Str 2 z 2 |
|
---|---|
jazmar | Post #1 Ocena: 0 2012-01-18 22:15:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2009 Skąd: Houghton Le Spring |
No ja bylem na A&E powiedzial ze to infekcja i za 2 dni bedzie ok.Dzisiaj mija 3 dzien i nic nie pomagaja te kropelki,czekam do soboty
|
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2012-01-18 23:13:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
A czy do tego szpitala,to moge jechac bez skierowania od GP? Ot tak na emergency?
Pojechałabym jutro To jest prywatny szpital? [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 19-01-2012 01:01 ] |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2012-01-19 04:34:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Durna ja, nie ten link wrzucilam, przepraszam. Powyzszy, to szpital prywatny, ale szpital okulistyczny nhs, w ramach normalnej opieki zdrowotnej.
|
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2012-01-19 10:36:46 (13 lat temu) |
Zauważyłam
![]() ![]() Ale czy do takiego szpitala mam jechać poprzez skierowanie od GP czy tez mogę jechac na emergency? |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2012-01-19 14:25:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Lec bez GP, na A&E nie czepiaja sie o papiery
![]() Sama bardzo dobrze wspominam tutejsza opieke na oczy, wlasnie na emergency (testowane kilka razy). |
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2012-01-27 23:58:02 (13 lat temu) |
OK dopiero dzisiaj pojechałam do szpitala.
Odczekałam dzień-bol łagodniał..dwa,trzy..nie bolało oko. Mysle sobie-pewnie przez szkło kontaktowe tak... Przedwczoraj załozyłam szkła znowu...po kilku godzinach myslałam,że zwariuję. Oko czerwone,łzawi. Poszłam do GP i mówię,że chce do szpitala. OK...Pani z kropka na czole wywiad przeprowadza: -który szpital chcesz? a ha...Ok... -kiedy był ostatni okres? ???????????????????? -ćwiczysz? Jak często -palisz? Juz nie? A kiedy ostatnio? Jak często? -pijesz? Co ma okres do oka? Albo alkohol? przeciez nie wlewam go sobie do oka ale do gardła...jak juz coś tam od biedy wypiję Albo ćwiczenia? Czyżby podczas wysiłku,żyłka mi w oku pękła? A może dym papierosowy oczami wypuszczam? W koncu ona mówi,że wysle list do szpitala. Nie czekamy i dzisiaj pojechalismy wieczorem. W poczekalni czekalismy...2min. Wywiad szybko.Pytanie związane z okulistyką-od jak dawna boli,co to za ból,czy moge go opisać,jakie szkła noszę,jak często zmieniam,czy brałam jakieś krople itd. Lekarz mnie bada.Diagnoza szybko. To jest infekcja oka ale nie wie czym spowodowana.Prawdopodobnie szkła kontaktowe. Bada mi przy okazji drugie oko,jak juz jst koło chorego. Daje mi antybiotyk OFTAQUIX .przez tydzień co 2 godz,drugi tydzień 4xdziennie,przez 1m-c nie zakładac szkieł kontaktowych. Zobaczymy jak to będzie. Bylismy w Moorfields eye hospital |
ewamik | Post #7 Ocena: 0 2012-05-02 19:53:41 (13 lat temu) |
Matko,ja to się mam z tymi oczami.
Oczywiście minęło 3 mies od ostatniego mojego postu ale lewe oko czesto było zaczerwienione. W sumie 2 razy jeździłam na emergency i 2 razy te same krople brałam.Czy oni innych kropli nie mają czy co? W ta sobotę zasnęło mi się w szkłach.Obudziłam się po kilku godzinach i szybko zdjęłam.W sobotę ból niesamowity. Wieczorem mąz zabrał mnie na akupunkturę.Noc nieprzespana,tak strasznie mnie bolało oko. Czerwone na maxa (Tym razem prawe) Rano juz krzyczałam z bólu.Szybko na emergency do Moorfields eye hospital.Czas oczekiwania 2 godz,a ja nie dałam rady wysiedzieć. Lekarz? Te same krople,co zawsze. Diagnoza-albo od przeziębienia...albo wirusowe zapalenie oka. Co 3 godz przez tydzień mam aplikować sobie krople. W niedziele juz wariowałam z bólu. Dzisiaj środa...jeszcze troche piecze,jeszcze nie jest białe ale takie brunatne.Zauważyłam jednak,że ostrośc nie jest zbyt dobra.I nie wiem czy to od kropli czy coś się dzieje. Ja już nie wiem co robić...czy zmienić szpital okulistyczny czy co? Jak pytałam poprzednim razem,czemu znowu te krople,przecież chyba niezbyt mi pomagają,to usłyszałam,że sa najlepsze na rynku.I tylko jedna odpowiedź-najlepsze na rynku. |