MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Skolioza koleżanki z Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 7 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gusiak_89

Post #1 Ocena: 0

2011-01-22 20:21:24 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Z nami od: 07-08-2010

Dzięki:) przywracacie mi wiarę w ludzi ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2011-01-22 20:50:55 (14 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Ludzie czy mozecie juz przestac. Gdzie nie otworze dzis posta to nie ma on nic wspolnego z tytulem tylko od razy przepychanki, klotnie i ublizanie. Naprawde nie umiecie zachowac troszke taktu i odpuscic sobie. Jezeli nie znam odpowiedzi na pytanie to proste - nie odpowiadam a glupie uwagi zachowuje dla siebie albo wysylam do zainteresowanego na pw.

Kolejne posty nie na temat beda usuwane a kolejne klotnie spowoduja zamkniecie tematu.

Zycze przyjemnego wieczorku wszystkim.
:-)

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #3 Ocena: 0

2011-01-22 20:55:42 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

A nie lepiej zrobic porzadek z wichrzycielem jednym i drugim, ktorzy lataja po watkach i obrazaja innych?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #4 Ocena: 0

2011-01-22 21:43:49 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Gusiak, niech kolezanki chlopak tu przyjedzie, znajdzie prace i ja sciagnie do siebie- wtedy leczenie bedzie mogla tu legalnie kontynuowac.

Gdyby tu chodzilo o kogos z moich przyjaciol, nie wachalabym sie i zrobila tylko co w mojej mocy by pomoc,

Jezeli jest szansa na leczenie nalezy z niej korzystac- kto nigdy nie byl powaznie chory - nigdy nie zrozumie chorego.

ps.

mieszkanie z pieniedzy podatnikow - to mnie rozbawilo- bo pewnie chodzi o mieszkanie z councilu- mam podobne - place czynsz i inne rachunki- troszke mniejszy czynsz bo moj Landlord ( w moim przypadku Housing Assotiation) nie zarabia na mnie tyle co prywatny, za to by moc w nim zamieszkac musialam wlozyc kilka tys w remont, umeblowac je, musze dbac o nie, wszystkie malowania, drobne usterki, musze wykonac w swoim zakresie, wiec tak naprawde wychodzi mi to troche drozej niz wynajecie prywatnego, dom nie jest moja wlasnoscia- jesli chce go kupic tez musze wziasc kredy - byc moze dadza mi znizke ale cena jest rynkowa a znizka za 5 lat naprzyklad kiedy ceny domow podskocza moze byc o wiele mniejsza niz gdybym teraz kupila dom po normalnej cenie, a przez 5 lat placila nie rent a wlasna rate na wlasny dom.
Wiec jaki to jest dom z pieniedzy podatnikow???

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

pastele

Post #5 Ocena: 0

2011-01-22 21:54:53 (14 lat temu)

pastele

Kobieta

Z nami od: 14-01-2011

Cytat:

2011-01-22 21:43:49, littleflower napisał(a):
Gusiak, niech kolezanki chlopak tu przyjedzie, znajdzie prace i ja sciagnie do siebie- wtedy leczenie bedzie mogla tu legalnie kontynuowac.

Gdyby tu chodzilo o kogos z moich przyjaciol, nie wachalabym sie i zrobila tylko co w mojej mocy by pomoc,

Jezeli jest szansa na leczenie nalezy z niej korzystac- kto nigdy nie byl powaznie chory - nigdy nie zrozumie chorego.

ps.

mieszkanie z pieniedzy podatnikow - to mnie rozbawilo- bo pewnie chodzi o mieszkanie z councilu- mam podobne - place czynsz i inne rachunki- troszke mniejszy czynsz bo moj Landlord ( w moim przypadku Housing Assotiation) nie zarabia na mnie tyle co prywatny, za to by moc w nim zamieszkac musialam wlozyc kilka tys w remont, umeblowac je, musze dbac o nie, wszystkie malowania, drobne usterki, musze wykonac w swoim zakresie, wiec tak naprawde wychodzi mi to troche drozej niz wynajecie prywatnego, dom nie jest moja wlasnoscia- jesli chce go kupic tez musze wziasc kredy - byc moze dadza mi znizke ale cena jest rynkowa a znizka za 5 lat naprzyklad kiedy ceny domow podskocza moze byc o wiele mniejsza niz gdybym teraz kupila dom po normalnej cenie, a przez 5 lat placila nie rent a wlasna rate na wlasny dom.
Wiec jaki to jest dom z pieniedzy podatnikow???

po co w takim razie ,wzielas taka ruine gdzie musialas wlozyc te kilka tysiecy? to jest smieszne .Jakbys musiala kupic plac i zaplacic od a do z za wszystko to wtedy moglabys sie odzywac a ty jak kolezanka z ktora idziecie w parze zawsze na drapane ,a od siebie?

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #6 Ocena: 0

2011-01-22 22:17:36 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

"po co w takim razie ,wzielas taka ruine gdzie musialas wlozyc te kilka tysiecy? to jest smieszne .Jakbys musiala kupic plac i zaplacic od a do z za wszystko to wtedy moglabys sie odzywac a ty jak kolezanka z ktora idziecie w parze zawsze na drapane ,a od siebie?"

Znów problem z czytaniem. littleflower nie żaliła się na mieszkanie, tylko przedstawiła czarno na białe, że dom nie jest od podatników.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2011-01-22 22:18:56 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Nie mowilam ze ruina- i uwierz nawet gdyby dzis bank dal mi pozyczke na moje zarobki to nie zawachalabym sie i kupila od razu dom,
Co daje od siebie??

Sama wychowuje trojke dzieci- pracuje full time do tego jestem na dwoch roznych kursach NVQ,
plus okolo 20 godz pracy charytatywnej w szkole co tydzien, take jako wolantariusz w mojej pracy w MC- ( w zeszlym roku zebralam osobiscien ponad 2 tys f na funtow na fundacje RMHC )
od ponad 4 lat od kiedy tu jestem prawie caly czas pracuje i doksztalcam sie.
Mimo tak zajetego zycia potrafie sie sie usmiechac- i oddac ostatniego funta komus komu w tej chwili jest on bardziej potrzebny,
Wiec nie mow mi co daje od siebie- oprocz podatku , gdyby pomnozyc nawet przez minimalna moja prace w szkole jako TA plus to co robie w MC wyszloby- poczekaj chwile 20 godz pracy w szkole razy 5,93 plus okolo 2 godz MC razy 5,93 razem daje nam tygodniowo 22 x 5,93 f- oblicz sama,
a nie jest to jedyne w czym moja rodzina wspomagam UK.
Szkoda mi ludzi z taka zajadloscia jak Ty, ktorzy nie widza innych slabosci a moze widza je przez ogromna lupe.
" Miej serce i patrz w serce "

[ Ostatnio edytowany przez: littleflower 22-01-2011 22:20 ]

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2011-01-22 23:19:40 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Gusiak, przy calym entuzjazmie, najpierw moze zainteresowana dowie sie o realiach leczenia. Bo raptem moze sie okazac, ze wg tutejszych standartow moze wykonywac okreslony profil prac i zupelnie dobrze funcjonowac ze skolioza. Akurat rehabilitacja bedzie pewnie na zblizonym do Polski poziomie, a operacje przy schorzeniach kregoslupa sa na ogol w sytuacjach zagrozenia niedowladem, utrata czucia, ze wzgledu na przewage minusow (ryzyko trwalego uszkodzenia) niz plusow.
Zreszta wspomnialas sama, ze polscy lekarze obawiaja sie nastepnego zabiegu, wiec rezygnacja nie byla bezpodstawna...

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 22-01-2011 23:21 ]

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #9 Ocena: 0

2011-01-22 23:35:17 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

no tak oczywiście. Przecież Ania od dzieciństwa jest leczona i przechodziła operacje i sama zdaje sobie sprawę, że musi być rozmowa z lekarzami. dlatego przyślą mi historie choroby i skontaktuje się z lekarzem, żeby on mnie powiedział co on o tym sądzi, a ja dalej Ani. Decyzja będzie tylko i wyłącznie jej. Nie obiecałam jej gór, powiedziałam, że na tyle ile mogę pomóc- pomogę.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2011-01-22 23:49:09 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Zycze powodzenia - przedewszystkim poprawy zdrowia- i jesli jest na to szansa trzeba z niej korzystac, niewazne w jakim kraju

" "Na zdrowie"

Ślachetne zdrowie,
Nikt się nie dowie,
Jako smakujesz,
Aż się zepsujesz.
Tam człowiek prawie
Widzi na jawie
I sam to powie,
Że nic nad zdrowie
Ani lepszego,
Ani droższego;
Bo dobre mienie,
Perły, kamienie,
Także wiek młody
I dar urody,
Mieśca wysokie,
Władze szerokie
Dobre są, ale -
Gdy zdrowie w cale.
Gdzie nie masz siły,
I świat niemiły.
Klinocie drogi,
Mój dom ubogi
Oddany tobie
Ulubuj sobie!"

Pewna jestem ze gdyby chodzilo o kogos bliskiemu naszemu sercu tez szukalibysmy sposobu na pomoc, prawda?

Gosiak nie pytala o wyludzanie, pytala czy jej przyjaciolka ma szanse tutaj LEGALNIE poprawic stan swojego zdrowia.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,