Wlasnie dlatego aby nie zmieniac otodonty i uniknac podkrecania gdzie popadnie,wyjazdow do Polski,zdecydowalam sie zalozyc aparat w UK.Bylam przekonana ,ze zostane przez nastepny rok w tym samym miejscu i zakoncze leczenie.Generalnie moja ortodontka jest super.Jak porownywalam informacje,ktore od niej dostalam o kazdym etapie leczenia itd.z tym co moja siostra,ktora zakladala aparat w Polsce wie na temat aparatow(moze zle trafila jestem przekonana,ze tak bylo)Co do jej zamkow.To trzy zalozone byly na zle zeby kolejne dwa zalozone byly odwrotnie.SZOK.Komentarz pozostawie dla siebie.Co do zmiany ortodonty to tak jak pisalam,niektorzy z naszych rodakow miedzy innymi ja,w zwiazku ze specyfika pracy sa przenoszeni w rozne rejony UK.Niestety moja praca poki co nie pozwala mi osiasc w jednym miejscu.Wiaza sie z tym problemy ze znalezieniem sprawdzonego lekarza,ktory dalej poprowadzi leczenie.
Powiem szczerze myslalam,ze wyjezdzajac z bardzo malego "miasta"
(tylko sentyment do tego miejsca nie pozwala nazwac tej miejscowosci inaczej)do normalnosci,otwartych ludzi,cywilizacji,czyli Birmingham spotkam sie z pomoca i zyczliwoscia ze strony rodakow.Niestety czasami zdarza sie sarkazm i jak tu podkreslic jaka to ja madra nie jestem,zaplanowalam swoje zycie od a...do z itd...POZOSTALA RESZTA co musi zmieniac miejsce zamieszkania z takiego czy innego powodu to osoby nieodpowiedzialne.
Przepraszam,ze cytuje te slowa ale wprawily mnie w oslupienie.Przeciesz kazdy to wie.Po co to pisac?Ja nie wiem jak wy możecie zakładać, bez pewności ze możecie kontynuować ... Przecież wasz Ortodonta widzi was od pierwszej wizyty, ma zdjęcia (rentgeny), plan co, kiedy i jak przesuwać w paszczy, wie jak zeby wyglądały miesiąc temu, jaka poprawa itd... Takie skakanie od dentysty do dentysty to tak jakby zmieniać prywatnego nauczyciela języka co 5 lekcji... Przecież nie u każdego leczenie posuwa się tak samo, nie u każdego wyniki bedą te same... Kazdy jest indywidualny o proces leczenia zależy od tego. Nie wiem może się nie znam, ale cieżko mi zrozumieć zakładanie aparatu a potem "podkrecanie" gdzie popadnie...
Droga leonka jestem przekonana,ze znikome masz pojecie o ortodoncji.
Jezeli masz modele,zdjecie OPG,skrupulatnie opisany krok po kroku caly proces leczenia(tego wymaga GDC),to zadnych problemow dobry ortodonta mial nie bedzie

dziekuje za informacje