MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aszuelka

Post #1 Ocena: 0

2012-01-21 01:23:32 (13 lat temu)

aszuelka

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

Gdzie o tej porze moge sie udac z bolem zeba? Biore paracetamol z codeina, ale to juz nie pomaga, takie cos w kropelkach tez juz nie pomaga. Tylko plukanie chlodna woda daje chwilowa ulge. Moze moge gdzies zadzwonic? Blagam o pomoc
A+M+K+L 

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-01-21 01:31:01 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

NHS Direct 0845 4647
Ada

Do góry stronyOffline

aszuelka

Post #3 Ocena: 0

2012-01-21 12:11:09 (13 lat temu)

aszuelka

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

nie moge sie tam dodzwonic z Lyca Mobile. Bylam na emergency w szpitalu, odeslali mnie z numerkiem do jakiejs przychodni emergency dentist. Zadzwonilam i najtansza wizyta 50£ :-o a ja nie mam pieniedzy na taka przyjemnosc. Pol roku temu urodzilam dziecko, wiec moge za darmo leczyc zeby. Tylko niech mi ktos podpowie gdzie ja mam dzisiaj jechac, bo umieram z bolu!!!
A+M+K+L 

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2012-01-21 12:27:22 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Osoby zwolnione z opłat za usługi dentystyczne

W UK nie musisz płacić za leczenie dentystyczne w ramach Narodowej Służby Zdrowia (NHS), jeśli w momencie rozpoczęcia leczenia spełniasz jeden z następujących warunków:

* masz poniżej 18 lat;
* masz 18 lat i uczysz się w pełnym wymiarze godzin;
* jesteś w ciąży, lub urodziłaś dziecko w ciągu ostatnich 12 miesięcy (i posiadasz Maternity Exemption Card);
* przebywasz w szpitalu NHS, a leczenie prowadzone jest przez dentystę zatrudnionego przez szpital;
* jesteś pacjentem ambulatoryjnym szpitalnej służby dentystycznej (NHS Hospital Dental Service) – chociaż w tym wypadku możesz być obciążony kosztami za protezy czy mosty;
* Ty lub Twój partner/ka otrzymuje zasiłek dochodowy (Income Support), oparty na dochodach zasiłek dla poszukujących pracy (incomebased Jobseeker’s Allowance), lub gwarantujący kredyt emerytalny (Pension Credit guarantee credit);
* jesteś zwolniony z opłat NHS i posiadasz odpowiednie zaświadczenie (NHS tax credit exemption certificate);
* masz prawo do maksymalnej pomocy w ramach programu NHS niskich dochodów (NHS Low Income Scheme) – tzn. jeśli Twoje imię i nazwisko figuruje na zaświadczeniu HC2.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2012-01-21 12:31:47 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Na wizytę zapisz się bezpośrednio w gabinecie. Nie ma potrzeby posiadania skierowania od lekarza GP. Pacjent ma swobodę w wyborze gabinetu. Upewnij się tylko, czy specjalista, do którego się udajesz, przyjmuje w ramach NHS i jakie są w związku z tym opłaty.

Nagłe przypadki

W razie nagłej potrzeby, możesz otrzymać doraźną opiekę dentystyczną NHS, czy, jeśli jest taka konieczność, zabieg poza normalnymi godzinami przyjęć, nawet jeśli nie masz stałego dentysty. Więcej szczegółów najszybciej uzyskasz kontaktując się czynną całą dobę infolinią NHS Direct: 0845 4647. Możesz skorzystać z usług tłumacza.

Jak znaleźć dentystę NHS

Najbliższy gabinet dentystyczny można znaleźć, telefonując do NHS Direct, lub wpisując swój kod pocztowy na stronie NHS Direct w Anglii (w dolnej części witryny) lub NHS Direct w Walii.
Dzięki tym serwisom dowiesz się więcej nie tylko o świadczeniach dentystycznych NHS, ale również o tym, jak samemu skutecznie dbać o higienę jamy ustnej.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2012-01-21 12:34:08 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Na NHS moze miec bezplatnie, tylko ze znalezieniem takiego dentysty ma autorka problem, a prywatnego nie interesuja ulgi NHS.

Jak zadzwonisz na NHS Direct (dzwon z budki jak z komorki nie mozesz) powiedza ci, gdzie jest najlbizszy NHS emergency dentysta.
Ada

Do góry stronyOffline

mesajah

Post #7 Ocena: 0

2012-01-21 12:34:49 (13 lat temu)

mesajah

Kobieta

Z nami od: 21-10-2011

Aszuelka,musisz dodzwonic sie na ten numer,ktory podala Adacymru,inaczej masz marne szanse na znalezienie dentysty za darmo.A tam odpowiednio Cie pokieruja.
Mnie zabukowali wizyte w ciagu 40 i to jakies 15 min autem od domu.

Wspolczuje.

Do góry stronyOffline

malwinka26

Post #8 Ocena: 0

2012-01-21 13:21:30 (13 lat temu)

malwinka26

Kobieta

Z nami od: 13-11-2011

http://www.allinlondon.co.uk/directory/1847/64266.php

Tu pracuje bardzo fajna polka, na NHS , bylam tydz temu i jestem bardzo zadowolona - zadzwon i popros Dr Sikorska - sa dzisiaj otwarci

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-01-21 13:35:02 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-01-21 13:35:12 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany