odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Radek1986 |
Post #1 Ocena: 0 2011-08-10 23:11:19 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Slough |
Witam,
pare miesiecy temu dostalem drgawek calego ciala i zabralo mnie pogotowie,powiedzieli ze mialem tak zwany "panic attack" i ze jest wielu takich jak ja.
w jednej chwili zamknalem oczy do snu i nagle jakby cos zobaczylem,jakby tunel  i wstalem z lozka z drgawkami bo sie przestraszylem co trwalo okolo godzine,wiem ze to nerwica ,w Polsce bralem odpowiedni lek ktory mi pomagal ,poszedlem do lekarza ,zaplacilem 60 funtow za wizyte ,wczesniej zylem w UK bez tego leku 3-4 miesiace ,ale zdecydowalem sie pojsc bo odczuwalem bole w sercu i nie moglem zasnac w nocy,
na pogotowiu lekarz dal mi diazepam 4 sztuki na rano 2 i na wieczor 2 i mowil ze powinno przejsc,nie chcialem juz jechac jeszcze raz do szpitala wiec zalatwilem sobie diazepam na recepte ,mialem go brac jedna tabletke na dzien 5mg ,i pomagalo i co miesiac przychodzic po nowa recepte,problem w tym ze PIEPSZENI Polscy lekarze zrobili sobie przerwe do 20/08/2011 wakacyjna i mnie o tym nie poinformowali ,problem w tym ze lek ten mozna odstawiac jak juz sie na to zdecyduje krok po kroku biorac mniejsze dawki,problem w tym ze nie wiem skad ten lek teraz wziasc jak nie ma mozliwosci zeby mi go wypisali ,bo nie maja nikogo na zastepstwo,prawdopodobnie dzis bede musial jechac na pogotowie bo znowu nie moge zasnac i czuje bol w sercu a raczej niemoznosc prawidlowego oddychania,co jest normalne podczas gdy odstawi sie ten lek od razu a nie stopniowo ,myslalem ze wytrzymam do 20 stego,4 dni bylo ok ,ale juz czuje ze nie dam rady ,macie jakies pomysly co zrobic w takim wypadku? "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2011-08-10 23:22:41 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Proste, GP, albo emergency.
Jak sobie 'zalatwiles', coby cpac, tak teraz wyglada.
Valium nie jest kolorowymi dropsami do codziennego lykania, bo tak sie podoba.
nawiasem, lekarze nie maja obowiazku informowac o urlopach, leze to raczej w gestii i interesie pacjentow.
Szczegolnie, gdy jest to 'organizowanie' recept.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #3 Ocena: 0 2011-08-10 23:24:04 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Pogotowie znalazles, prywatna klinike rowniez, a GP jeszcze nie namierzyles?
Ada
|

|
 |
|
Radek1986 |
Post #4 Ocena: 0 2011-08-10 23:27:36 (14 lat temu) |
dodam jeszcze ze za wypisanie recepty placilem 20 funtow co miesiac,i kazali przychodzic ,jednak po zadzwonieniu do nich dowiedzialem sie ze maja przerwe wakacyjna,przerwa to przerwa ,ale moim zdaniem powinni miec kogos na zastepstwo ,przeciez odstawienie jakiegos mocnego leku wiaze sie ze stopniowoscia jego odstawiania ,teraz nie mam mozliwosci kupic go na recepte ,bo sobie zrobili przerwe,do GB jak przyszedlem ,to bylem w szoku ,please come tommorow to make appoitment ,przyszedlem na drugi dzien i powiedzieli mi to samo...bo sie troche spoznilem,zrezygnowalem z GB ,poszedlem do tych prywatnych (jedynych polskich w miescie) zapewnili mi ze wypisanie recepty to zaden problem tylko 20f trzeba dac za kazdym razem ,pierwsza wizyta 60f ,ale zeby robic takie rzeczy ,zeby nie dac nikogo na zastepstwo? jest to wogole prawnie mozliwe? zeby zostawiac od tak ludzi ktorzy biora silne leki na recepte ,a ktore moga po naglym odstawieniu wywolac ataki i nie wiadomo co jeszcze..? czytalem o tym leku ,oni sami mowili ze lek trzeba stopniowo odstawiac i brac coraz mniej,bo moga nastapic i maja prawo dzialania niepozadane zagrazajace zyciu,nie wiem co robic ,prosze o porady. "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
Adacymru |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-10 23:31:27 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Jakiej rady oczekujesz? Adresu, gdzie mozesz "dokupic" nastepna miesieczna dawke?
Mam nadzieje, ze wybierzesz sie jednak do GP (nie G  ...
Ada
|

|
 |
|
|
Radek1986 |
Post #6 Ocena: 0 2011-08-10 23:33:59 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-08-10 23:22:41, karjo1 napisał(a):
Proste, GP, albo emergency.
Jak sobie 'zalatwiles', coby cpac, tak teraz wyglada.
Valium nie jest kolorowymi dropsami do codziennego lykania, bo tak sie podoba.
nawiasem, lekarze nie maja obowiazku informowac o urlopach, leze to raczej w gestii i interesie pacjentow.
Szczegolnie, gdy jest to 'organizowanie' recept.
no widzisz ,jedni potrzebuja cpania i narkotykow zeby zyc ,ale gdybys wiedzial co to jest nerwica ,i wiedzialbys co to jest probowac zasnac ,ale nie mozna bo nie mozesz zlapac oddechu ,bo odczuwasz lek i strach razem z bolem i kluciem serca i w srodku klatki piersiowej ,to bys wiedzial ze diazepam to nie cpanie ,tylko pozwalajacy mi normalnie zyc lek,ktory w najblizszym czasie mialem odstawic i przejsc na inny ,problem w tym ze nie mam mozliwosci bo jak mowilem,lekarze zrobili sobie przerwe wakacyjna.
moze jeszcze nie teraz ,ale za miesiac-dwa chce go odstawic i przejsc na jakis lzejszy lek ,nazywasz mnie cpunem,szczerze nie zycze Ci tego zebys czul to co ja przechodzac przez to wszystko. "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
Radek1986 |
Post #7 Ocena: 0 2011-08-10 23:37:18 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-08-10 23:31:27, Adacymru napisał(a):
Jakiej rady oczekujesz? Adresu, gdzie mozesz "dokupic" nastepna miesieczna dawke?
Mam nadzieje, ze wybierzesz sie jednak do GP (nie G  ...
zanim pojde do GP i mnie zarejestruja,to prawdopodobnie lekarze juz wroca z urlopu ,wiec nie widze sensu ,tymbardziej ze juz dzis czuje ze nie zasne ,bo moze i nie czuje bolu w sercu ale ciezko mi oddychac ,co jest naturalnym objawem naglego przymuszonego "odstawienia" tego leku. "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2011-08-10 23:38:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Akurat wiem dosc dobrze, co to diazepam...
Sam ocen konowalow, skoro bezmyslnie wypisuja tego typu leki.
nerwice leczy sie ciut inaczej, a cpanie jest cpaniem, nawet na kupowana recepte.
|

|
 |
|
Staticette |
Post #9 Ocena: 0 2011-08-10 23:44:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Jezeli potrzebujes lek teraz - nie jutro, nie za tydzien - to na pogotowie.
Niestety nie wiem jakiej innej rady oczekujesz. :/ Nikt tu na forum nie rozdaje lekow. leukemia . pl
|

|

|
|
Radek1986 |
Post #10 Ocena: 0 2011-08-10 23:44:31 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-08-10 23:38:18, karjo1 napisał(a):
Akurat wiem dosc dobrze, co to diazepam...
Sam ocen konowalow, skoro bezmyslnie wypisuja tego typu leki.
nerwice leczy sie ciut inaczej, a cpanie jest cpaniem, nawet na kupowana recepte.
sami doradzili ten lek,po ktorym po kilku miesiacach mialem przejsc na inny,bo jak to okreslili w dzisiejszej medycynie diazepam stosowany jest tylko w wyjatkowych przypadkach,i raczej nie jest przepisywany na "stale" chodzi tylko o to ,ze wzieli kase ,zapewnili opieke zdrowotna ,a nagle zrobili sobie 2 tygodniowa przerwe ktora po odstawieniu takiego leku moze spowodowac u mnie zagrazajace zyciu objawy.
stad tez pytanie czy jechac na pogotowie po pare sztuk diazepamu,bo ja nie zasne dzis normalnie ,jutro tez ,a moze byc jeszcze gorzej niz jest teraz. "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|