Str 3 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Staticette |
Post #1 Ocena: 0 2011-08-11 08:06:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Cytat:
Jednak pojade na pogotowie ,bo zglosic sie o pomoc na forum ,to moderatorzy zamiast wesprzec to popieraja trolli i zarzucaja niecne czyny,do ktorych bylby w stanie siegnac jedynie czlowiek okreslany mianem gowna patologicznego.
Chciales pomoc i ja dostales. Czy sie pomoc podoba czy nie, to juz zalezy od ciebie. leukemia . pl
|

|

|
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2011-08-11 08:36:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat:
2011-08-11 00:48:38, Radek1986 napisał(a):
tak Karlol ,jestem cpunem i uzaleznilem sie od tych tabletek,sam poszedlem do wyksztalconych lekarzy i sam zaproponowalem diazepam do cpania ,zeby byc legalnym narkomanem,i nie nazywaj diazepamu zlotym cukierkiem ,to jest cos ponad to ,mam zupelny odlot po tym,czuje sie jak w niebie,szkoda tylko ze musze to brac zeby przezyc,albo zeby oddychac normalnie w nocy..bo wyksztalcenie lekarzy a raczej ich glupota zmusila mnie teraz do szukania tego leku ,przynajmniej w malej dawce ,zeby sie uspokoic,bo jak 4 dni wytrzymalem bez tabletek to z 2 tabletkami wytrzymam kolejne 10,bo jestem az tak uzalezniony.
Juz doatales info, gdzie szukac pomocy.
I nastepne info o leku, o tym, ze jest o dzialaniu narkotycznym.
Nie nazwalabym glupota lekarzy, ze sa na urlopie ( to nie NHS, gdzie zawsze mozna znalezc kogos na dyzurze), tylko z powodu dawania w slepo leku przepisywanego okresowo i wprowadzenia terapii.
|

|
 |
|
Radek1986 |
Post #3 Ocena: 0 2011-08-11 10:29:21 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Slough |
Cytat:
2011-08-11 08:36:43, karjo1 napisał(a):
Cytat:
2011-08-11 00:48:38, Radek1986 napisał(a):
tak Karlol ,jestem cpunem i uzaleznilem sie od tych tabletek,sam poszedlem do wyksztalconych lekarzy i sam zaproponowalem diazepam do cpania ,zeby byc legalnym narkomanem,i nie nazywaj diazepamu zlotym cukierkiem ,to jest cos ponad to ,mam zupelny odlot po tym,czuje sie jak w niebie,szkoda tylko ze musze to brac zeby przezyc,albo zeby oddychac normalnie w nocy..bo wyksztalcenie lekarzy a raczej ich glupota zmusila mnie teraz do szukania tego leku ,przynajmniej w malej dawce ,zeby sie uspokoic,bo jak 4 dni wytrzymalem bez tabletek to z 2 tabletkami wytrzymam kolejne 10,bo jestem az tak uzalezniony.
Juz doatales info, gdzie szukac pomocy.
I nastepne info o leku, o tym, ze jest o dzialaniu narkotycznym.
Nie nazwalabym glupota lekarzy, ze sa na urlopie ( to nie NHS, gdzie zawsze mozna znalezc kogos na dyzurze), tylko z powodu dawania w slepo leku przepisywanego okresowo i wprowadzenia terapii.
bylem w szpitalu i... hindus:i cant help you ,you must go to your GP doctor ,
but i cant breathe and cant sleep i call to doctor 4 days ago for make prescription but he sayd is on holidays and now i need wait 10 days for him, i need four or five this tablets becouse i feel pain on my chest and cant normal sleep,
hindus: i cant help you im sorry
pierwszy raz jak mialem atak to dali mi wlasnie te tabletki ,pozniej poszedlem do lekarza i przepisal mi je,Karlol- diazepamy to nie sa narkotyki tylko srodki zastepcze tymczasowo stosowane w medycynie ,w specjalnych wypadkach takich jak drgawki,paniczny niepokoj ,depresja (i cos wiecej) i dlatego lekarz mi to przepisuje,ustalil ze "na pewnym etapie" zmieni mi recepte na inny lek zastepczy,nie bylas chora na nerwice ,nie wiesz czym ona jest zwalczana to sie nie wypowiadaj ,gdybys Ty lub Twoja rodzina kiedys ,zachorowala na ta chorobe czego szczerze Ci nie zycze,wtedy bys powiedziala dziecku zeby nie bral diazepamu ,ale predzej by przy Tobie zawalu serca dostal niz nie dostal leku na bazie benzo od psychiatry w pierwszych miesiacach leczenia ,najpierw sa leki z grupy BENZO do ktorych zalicza sie diazepam a nastepnie sa stosowane srodki zastepcze ,lagodniejsze i zdrowsze ,nie wiem czy wiesz ,ale sporo ludzi ma problem z nerwica ,tylko w polsce nie wiedzieli jak to leczyc ,tu w Anglii maja to obcykane ,w Polsce mi przepisywala smieszne leki takie jak cloranxen(ktory jednak troche pomagal) lub hydroxyzyne ktora lekarze angielscy wysmiali ,bo podaje sie ja dzieciom co najwyzej a nie ludziom z powazna nerwica,
bylem w Tesco w Pharmacy i spotkalem polke ,mila pani ,doradzila jaki lek stosowac zastepczy do czasu az wroci moj lekarz ,wzialem pare tabletek - dziala tak jak ma dzialac ,i ameryka. [ Ostatnio edytowany przez: Radek1986 11-08-2011 10:30 ] "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #4 Ocena: 0 2011-08-11 10:46:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat:
2011-08-10 23:37:18, Radek1986 napisał(a):
Cytat:
2011-08-10 23:31:27, Adacymru napisał(a):
Jakiej rady oczekujesz? Adresu, gdzie mozesz "dokupic" nastepna miesieczna dawke?
Mam nadzieje, ze wybierzesz sie jednak do GP (nie G  ...
zanim pojde do GP i mnie zarejestruja,to prawdopodobnie lekarze juz wroca z urlopu ,wiec nie widze sensu ,tymbardziej ze juz dzis czuje ze nie zasne ,bo moze i nie czuje bolu w sercu ale ciezko mi oddychac ,co jest naturalnym objawem naglego przymuszonego "odstawienia" tego leku.
Przeczytalam kilka pierwszych postow,nie wiem cobylo dalej,ale... ktos kto leczy panic attack diazepamem, to raczej nie jest dobry lekarz.
I na wizyte u GP nie bedziesz czekal tyle, ze "akurat skonczy sie przerwa wakacyjna". Wystarczy, ze zarejestrujesz sie w przychodni, powiesz na czym rzecz polega, wizyte powinni zrobic z dnia na dzien, ew. do dwoch dni, dostaniesz np Fluoxetyne,ktora nie wywoluje takich efektow ubocznych jak diazepam i zaczniesz zyc, a nie cpac.
Nerwica to ciezka choroba - mielismy tu juz temat o tym - ale kazdy kto juz leczyl nerwice wie, ze psychoropy tego typu to juz przeszlosc i mozna leczyc sie skuteczniej i bez uzaleznienia.
Rok czasu w PL wychodzilam z uzaleznienia po Afobamie.
Tutaj ponad rok na Fluoxetynie i odstawilam bez problemu, trzesawek, dusznosci itp.
Idz od przychodni, znajdz jakiegos normalnego GP,ktoremu nie bedziesz musial placic za recepty i wizyte i zacznij sie leczyc.
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
Radek1986 |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-11 10:59:13 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Slough |
Cytat:
2011-08-11 10:46:29, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Cytat:
2011-08-10 23:37:18, Radek1986 napisał(a):
Cytat:
2011-08-10 23:31:27, Adacymru napisał(a):
Jakiej rady oczekujesz? Adresu, gdzie mozesz "dokupic" nastepna miesieczna dawke?
Mam nadzieje, ze wybierzesz sie jednak do GP (nie G  ...
zanim pojde do GP i mnie zarejestruja,to prawdopodobnie lekarze juz wroca z urlopu ,wiec nie widze sensu ,tymbardziej ze juz dzis czuje ze nie zasne ,bo moze i nie czuje bolu w sercu ale ciezko mi oddychac ,co jest naturalnym objawem naglego przymuszonego "odstawienia" tego leku.
Przeczytalam kilka pierwszych postow,nie wiem cobylo dalej,ale... ktos kto leczy panic attack diazepamem, to raczej nie jest dobry lekarz.
I na wizyte u GP nie bedziesz czekal tyle, ze "akurat skonczy sie przerwa wakacyjna". Wystarczy, ze zarejestrujesz sie w przychodni, powiesz na czym rzecz polega, wizyte powinni zrobic z dnia na dzien, ew. do dwoch dni, dostaniesz np Fluoxetyne,ktora nie wywoluje takich efektow ubocznych jak diazepam i zaczniesz zyc, a nie cpac.
Nerwica to ciezka choroba - mielismy tu juz temat o tym - ale kazdy kto juz leczyl nerwice wie, ze psychoropy tego typu to juz przeszlosc i mozna leczyc sie skuteczniej i bez uzaleznienia.
Rok czasu w PL wychodzilam z uzaleznienia po Afobamie.
Tutaj ponad rok na Fluoxetynie i odstawilam bez problemu, trzesawek, dusznosci itp.
Idz od przychodni, znajdz jakiegos normalnego GP,ktoremu nie bedziesz musial placic za recepty i wizyte i zacznij sie leczyc.
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
dziekuje,
co do GP to poszedlem raz i powiedzieli ze mam przyjsc jutro po make appointment ,przyszedlem na drugi dzien ,powiedzieli mi to samo ;/ masakra ,dzis w Tesco w aptece owa pani powiedziala ,ze mam prawo miec tlumacza u GP doctor jak nie znam biegle jezyka i ze jest to ich zasrany obowiazek ,fluoxetyna to na bazie benzo? jaka ma nazwe angielska? dam sobie rade spokojnie ,ale jak mi powie jeszcze raz magiczne slowa please come tommorow to make appointment to nie wiem co tam zrobie. "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
|
NoNickname |
Post #6 Ocena: 0 2011-08-11 11:08:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat:
2011-08-11 01:52:46, Radek1986 napisał(a):
mam problem ,opisalem go ,wiec nie widze powodu do zarzutow,ktore nie byly mile.
Jednak pojade na pogotowie ,bo zglosic sie o pomoc na forum ,to moderatorzy zamiast wesprzec to popieraja trolli i zarzucaja niecne czyny,do ktorych bylby w stanie siegnac jedynie czlowiek okreslany mianem gowna patologicznego.
Przepraszam ale nim nie jestem ,a Twoje domysly sa bardziej chore od lekarzy,ktorzy poszli na urlop ,zostawiajac mnie bez leku ,bez ktorego przez 2 tygodnie od odstawienia moga nastapic objawy zagrazajace mojemu zyciu.
nie wiem jaki jest powod ze mnie prowokujesz ale nie jest to zdrowe podejscie do majacego powazny problem autora tematu.
No niestety,przykro przyznać,ale niektórzy moderatorzy nie potrafią zachować dystansu i sami zachowują się jak złośliwe trolle.
Człowiek,który nie miał do czynienia z takim problemem jak Ty, kierując się stereotypami,szybciej Ci "dowali" niż będzie starał się pomóc.
Każdy człowiek ma na ten temat jakieś poglądy, jedni głębsze i bliższe rzeczywistości, inni bardziej powierzchowne - szkoda,że wypowiedzieli się ci,którzy nie mają żadnego.
Wysłałam Ci wiadomość.
|

|
 |
|
Staticette |
Post #7 Ocena: 0 2011-08-11 11:13:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Cytat:
No niestety,przykro przyznać,ale niektórzy moderatorzy nie potrafią zachować dystansu i sami zachowują się jak złośliwe trolle.
Człowiek,który nie miał do czynienia z takim problemem jak Ty, kierując się stereotypami,szybciej Ci "dowali" niż będzie starał się pomóc.
Każdy człowiek ma na ten temat jakieś poglądy, jedni głębsze i bliższe rzeczywistości, inni bardziej powierzchowne - szkoda,że wypowiedzieli się ci,którzy nie mają żadnego.
Wysłałam Ci wiadomość.
Wypowiedzieli sie ci ktorzy akurat byli na forum o polnocy. leukemia . pl
|

|

|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #8 Ocena: 0 2011-08-11 12:02:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Fluoxetine - to angielska odmiana Prozacu.
I dostaniesz to bez problemu.
A w przychodni nie daj sie zbyc - mecz tak dlugo, az Cie zarejestruja.
Poczytaj o Fluo w necie - jest masa informcaji. Przede wszystkim - nie uzaleznia. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
greta |
Post #9 Ocena: +1 2011-08-11 13:00:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
zadzwon do swojego GP rano okolo 8 to cie zarejestruja,nie musisz tam przychodzic(przynajmniej u mnie tak jest rejstracja miedzy 8-9 telefonicznie
|

|
 |
|
okidoki333 |
Post #10 Ocena: 0 2011-08-11 13:18:31 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-07-2009 Skąd: kettering |
Problem polega na tym ze on juz jest uzalezniony od diazepamu....niestety
|

|
 |
|