MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2011-09-29 22:48:14 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-09-29 22:34:44, elmik25 napisał(a):
Corka, bo miala "robaczki" na glowie i siedziala ponad godzine w jednym miejscu ( uwierz ze dla czterolatki nie jest to swietna zabawa)zeby ladnie wyczesac.
A zona bo sie brzydzi pasqdami no i zal coreczki jak placze i wola ze juz nie chce...

Nasze są troszkę starsze /więc bez łez/, a przy okazji zrobiłem prezentację "naukową". Pokazałem w odpowiednim powiększeniu, z każdej strony. Zainteresowanie było ogromne. Wroga trzeba dobrze poznać, by łatwiej było z nim walczyć.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-09-29 23:09:09 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2011-09-29 23:13:17 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Tak, wiekszosc tych odstraszaczy jest wlasnie na bazie tego olejku.
Ada

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #4 Ocena: 0

2011-09-29 23:44:29 (14 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Tutaj tego problemu nie mialam,ale w Polsce,jak dzieci byly male to pare razy przyniosly ze szkoly "niespodzianke".
Nigdy nie szukalam jakichs specjalnych preparatow,zeby usunac wszy,po prostu mylam im glowy szamponem dla psow :-]
Juz po jednym umyciu glowy problem byl rozwiazany ... zadna nie przezyla ;-)
Trzeba tylko bardzo uwazac,zeby woda z szamponem nie dostala sie do oczu.Moje dzieci podczas mycia trzymaly recznik na oczach.

Cytat:

2011-09-29 18:09:21, Mama-Myszy napisał(a):
Latwiej bedzie wybierac gnidy, z kreconych wloskow wcale tak latwo nie wychodza, Trzymaja sie jak na najlepszym super glue ;-)

Po dokladnym wyplukaniu szmponu,wlosy trzeba polac przegotowana i ostudzona do temp.pokojowej woda z dodatkiem zwyklego octu.
Chwilke odczekac i zupelnie rozmiekczone gnidy,kazda z osobna sciagac palcami.
Nalezy sciagnac wszystkie... jest z tym troszke roboty/jezeli jest ich duzo/ale sa po tej plukance miekkie i bardzo latwo sie je sciaga.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-09-29 23:45:04 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tweetyy29

Post #6 Ocena: 0

2011-09-30 01:19:16 (14 lat temu)

tweetyy29

Kobieta

Z nami od: 10-06-2010

Moja corcia przyniosla wszy w tamtym roku pierwszy i jak narazie ostatni raz. Zaopatrzylam sie w prawie wszystkie mozliwe srodki jakie tylko znalazlam bo strasznie przestraszylam sie tego cholers...
Zakupilam srodek pierwszy pokazany na zdjeciu w pierwszym w poscie, plus jeszcze uzylam srodek z Polski Pippi. Wszow sie pozbylam. Ale od tamtej pory moja corcia uzywa kosmetykow z firmy Vosene, ma szampon i odzyke w sprayu, produkty te mozna kupic w Bootsie(obecnie promocja 3 za 2), Tesco, Asda, Sainsbury, Morrison, Superdrug, Savers.
http://www.vosenekids.co.uk/
Dodatkowo przynajmniej co drugi dzien przed wyjsciem do szkoly pryskam jej wloski uzywajac Head Lice Repellent leave in spray:
http://www.landyschemist.com/de-valle-.html?mode=list
Tweety- kocham wszystkie kotecki.... Mężczyzna jest jak kot..... przychodzi żeby go nakarmić, pogłaskać i znika

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #7 Ocena: 0

2011-09-30 06:29:48 (14 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2011-09-29 23:45:04, tyniek napisał(a):
"szampon nie zabija wszów"
Tak tylko przeleciałem ten temat i być może ktoś poprawił już...
Ludzie, na rany Chrystusa: WESZ!

Ej tam.... siem czepiasz :-]
Wazne,ze

Cytat:

2011-09-30 01:19:16, tweetyy29 napisał(a):
Wszow sie pozbylam.

:-]:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: NoNickname 30-09-2011 06:30 ]

Do góry stronyOffline

annaszzz

Post #8 Ocena: 0

2011-09-30 09:50:21 (14 lat temu)

annaszzz

Kobieta

Z nami od: 12-08-2011

Po dokladnym wyplukaniu szmponu,wlosy trzeba polac przegotowana i ostudzona do temp.pokojowej woda z dodatkiem zwyklego octu.
Chwilke odczekac i zupelnie rozmiekczone gnidy,kazda z osobna sciagac palcami.
Nalezy sciagnac wszystkie... jest z tym troszke roboty/jezeli jest ich duzo/ale sa po tej plukance miekkie i bardzo latwo sie je sciaga.

Zgadza sie jak bylam mala to tez ciagle te cholerstwo przynosilam ze szkoly, a to dlatego ze matka jednej z kolezanek nie przejmowala sie lokatorami na glowie corki.
Moja mama po wytepieniu tego jeszcze dodatkowo profilaktycznie po kazdym umyciu wlosow plukala mi je woda z dodatkiem octu bo podobno wszy nie lubia tego zapachu.

Kto wie moze dlatego ja juz teraz nie cierpie zapachu octu:-D
Ja mam juz jednego syna w primary i tez ciagle przynosi kartki.Na szczescie jakos on nic nie przyniosl jeszcze nic we wlosach.Nie rozumiem natomiast jak matka moze nie zauwazyc lub wrecz nie przejmowac sie pasozytami w glowie dziecka:-o.

[ Ostatnio edytowany przez: annaszzz 30-09-2011 09:52 ]

Ania

Do góry stronyOffline

midian25

Post #9 Ocena: 0

2011-09-30 11:38:15 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Czytam i się drapię...
MOja córka przyniosła wszy po raz pierwszy i jak narazie jedyny w pażdzierniku rok temu. Miała gnidy na grzywce. W aptece polecono mi Full Marks i szampon Vosene jako repellent. Nałożyłam jej środek na włosy, po czym za grzebyczek i jazda. Znalazłam kilka gnid, zero padliny, ani jednej sztuki. Po tygodniu powtórka, ale juz było czysto.
Jakaś wesz wędrowniczka weszła, zniosła jajka i poszła dalej.
Zakazałam dziecku nakładania na głowę hełmów strażackich, czapek kucharskich, fartuchów i innego dobrodziejstwa dostępnego w reception. Następnego dnia jak szłam porozmawiać o problemie z nauczycielką, to myślałam, że się ze wstydu spalę, a nauczycielka powiedziała że nie ma się czego wstydzic, bo to jest normalne.
Dla mnie to nijak nie jest normalne, bo na początku mojej edukacji chodziłam do zerówki w mieście i raz miałam wszy, potem przeprowadziliśmy się i kontynuowałam naukę w szkole wiejskiej i nie miałam wszy ani razu.
Tutaj wszystko jest normalne- wszy, pluskwy, karaluchy...
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

effimd

Post #10 Ocena: 0

2011-09-30 11:57:15 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Tutaj wszy to cos pospolitego.Wszedobylskie reklamy srodkow na wszy pod haslem "back to school".W Polsce wszy u dzieci uwazane jest za patologie.Tu nozemy sobie tylko dawac porady jakich srodkow stosowac itp.wszy i taj beda powracac.Problem jest bardziej zlozony.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,