Str 5 z 10 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
gusiak_89 |
Post #1 Ocena: 0 2011-01-21 00:52:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2010 Skąd: bury/wlkp |
Cytat:
2011-01-20 23:55:53, elizaglasgow napisał(a):
Gusiak, sprowadz kolezanke do siebie, zaplac za jej leczenie, za rehabilitacje, za jej pobyt u ciebie.Nie przesadzasz?Podatnicy maja przyjezdnych z Polski utrzymywac?Wolne zarty.Place na samotne matki, ktorym nie chce sie pracowac, na emerytow, ktorzy tez nigdy nie pracowali uczciwie, na "wiecznych" bezrobotnych i jeszcze mam placic na przyjezdnych, ktorym zachcialo sie leczenia w UK?Leczenie i do domu, czy leczenie, byle jaka praca, zasilki i mieszkanko socjalne?Juz sobie ludzie jaja robia poprostu...Niedawno jeszcze nie mialas na kuchenke gazowa, czy elektryczna, a dzisiaj juz chcesz sobie na glowe ciezar utrzymania dodatkowej osoby zwalic?Ten twoj partner pracuje i na nic nie macie?Na remont mieszkania socjalnego?Po co to takie bzdury wciskac...Pomoz kolezance, ale za swoje.Ciebie juz panstwo utrzymuje, to teraz sciagasz nastepnych...Jak tak dalej bedzie, to ja bede zapieprzac a moi synowie nie beda mogli nawet uczyc sie za darmo, bo wszystkie fundusze panstwo wyda na "przyjezdne" samotne mamusie, niepelnosprawnych, krewnych po kadzieli, zwyklych leni...Co maja podatnicy z tego, ze pracuja?Prawdziwi podatnicy, nie ludzie, ktorzy w miesiacu wyciagna pieciokrotnie wiecej, niz sami wplacaja na konto krolowej?Nie mamy nic!Sorry, ze tak ostro, ale w koncu trzeba prawde powiedziec, bo to juz przechodzi ludzkie pojecie...! [ Ostatnio edytowany przez: <i>elizaglasgow</i> 20-01-2011 23:58 ]
"i jeśli miałaby wybierać na swoim zdrowiu i przyszłym szczęściu, wolałaby przyjechać tutaj, podjąć pracę odpowiednią dla niej zamieszkać TEŻ BYĆ podatnikiem. Ma narzeczonego, chcą być szczęśliwi, a jeśli tutaj dało by się zrobić taką operacje(stąd moje pytanie co trzeba) to chętnie zostaną PODATNIKAMI UK.
Właśnie jestem po rozmowie z Anią przez skypa- stąd wiem że woleli by(piszę to, żeby ktoś przypadkiem nie pomyślał że sama wiem lepiej co oni chcą) "
leczenie i do domu ;-O? czytaj proszę wszystko jak masz zamiar się wypowiadać
komuś zachciało się leczyć w UK? ZACHCIAŁO?
Nie napisałam ani razu, że chcę ich do siebie ściągnąć! zapytała się koleżanka jak jest tutaj powiedziałam, że popytam, że mi nie szkodzi, że w pysk nie dostane, no ale widać ze jeśli rozmawialibyśmy wszyscy "na żywo" to na głównej stronie MW pojawiłby się artykuł "zadźgali bo zapytała i to w dodatku rodacy na wspólnej emigracji". Proszę czytajcie uważnie a nie zarzucacie co chwile mi coś czego nie napisałam. Jeśli się komuś nie podoba, dlaczego odpisuje??? Nie znasz dokładnie naszej sytuacji finansowej i nie masz prawa mówić ze wciskam bzdury! ja Ci w portfel nie zaglądam. Miałam problem, napisałam zapytałam źle...
a co do samotnych matek(wypowiem się bo sama nią byłam przez jakiś czas) tzw beneficiary tak? śą różne sytuacje w życiu i większość ludzi wybiera wyjście jak najlepsze dla swoich dzieci. W Polsce nawet na mleko by nie bylo, pieluchy, jedzenie tutaj jest.lepiej wyrzucic dziecko na smietnik?oddac? żeby tylko nie obciążąć podatników. owszem nie zgadzam się jeśli ktoś przyjeżdża dla samej wygody, ale czasem warto sie zastanowić dlaczego ktoś wybrał taką drogę
|

|
 |
|
|
elizaglasgow |
Post #2 Ocena: 0 2011-01-21 01:01:48 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Spojrz na to, co napisalas zaraz pod tematem.Gdzie chcesz ja sciagnac, do kogo ma przyjechac, jak uzyskac mozliwosc leczenia, po co pytasz o NIN?Nie do ciebie, nie ty masz jej pomoc, to kto?Mowila ci o pracy...(w Polsce pracuje?), jak ja znajdzie bez dachu nad glowa?Sama zorganizuje sobie przelot, mieszkanie, leczenie i rehabilitacje i w trakcie tego bedzie pracowac, z nazyczonym...
Prosze cie...
Gdyby dziewczyna chciala tutaj znalezc sie, po to, zeby znalezc prace, co za tym idzie mieszkanie, skorzystac z uslug NHS, to nie pytalabys sie.Sprawa wygladalaby tak samo, jak w przypadku ciebie, twojej sytuacji, kariery na wyspach...Nie musialabys sie pytac, przeciez chyba wiesz, jak znalezc prace, wynajac mieszkanie i zapisac sie do lekarza...?
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #3 Ocena: 0 2011-01-21 01:06:34 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: i w trakcie tego bedzie pracowac, z nazyczonym...
A kto to jest nazyczony? ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Z koncertu "na zyczenie"?
Ada
|

|
 |
|
elizaglasgow |
Post #4 Ocena: 0 2011-01-21 01:08:23 (14 lat temu) |
A ty nie robisz bledow?
Np. u ciebie wielokropek ma przynajmniej 4 kropki, wedlug mnie ma 3.
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2011-01-21 01:12:36 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2011-01-21 01:14:35 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak dlugo mysle to dam nawet piec kropek......
Ada
|

|
 |
|
elizaglasgow |
Post #7 Ocena: 0 2011-01-21 01:14:57 (14 lat temu) |
No i kropki nie ma i kupe bledow.Ada zauwazyla tylko moj.Swoich juz nie, nawet nie edytuje wypowiedzi, zeby to poprawic...
Ech...
Jak sie nie ma do czego doczepic, to sie doczepi do bledu, ot taka natura.
|

|
 |
|
gusiak_89 |
Post #8 Ocena: 0 2011-01-21 01:15:40 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-01-21 01:01:48, elizaglasgow napisał(a):
Spojrz na to, co napisalas zaraz pod tematem.Gdzie chcesz ja sciagnac, do kogo ma przyjechac, jak uzyskac mozliwosc leczenia, po co pytasz o NIN?Nie do ciebie, nie ty masz jej pomoc, to kto?Mowila ci o pracy...(w Polsce pracuje?), jak ja znajdzie bez dachu nad glowa?Sama zorganizuje sobie przelot, mieszkanie, leczenie i rehabilitacje i w trakcie tego bedzie pracowac, z nazyczonym...
Prosze cie...
Gdyby dziewczyna chciala tutaj znalezc sie, po to, zeby znalezc prace, co za tym idzie mieszkanie, skorzystac z uslug NHS, to nie pytalabys sie.Sprawa wygladalaby tak samo, jak w przypadku ciebie, twojej sytuacji, kariery na wyspach...Nie musialabys sie pytac, przeciez chyba wiesz, jak znalezc prace, wynajac mieszkanie i zapisac sie do lekarza...?
no przeczytałam i nadal nie widzę żebym napisała tam, że do mnie. Pytanie było na prośbę koleżanki(tego już nie doczytałaś?)czysto teoretycznie.Nie pytała mi się czy ich ściągnę do siebie. pytanie było jak to tutaj wygląda i co by musiała zrobić?! Przecież lekarza mogliby np znaleźć w Londynie tak? a ja tam nie mieszkam-więc nie wiem skąd cały czas bierze się ten pomysł że do mnie? jedynie teraz moge jej powiedzieć- wiesz co?za dużo się nie dowiedziałam, bo wiesz, az glupio mówic ale polacy na emigracji są straszni, zadasz pytanie a oni Ci będą drążyć i drążyć, wyzwią Cię od beneficiary, dodacą swoje, siedź lepiej w tej Polsce...
Nie życze nikomu z Was być w sytuacji gdzie będziecie chcieli sobie polepszyc(nie na czyjś koszt) a zostaniecie zmieszani z błotem
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2011-01-21 01:20:54 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
gusiak_89 |
Post #10 Ocena: 0 2011-01-21 01:24:28 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-01-21 01:06:34, Adacymru napisał(a):
Cytat: i w trakcie tego bedzie pracowac, z nazyczonym...
A kto to jest nazyczony? ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Z koncertu "na zyczenie"?
och przepraszam. Już poprawiam. Narzeczonym, przepraszam, że jedna literka zaburzyła kontekst myślowy  .
a co to jest "na zyczenie"?
|

|
 |
|