dentystka co chce. Wlasnie jestem w trakcie robienia kanalu na poczatku sie cholernie przerazilem balem sie jak cholera ale nie trzeba bylo. U mnie jak ma byc dentysta to znieczulenie znieczulenie i jeszcze raz znieczulenie i po strachu
:)
;-)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-05 12:02:46 (13 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Tez sie balem.
Skutkiem tego bylo jeszcze gorsze leczene kanalowe ktore tyle dalo ze po 12 latach dwa zeby sie rozpadly.
Zostaly korzenie. I ciagle stany zapalne.
W koncu przymus zwyciezyl nad cykorem do stomatologa.
Wizyta i wyrok. Dwa korzenie plus resztka zeba madrosci.
Pal licho korzenie ale zab madrosci?
Nic IQ padnie:-]
Jako ze z mozliwym problemem krzepliwosci zostalem skierowany do szpitala.
Cykor byl.
Byla propozycja narkozy tylko ze po zabiegu ktos z bliskich musi za raczke trzymac.
Zrezygnowalem.
Tylko 6 ukluc znieczulenia.:-Y
Rwal hindus a afrykanka za reke trzymala.
Szybko sie uwineli.
Tylko japa jakas taka nie twoja w odczuciu bo jej nie czujesz.
Jezyka jakby nie bylo.
Ale jakos zapytalem czy facjata w normie bo lustra nie bylo.
Po 2godzinach troszke sie zaczelo jak znieczulenie odpuszczalo.
Pyralginke lykalem jak landrynki.
Tylko jeszcze potem przez dwa tygodnie co jakis czas z gojacego sie dziasla wyciagalem male kawalki zeba ktore gdzies sie zapodzialy.
A teraz zadnych stanow zapalnych, maksymum sexu.:-]
Tylko nie moge za szeroko sie usmiechac bo widac szczerbinki dwie.

Tak wiec nie ma strachu.

Do góry stronyOffline

Inklemon

Post #10 Ocena: 0

2012-09-05 12:35:51 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Ja miałam wyrywane kilka zebów na raz (również korzenie z tyłu) ze zwykłym znieczuleniem. Tj zastrzyki jakieś w dziąsło. Dentysta jak obejrzał to i MNIE, to przepisał mi tabletki uspokajajace i kazał zarzyć 2 szt, zanim przyjde na to rwanie (raczej dłutowanie). Więc wzięłam tabletki. Chyba to było zwykłe Valium.
Zabieg był absolutnie bezbolesny. Ale b. nieprzyjemny dla cykora, jak ja, bo to blisko ucha jest i strasznie słychać ! Rzężenie, łamanie kości, coś okropnego. Ale boleć, nie bolało nic zupełnie.
Potem to zaszył wszystko. Potem miałam płukać jakimś płynem dezynfekujacym kilka razy dziennie. Kiedy się wszyściutko zagoiło i opuchlizna zeszła (po kilku miesiacach), kolejna wizyta.
Teraz : krojenie do kości i odsuwanie dziąsła na bok. znów tabletki uspokajające. znów nic nie bolało. Następnie wiercenie w kości dziur, normalnie wiertarką. Koszmarnie się to słyszy!
Wstawił jakies kołki pod implanty, zaszył wokół. znów płukanie płynem dezynfekujacym. Po jakimś czasie znów wizyta i osadzenie na wystających kołkach pieknych porcelanowych ząbków wykonanych na miarę. I tyle.
To było tak dawno temu, ze juz nawet nie pamiętam, jakobym miała jakieś nie swoje zęby.

Wszystko było robione wyłacznie z zastrzykami znieczulającymi.
Lecz uwaga. Nie może być stanów zapalnych, ropnych. Wówczas one nie działają. Wtedy trzeba najpierw antybiotyk, by sie zapalenia pozbyć.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,