|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-08-04 16:35:31 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2011-08-04 16:46:43 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak na szybko. Wytrzymaj jeszcze te 6 miesięcy i bynajmniej nie dlatego iż tutaj nie uzyskał byś pomocy, kto wie, może i lepszej. Ale pewne jest iż w Polsce ta rehabilitacja już trwa.
Synek i mama znają już fizjoterapeutów, za pewne ufają im i sami fizjo wiedza już jak postępować w konkretnym przypadku Twojego synka. Przeprowadzka, nowe miejsce, nowi ludzie i kto wie czy nie zupełnie inne ćwiczenia niekoniecznie muszą wyjść synkowi na dobre. Ja, to oczywiscie moje zdanie przeczekałbym( wiem ze ciężko) te 6 miesięcy i przygotowałbym tutaj grunt pod ewentualna dalszą terapię. Tutaj załatwienie rehabilitacji to tez nie będzie kwestia paru dni a pewnie tygodni, jak nie miesięcy. Najpierw GP,skierowanie na fizjo i wreszcie jak będzie dostępne miejsce na samą rehabilitacje. Po co ten cały stres? |
Post #3 Ocena: 0 2011-08-04 16:50:48 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2011-08-04 16:55:12 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-08-04 16:50:48, Wyspiarz26 napisał(a): masz racje. wszystko byloby dobrze ale ciezko zyc ze swiadomoscia ze to jeszcze 6 miesiecy bez nich. wiadomo ra z w miesiacu do Polski na widzenia ale to tylko na 2-3 dni Szczerze to ciężko mi sobie wyobrazić siebie przez te 9 miesięcy, ale skoro Tobie się udało wytrzymać to masz podstawy myśleć iż dacie rade jeszcze sześć. Może spróbuj dołożyć do tych 2-3 dni w Polsce z dwa ni urlopu i już powinno być lepiej. Powodzenia w każdym razie,bez wzgledu na to jaką decyzję podejmiecie. |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-04 18:10:27 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Nie_z_tej_bajki | Post #6 Ocena: 0 2011-08-04 18:38:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Panstwowa rehabilitacja dla doroslych na przyklad - 15 minut cwiczen z "fizjoterapeuta", kolejne 30 samemu - fizjo nagle znika, a Ty rob co chcesz. Do domu karteczka z cwiczeniami i tyle.
Wole placic swojej "pani" 20 funtow za godzine, a czasem i ponad poltorej godziny, gdzie ona caly czas ze mna pracuje i nie zostawia mnie z karteczkami wydrukowanymi z netu. Ode mnie tez rada - poczekaj. Jesli synek juz ma ulozony plan terapii na kolejne 6 m-cy, nie warto tego tracic. Tu - jak pisal 12ty - mozesz czekac tygodnie lub m-ce na jakies konsultacje, a pozniej na terapie. I moim zdaniem - w PL zrobia to lepiej. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
eaglestrike | Post #7 Ocena: 0 2011-09-17 16:05:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-06-2010 Skąd: london |
znam osobe ktora pomaga i prowadzi rehabilitacje z dziecmi wlasnie w Anglii,ale musialbys sie z nia skontaktowac sam poniewaz wiadomo trzeba cos wiecej powiedziec o Twoim synku. Podam Ci jej strone:
porawska.page.tl tam jest rowniez emial do tej osoby. Ona pisze ksiazki wlasnie o niepelnosprawnych dzieciach i problemach. Wiem ze juz wielu pomogla. Pozdrawiam : ) |
agaagaaga123 | Post #8 Ocena: 0 2012-05-15 09:16:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2012 Skąd: northwich |
Witam , prosze o pomoc, poszukuje rehabilitanki dla mojej coreczki, ktora ma dzieciece porazenie mozgowe, w lipcu bedzie miec swoje trzecie urodzinki, chodzi tylko przy meblach, scianie itp na paluszkach, prosze jesli mozna o dane kontaktowe rehabilitanta. Zgory dziekuje i pozdrawiam
agnieszka |
niewolnik | Post #9 Ocena: 0 2014-10-26 21:54:26 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-09-2008 |
czy wiesz cos o rechabilitaci w angli?bo jestem zainteresowany
|
Sawanna | Post #10 Ocena: 0 2015-08-13 15:07:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
Podepnę się pod temat żeby nie zaczynać nowego.
Poszukuję osoby, (rehabilitanta/fizjoterapeuty) lub po prostu kogoś kto wie co i jak robić. Okolice Halstead/Colchester/Braintree. Chodzi o pokazanie mi, nauczenie mnie jak ćwiczyć osobę ze stwardnieniem rozsianym, która jest przykuta do łóżka i prawie się nie rusza. Na fachową fizjoterapię czekamy już ponad pół roku i wciąż nikt się nie pojawia. W naszym cichym odczuciu to jest po prostu "szkoda kasy bo i tak się nie wiele pomoże". Pani ma 60 lat nie siedzi samodzielnie, nie podnosi nóg, ręce tyle o ile... Jeśli nie uda nam a w zasadzie mnie jej rozruszać (chociaż na tyle żeby mogła pomóc przy zmianie pieluchy) ona wyląduje w domu opieki a ja stracę pracę. Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |