MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak znalezc ortodonte?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Beata001

Post #1 Ocena: 0

2012-12-17 02:10:06 (12 lat temu)

Beata001

Kobieta

Z nami od: 16-12-2012

Bardzo dziekuje za te informacje leonka.Sa naprawde pomocne*BRAVO*
Wlasnie dlatego aby nie zmieniac otodonty i uniknac podkrecania gdzie popadnie,wyjazdow do Polski,zdecydowalam sie zalozyc aparat w UK.Bylam przekonana ,ze zostane przez nastepny rok w tym samym miejscu i zakoncze leczenie.Generalnie moja ortodontka jest super.Jak porownywalam informacje,ktore od niej dostalam o kazdym etapie leczenia itd.z tym co moja siostra,ktora zakladala aparat w Polsce wie na temat aparatow(moze zle trafila jestem przekonana,ze tak bylo)Co do jej zamkow.To trzy zalozone byly na zle zeby kolejne dwa zalozone byly odwrotnie.SZOK.Komentarz pozostawie dla siebie.Co do zmiany ortodonty to tak jak pisalam,niektorzy z naszych rodakow miedzy innymi ja,w zwiazku ze specyfika pracy sa przenoszeni w rozne rejony UK.Niestety moja praca poki co nie pozwala mi osiasc w jednym miejscu.Wiaza sie z tym problemy ze znalezieniem sprawdzonego lekarza,ktory dalej poprowadzi leczenie.
Powiem szczerze myslalam,ze wyjezdzajac z bardzo malego "miasta"
(tylko sentyment do tego miejsca nie pozwala nazwac tej miejscowosci inaczej)do normalnosci,otwartych ludzi,cywilizacji,czyli Birmingham spotkam sie z pomoca i zyczliwoscia ze strony rodakow.Niestety czasami zdarza sie sarkazm i jak tu podkreslic jaka to ja madra nie jestem,zaplanowalam swoje zycie od a...do z itd...POZOSTALA RESZTA co musi zmieniac miejsce zamieszkania z takiego czy innego powodu to osoby nieodpowiedzialne.
Przepraszam,ze cytuje te slowa ale wprawily mnie w oslupienie.Przeciesz kazdy to wie.Po co to pisac?Ja nie wiem jak wy możecie zakładać, bez pewności ze możecie kontynuować ... Przecież wasz Ortodonta widzi was od pierwszej wizyty, ma zdjęcia (rentgeny), plan co, kiedy i jak przesuwać w paszczy, wie jak zeby wyglądały miesiąc temu, jaka poprawa itd... Takie skakanie od dentysty do dentysty to tak jakby zmieniać prywatnego nauczyciela języka co 5 lekcji... Przecież nie u każdego leczenie posuwa się tak samo, nie u każdego wyniki bedą te same... Kazdy jest indywidualny o proces leczenia zależy od tego. Nie wiem może się nie znam, ale cieżko mi zrozumieć zakładanie aparatu a potem "podkrecanie" gdzie popadnie...
Droga leonka jestem przekonana,ze znikome masz pojecie o ortodoncji.
Jezeli masz modele,zdjecie OPG,skrupulatnie opisany krok po kroku caly proces leczenia(tego wymaga GDC),to zadnych problemow dobry ortodonta mial nie bedzie:)I tego dotyczy moje pytanie.CZY ZNACIE DOBREGO POLSKIEGO ORTODONTE
dziekuje za informacje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Alesandra_1992

Post #2 Ocena: 0

2013-01-12 19:37:14 (12 lat temu)

Alesandra_1992

Kobieta

Z nami od: 12-01-2013

Cześć, pytanie o informacje kieruję do wszystkich z was, które miały doczynienia z dentsyta i ortodata w Angli. Zastnawiam się nad koretą/wyprostowaniem swoich zębów, łóków, które nieco odbiegają od normy. Niestety nie mam zielonego pojęcia, jak w UK wygląda proces takiego leczenia,gdzie powinnam się zgłosić z pierwszą wizytą, szczerze mówiąc nigdy nie byłam tutaj w ogóle z wizyta u stomatologa. Czy ktos z Was posiada informacje jakie są koszty aparatu, czy koszt jest jednorazowy z góry, czy istnieją „ratalne” (przy każdej kolejnej wizycie) formy płatności? Czy w UK są publiczni specialiści, czy zmuszona jestem udać się prywatnie? Kto z Was zakładał aparat na ząbki w UK i podzieli się ze mną jak przebiegało leczenie, cały procesz i koszty? Polecacie kogoś z Ipswich i okolic/ Suffolk? Z góry dziękuję za chwile uwagii:-)

Cytat:

2012-10-12 22:34:27, leonka napisał(a):
Nie, po polsku nie mówią. Siostra i koleżanki siostry leczyly, ja mam aparat od 3 miesiecy. Jestem zadowolona, miły i szalenie przystojny pan dentysta/ ortodonta. Niezwykle delikatny i ogólnie profesjonalny... Ze szczegółami opowiada co robi itd... Ja byłam zadowolona od początku, super wyczyszczone miałam zeby przed założeniem aparatu. Pisze, bo czyszcze regularnie prywatnie tu i w PL i jeszcze tak fajnie nie miałam wyczyszczonych. No i super efekty u mnie już są a to dopiero początek. Czeka mnie jeszcze implant i przesuwanie 7 i 8 w miejsce 6, więc dopisze co myśle za pare miesiecy...

Czy możesz napisać koszty leczenia, mam na myśli założenie aparatu i dodatkowe koszty z tym związne? Czy płatność jest z góry, czy jest szansa na rozłożenie kosztów? Orientujesz się:-)??

Uwaga moderatora: Edycja moderatora, dla uporzadkowania przenioslam wypowiedz z watka zalozonego przez Alesandra_1992 w innym miejscu

Do góry stronyOffline

Zidan222

Post #3 Ocena: 0

2013-03-01 00:31:52 (12 lat temu)

Zidan222

Mężczyzna

Z nami od: 28-02-2013

Witam. mam pytanie do Iwoneczki209 a czy twój ortodonta to polak???

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,