MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Skolioza koleżanki z Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elizaglasgow

Post #1 Ocena: 0

2011-01-23 00:21:29 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-22 22:18:56, littleflower napisał(a):
Nie mowilam ze ruina- i uwierz nawet gdyby dzis bank dal mi pozyczke na moje zarobki to nie zawachalabym sie i kupila od razu dom,
Co daje od siebie??

Sama wychowuje trojke dzieci- pracuje full time do tego jestem na dwoch roznych kursach NVQ,
plus okolo 20 godz pracy charytatywnej w szkole co tydzien, take jako wolantariusz w mojej pracy w MC- ( w zeszlym roku zebralam osobiscien ponad 2 tys f na funtow na fundacje RMHC )
od ponad 4 lat od kiedy tu jestem prawie caly czas pracuje i doksztalcam sie.
Mimo tak zajetego zycia potrafie sie sie usmiechac- i oddac ostatniego funta komus komu w tej chwili jest on bardziej potrzebny,
Wiec nie mow mi co daje od siebie- oprocz podatku , gdyby pomnozyc nawet przez minimalna moja prace w szkole jako TA plus to co robie w MC wyszloby- poczekaj chwile 20 godz pracy w szkole razy 5,93 plus okolo 2 godz MC razy 5,93 razem daje nam tygodniowo 22 x 5,93 f- oblicz sama,
a nie jest to jedyne w czym moja rodzina wspomagam UK.
Szkoda mi ludzi z taka zajadloscia jak Ty, ktorzy nie widza innych slabosci a moze widza je przez ogromna lupe.
" Miej serce i patrz w serce "

[ Ostatnio edytowany przez: <i>littleflower</i> 22-01-2011 22:20 ]

Littleflower, nie do konca sie z tym zgodze.Ty placisz czynsz, ktory pokrywa naprawy, obsluge, nawet administracje twojego HA.

Social housing and landlords are tightly regulated. The Government department currently responsible for overseeing the social housing sector is Communities and Local Government (CLG). CLG has direct oversight of local authority housing. Housing associations are funded by the Government through the Homes and Communities Agency, which is responsible for the construction of new social homes.
Rzad to niestety podatnicy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ania_caterham

Post #2 Ocena: 0

2011-01-23 02:15:42 (14 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Oj jak sie ktos czegos uczepi to koniec ..... albo poczatek.
Gosia ... wydaje mi sie ze najlepiej byloby gdybys znalazla jakies forum (nie te tutaj), gdzie sa ludzie ze skolioza z podobnym nasileniem i tam wypytac dokladnie jak przebiega rehabilitacja oraz leczenie, aby zorientowac sie czy faktycznie jest tutaj lepiej.
Musisz nastawiac sie na leczenie przez NHS bo prywatne ubezpieczenie (przynajmniej tak bylo w moim przypadku) pokrylo mi tylko jakies nowo zaistniale/wykazane wady a nie te juz istniejace pozatym i tak mialam ustalona maksymalna sume do jakiej mi pokryli koszty. Co tam przekroczylam musialam juz doplacic z wlasnej kieszonki.
Cala reszte (wszystko zwiazane z przyjazdem, formalnosci itp) to juz zalatwisz pozniej. Nawazniejsze to dowiedziec sie czy jest sens przyjazdu tutaj majac na mysli glownie polepszenie jej zdrowia fizycznego. Na pewno pod innymi wzgledami dadza sobie rade jesli jej partner bedzie mial stala prace a moze i ona tez sie tutaj spelni zawodowo.
Pozdrawiam serdecznie.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2011-01-23 06:49:00 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

"Littleflower, nie do konca sie z tym zgodze.Ty placisz czynsz, ktory pokrywa naprawy, obsluge, nawet administracje twojego HA."

Wiec Eliza z tego wynika ze moj rent idzie na wyplaty dla ludzi wykonujacych te naprawy czy obsuge/administracje HA, czyli ludzie z domami takimi jak moj daja prace innym ludziom ktorzy bez nas byli by prawdopodobnie bezrobotnymi-

Dalej twierdzisz ze jestem pasozytem ktory zyje z innych podatnikow?
A co z moimi podatkami? Kto wie moze nawet place tyle co Ty.

Frelcia sorry za off-topic
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2011-01-23 10:21:02 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #5 Ocena: 0

2011-01-23 11:24:44 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Z nami od: 07-08-2010

to mi ręce teraz odpadły... widze, że właśnie do nie ktorych trzeba pisać jak krowie na rowie. Oczywiście, że nie wpadnę do ot tak sobie. umówię się na konsultację do prywatnego(koszty pokrywają Ani rodzice w tym przypadku!!!) i nie musi ją widzieć, wystarczy, że będzie miał jej cała historią choroby!BO TO MA BYĆ CZYSTO TEORETYCZNIE!ale widąć, że zadając pytanie nie długo będzie trzeba podawać nr buta fiu.. obwód dosłownie wszystko. zadałam pytanie czysto teoretycznie a wy już, że ona na pewno tu przyjedzie, nie tylko tutaj w uk sprawdzają. i może ty jesteś osobą która nie pomoże na swoje siły, bo i po co nie?lepiej myśleć tylko o swojej du... na tyle ile mogę to pomogę! nie obciążając siebie! i możecie sobie pisać co chcecie! Prosiłam o informację(tych którzy sie orientują) na zadane pytanie, a nie na Wasze myśli. no ale cały czas widzę, że problem z czytaniem. Co was interesuję gdzie będzie z kim będzie, kto zapłaci?pytanie nie było na ten temat(z grzeczności odpowiadałam na pytania lub ataki, ale widzę, że już nie warto i najlepiej ignorować, bo chyba Was podnieca bezsensowna i często obrażająca dyskusja, nie mówiąca nic na temat). Nie chcesz- nie odpowiadaj, komentarz zostaw dla swojej wiadomości.

Do góry stronyOffline

sarcia

Post #6 Ocena: 0

2011-01-23 13:02:58 (14 lat temu)

sarcia

Kobieta

Z nami od: 23-05-2008

Moja corka byla w podobnej sytuacji jesli chodzi o skolioze i to jest naprawde wielki problem jesli chodzi o zdrowie i zycie ,nie bedee sie rozpisywala co to jest bo mozna sobie poczytac fachowe artykuly.W Polsce leczylismy ja od dziecka zjezdzilismy cala Polske gdzie tylko sie dowiedzialam ze moga pomoc/ przewaznie u slawnych profesorow od tych spraw/ wszystko niestety prywatnie, naciagali nas na kase wielkimi obietnicami.Operacji sie nie poddala wowczas byly to czasy z tymi rdzewiejacymi implantami.Jest teraz dorosla i chciala sprawe wziac w swoje rece,zaczela od GP. Otoz uzyskala tylko skierowanie na konsultacje,ale nawet nie z lekarzem tylko z jego asystentem .Wygladalo to tak ,rozmowa ble ble i instrukcja o jakis smiesznych cwiczeniach ktore jej pokaza i ma sama robic w domu .Parodia takie cos to ona miala jak miala 7 lat.W pracy miala takie ubezpieczenie gdzie mogla isc do extra lekarzy .Umowila sie z takim ogolnym zeby dowiedziec sie jak moze zaczac to leczyc.W skrocie powiem tyle ze on wprost jej powiedzial ze owszem jest tu wspanialy chirurg ktory sie tym zajmuje i podpowiedzial jej ze on by radzil umowic sie przez sekretarke na wizyte prywatnie /3 lat temu byla to kwota 500Fun/i pozniej on juz bedzie wiedzial co dalej.Zrobila nawet wszystkie przeswietlenia musiala prywatnie / ale tak w nawiasie mowiac jakosc tych rzeswietlen byle jaka, w Polsce to byly na duzo wiekszym poziomie/ ale tak sie losy potoczyly ze dalej tego nie pociagnela, to tyle naszych doswiadczen o takim leczeniu tutaj.Z tego co czytalam to operacje na najwyzszym poziomie teraz wykonuja w USA. takze ja jezeli bede miala takie pieniadze to w/g mnie najlepsze wyjscie.Taka operacja wierzcie to jest naprawde bardzo powazna sprawa.My zyjemy z tym problemem juz 20 lat i duzo na ten temat wiemy.

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #7 Ocena: 0

2011-01-23 21:17:53 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

sarcia dziękuje za informację tak jak Ania i jej siostra, bierzemy wszystkie podpowiedzi pod uwage. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #8 Ocena: 0

2011-01-23 21:22:50 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

[ Ostatnio edytowany przez: gusiak_89 23-01-2011 21:25 ]

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #9 Ocena: 0

2011-01-23 23:24:02 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-23 06:49:00, littleflower napisał(a):
"Littleflower, nie do konca sie z tym zgodze.Ty placisz czynsz, ktory pokrywa naprawy, obsluge, nawet administracje twojego HA."

Wiec Eliza z tego wynika ze moj rent idzie na wyplaty dla ludzi wykonujacych te naprawy czy obsuge/administracje HA, czyli ludzie z domami takimi jak moj daja prace innym ludziom ktorzy bez nas byli by prawdopodobnie bezrobotnymi-

Dalej twierdzisz ze jestem pasozytem ktory zyje z innych podatnikow?
A co z moimi podatkami? Kto wie moze nawet place tyle co Ty.

Frelcia sorry za off-topic

A gdzie ja powiedzialam, ze jestes pasozytem?Wez mi to przypomnij, bo zapomnialam...Ja nie pracuje z NMW, i nie pracuje tez 22 godzin, sle to juz zaden problem dla mnie.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-01-23 23:38:18 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,