MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mak4701

Post #1 Ocena: 0

2011-09-29 18:19:17 (14 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:

2011-09-29 17:40:05, RdK1979 napisał(a):
Temat przerabiany dwukrotnie,polecam szampon "Vosene",jest to 3 w jednym.Pozatym najlepszy sposob to przed umyciem wlosow wziasc taki specjalny grzebyk i przejrzec dokladnie glowe-kilka godzin roboty ale glowa czysta.Pozatym jesli do apteki przyniesiesz przyklejona wsze np na tasmie samoprzylepnej to preparaty sa za darmo.

Teraz w Asda jest lub byla (kupowalam w poniedzialek) promocja na ten szampon 3w1 i butelka kosztowala 1f... Warto sie zakupic i myc dziecku tylko tym glowe.... Slyszalam ze ten szampon jest dobry... ale mimo to warto pozostac czujnym i sprawdzac glowe co jakis czas.

Tylko ten szampon nie zabija wszów a zapobiega w posiadaniu ich.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2011-09-29 18:30:39 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

To jest puki co skuteczny srodek. Spryskujesz, przeczesujesz, zostawiasz na chwilkę, a potem wyczesywanie nad wanną. Wszystko się zeslizguje z włosów. Zazwyczaj raz wystarczy, a po tygodniu profilaktycznie powtórka.

To dziadostwo jest brrrrr... pod "mikroskopem", ale gdy zachodzi potrzeba, to walczę "jak wojownik", wybijam do nogi.

Nauczycielka w szkole powiedziała, że są tacy co "to" lubią.
Została ładnie "poproszona", skoro szkoła nie może sobie z tym poradzić by nie sadzała naszej pociechy z dziecmi, które mają "ten" problem. Puki co nie mamy gosci w domu, a córka mówi, że pani nie kaze jej juz siadac z niektórymi dziaćmi

PS.
Zapomniałem dodać, że zakupiłem ten srodek w Mo*ris*onie

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 29-09-2011 18:38 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

kapolina

Post #3 Ocena: 0

2011-09-29 18:53:38 (14 lat temu)

kapolina

Kobieta

Z nami od: 26-01-2009

Witam,słyszałam że dobra jest nafta,ale nie wypróbowałam,używałyśmy full marks,ale nie było rewelacji,pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-09-29 18:54:42 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-09-29 19:06:57 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-09-29 18:54:42, dudzia napisał(a):
kurcze a jakby z jakas petycja wystapic, zeby np ktos sprawdzal glowy dzieciom zanim przyjda do klasy??? kiedys w Polsce pielegniarki sprawdzaly glowy i nikomu sie nie smialo zarzucic ze to ingerencja w osobe :-o:-o

Ja np nie bylabym w stanie podpisac takiej petycji, kjtora spowoduje osmieszanie dziecka, ktore nawiasem mowiac nie jest winne niczemu. Wszy nie nosza ID, ze na glowach waszych dzieci sa tylko turystycznie, a na innych sa stalymi rezydentami. Ciekawe jakby wasze dzieci przyszly z placzem do domu, ze pani powiedziala, ze nie wejda do klasy, bo maja wszy? Zapewne to bardzo wzmoscniloby ich poczucie wartosci....

Ja pamietam takie sprawdzanie w szlolach, i odczucia widoczne na twarzy, i przezwiska pozniej, kciuki zaciskane i wielkie uff, ze akurat jak sprawdzali, to nie mialam zadnego turysty na glowie...

PS Palenia na stosach tez kiedys nie uwazano za integrencje w osobe.

Dodatkowo chcialam zauwazyc ze w Polsce dzieje sie to samo, jakkolwiek wielu woli tego nie widziec. Fakt zadna przyjemnosc...
Ada

Do góry stronyOffline

kawaoporanku

Post #6 Ocena: 0

2011-09-29 19:11:32 (14 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Mama Myszy twoja fryzjerka ma calkowita racje;-)
Jak moja Patrycja byla gdzies w wieku Dominiki, male przyjaciolki byly bardzo czestymi, choc nieproszonymi goscmi.
Alez bylam wsciekla, w szkole wojny robilam a to wszystko na g...o sie zdalo:-Y
Kupowalam wszystko co bylo dostepne w sklepach i aptekach, z Polski tesciowa przysylala mi paczki z roznosciami...

Niektore trzeba bylo nakladac na 10 godz. wiec na noc dziecku na lepek, rano pobudka, mycie i do szkoly. A po szkole...zgadniecie?

Pati darla sie, a ja jej wyczesywalam to cholerstwo, a wlosy miala do pasa i strasznie puszyste.

Tak naprawde to od jakichs 2-3 lat jest spokoj, no moze czasem sie zdarzylo,ale jako doswiadczona tepicielka wszow i gnid jedyne co moge polecic to TYLKO odzywka do wlosow:-D
Kupcie najtansza odzywke w supermarkecie, a jak dziecie przyniesie towarzystwo ze szkoly :-] to odzywka na mokre wloski (b duzo) zostawic na jakies 10-15 min, splukac a potem wyczesac wloski specjalnym grzebykiem. Nic sie wlosa nie utrzyma !!!

I drogie mamusie nie rubcie glupot i nie obcinajcie swoim slicznym coreczka wloskow, to nie PRL:-]:-]:-]
Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-09-29 19:25:56 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-09-29 19:40:07 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-09-29 19:41:15 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #10 Ocena: 0

2011-09-29 20:09:30 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Gdzie indziej w Polsce tez w szkolach sie nie spotkalam z tym problemem,a pracowalam w trzech placowkach.Dobrze,zdarzylo sie raz,ze jedna dziewczynka nieco zaniedbana przez rodzine miala wszy,ale dyrektorka natychmiast zareagowala rozmawiajac z matka uczennicy i problem szybko zniknal.W Polsce sa uczulenie na takie sytuacje i reaguja z reguly szybko.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,