MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Skolioza koleżanki z Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2011-01-20 22:37:05 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-01-20 22:29:28, gusiak_89 napisał(a):
Cytat:

2011-01-20 22:15:06, Anthrax napisał(a):
Cytat:

2011-01-20 21:29:07, gusiak_89 napisał(a):

I się nie czepiasz :-). już prostuje. W Polsce otrzymała rentę rehabilitacyjną- co nie oznacza, że nie może pracować, ale wiemy jakie są Polskie realia, pracy nie może znaleźć. A zamieszkując tutaj(nawet na stałe) z swoim narzeczonym będę mieli gospodarstwo domowe- czyli obaj będą podatnikami(coby się niektórzy nie czepiali ze na sępa tu będą z ich podatków) narzeczony jest pełnosprawny, pracuje w Polsce, pracowałby i tutaj, z j ang mówi że nie ma problemu,a jeśli by się okazały-nauczyłby się. Może nie jestem tu na tyle wystarczającą żeby stwierdzać fakty, ale zauważyłam, że tutaj jest więcej możliwości dla niepełnosprawnych, chociażby to, że tutaj "bardziej humanitarnie" podchodzą

mozesz mi wytlumaczyc dlaczego jeszcze do watka dokladasz niepelnosprawnosc? Skrzywienie kregoslupa, nawet zaawansowane jak na zdjeciu ktore wkleilas to nie jest niepelnosprawnosc. I chyba w Pl nawet nie jest, bo kolezanka nie ma renty inwalidzkiej tylko rehabilitacyjna.

ehm..
A możesz mi wytłumaczyć dlaczego mój tata w Polsce nie dostał zdolności do pracy, ani też żadnej renty?
A wcześniej miał rehabilitacyjną i niepełnosprawność

Dlatego, że aplikowała o rehabilitacyjną a nie inwalidzką. rentę rehabilitacyjną można mieć nawet jak się jest niepełnosprawnym.

Niepełnosprawność – długotrwały stan, w którym występują pewne ograniczenia w prawidłowym funkcjonowaniu człowieka. Ograniczenia te spowodowane są na skutek obniżenia sprawności funkcji fizycznych lub psychicznych. Jest to także uszkodzenie, czyli utrata lub wada psychiczna, fizjologiczna, anatomiczna struktury organizmu. Utrata ta może być całkowita, częściowa, trwała lub okresowa, wrodzona lub nabyta, ustabilizowana lub progresywna.

Do grupy osób z niepełnosprawnością społeczną zaliczamy również ludzi, którzy z różnych przyczyn nie są w stanie samodzielnie lub prawidłowo funkcjonować w społeczeństwie. Zaliczamy do tej grupy m.in. narkomanów, alkoholików czy więźniów.

:-]:-]znam temat z lepszych zrodel niz wikipedia, ale dziekuje za wyklad

nadal twierdze ze skolioza to nie jest niepelnosprawnosc nawet przy tych twoich, zaraz zaraz jak to bylo, acha, 60-ciu centymetrach :-]:-]:-]

Cytat:

2011-01-20 22:29:28, gusiak_89 napisał(a):
ehm..
A możesz mi wytłumaczyć dlaczego mój tata w Polsce nie dostał zdolności do pracy, ani też żadnej renty?
A wcześniej miał rehabilitacyjną i niepełnosprawność

bo:
A - ktos sie dopatrzyl, ze mu sie jednak nie nalezalo
B- bo sie wladze na niego uparly.

Wybierz odpowiedz jaka ci pasuje 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: Anthrax 20-01-2011 22:42 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gusiak_89

Post #2 Ocena: 0

2011-01-20 22:48:42 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Z nami od: 07-08-2010

60cm wzrostu- nie widzę nic w tym szyderczego,ach no tak Ty to z drugiej strony barykad jesteś-zapomniałam. Ty sobie możesz twierdzić nawet, że świnia to pies, czy że kot to smok. Ja znam historie Ani i ją przedstawiłam, nie wnikałam dlaczego ta renta anie inna, nie o to chyba chodziło w temacie prawda?ach no tak, znów się kłania czytanie ze zrozumieniem...widzę, że trudności są.może trochę inteligencji użyć?

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #3 Ocena: 0

2011-01-20 22:52:22 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

bo:
A - ktos sie dopatrzyl, ze mu sie jednak nie nalezalo
B- bo sie wladze na niego uparly.

Wybierz odpowiedz jaka ci pasuje 8-)

No i zobacz. Pytam się czy mi wytłumaczysz a Ty mi dajesz odpowiedzi do wybrania... :-o

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2011-01-20 23:08:28 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-20 22:37:05, Anthrax napisał(a):

nadal twierdze ze skolioza to nie jest niepelnosprawnosc nawet przy tych twoich, zaraz zaraz jak to bylo, acha, 60-ciu centymetrach :-]:-]:-]

sry, ale to akurat mało śmieszne jest...

Nawet jak masz racje, to chyba nie ma po co się wyśmiewać z czyjejś choroby.

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #5 Ocena: 0

2011-01-20 23:28:51 (14 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Cytat:

2011-01-20 23:08:28, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

Dwunasty - popieram Cię w pełni. To nie tylko nie było śmieszne, to było prymitywne i chamskie.
Może najpierw należałoby pomyśleć, a dopiero później pisać.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2011-01-20 23:34:30 (14 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2011-01-20 23:08:28, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

juz wyjasniam ze sie nie smieje z czyjejs przypadlosci

skolioze mierzy sie w stopniach a nie centymetrach tak jak nam to opisala autorka watka

wiec nie do choroby byl dolaczony emotikon, a do swiadomosci autorki na temat w ktorym stara sie byc alfa i omega

jesli ktos zrozumial moje mysli inaczej, mam nadzieje ze teraz nie ma juz niedomowien

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #7 Ocena: 0

2011-01-20 23:39:11 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

skolioze mierzy sie w stopniach a nie centymetrach tak jak nam to opisala autorka watka

CM WZROSTU!!!DŁUGOŚĆ CIAŁA
W jednej wypowiedzi mogło najpierw to zabrzmieć o te stopnie, o których Ty myślisz, ale potem się poprawiłam

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #8 Ocena: 0

2011-01-20 23:45:01 (14 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Cytat:

2011-01-20 20:15:44, Anthrax napisał(a):
Cytat:

2011-01-20 20:03:55, gusiak_89 napisał(a):

Niektórzy Brytyjscy specjaliści są lepsi od Polskich. Przykład mam na swojej cioci. A Ania ma 20 lat mierzy ok 60cm i za chwile będzie miała zmiażdżone serce.

chcialas chyba napisac ze ma skolioze z kątem Cobba powyzej 60 stopni
a jesli ma 60 cm wzrostu to skolioza jest stosunkowo malym zmartwieniem w porownaniu z innymi

Wychodzi na to,że gusiak napisała to co chciała, a ktoś inny nie dość że przeczytał to co on chciał, to jeszcze poprawiał osobę która dobrze napisała. Paranoja?!

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2011-01-20 23:53:32 (14 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2011-01-20 23:39:11, gusiak_89 napisał(a):

CM WZROSTU!!!DŁUGOŚĆ CIAŁA
W jednej wypowiedzi mogło najpierw to zabrzmieć o te stopnie, o których Ty myślisz, ale potem się poprawiłam

powtarzam wiec ponownie, jesli ma 60 cm wzrostu, od stop do glow to skolioza nie jest jej glownym problemem

a jesli tulow ma 60 cm to nie jest to zadnym wyznacznikiem powagi przypadlosci

na wiecej tlumaczen nie mam juz cierpliwosci

AMEN

[ Ostatnio edytowany przez: Anthrax 20-01-2011 23:55 ]

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #10 Ocena: 0

2011-01-20 23:55:53 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Gusiak, sprowadz kolezanke do siebie, zaplac za jej leczenie, za rehabilitacje, za jej pobyt u ciebie.Nie przesadzasz?Podatnicy maja przyjezdnych z Polski utrzymywac?Wolne zarty.Place na samotne matki, ktorym nie chce sie pracowac, na emerytow, ktorzy tez nigdy nie pracowali uczciwie, na "wiecznych" bezrobotnych i jeszcze mam placic na przyjezdnych, ktorym zachcialo sie leczenia w UK?Leczenie i do domu, czy leczenie, byle jaka praca, zasilki i mieszkanko socjalne?Juz sobie ludzie jaja robia poprostu...Niedawno jeszcze nie mialas na kuchenke gazowa, czy elektryczna, a dzisiaj juz chcesz sobie na glowe ciezar utrzymania dodatkowej osoby zwalic?Ten twoj partner pracuje i na nic nie macie?Na remont mieszkania socjalnego?Po co to takie bzdury wciskac...Pomoz kolezance, ale za swoje.Ciebie juz panstwo utrzymuje, to teraz sciagasz nastepnych...Jak tak dalej bedzie, to ja bede zapieprzac a moi synowie nie beda mogli nawet uczyc sie za darmo, bo wszystkie fundusze panstwo wyda na "przyjezdne" samotne mamusie, niepelnosprawnych, krewnych po kadzieli, zwyklych leni...Co maja podatnicy z tego, ze pracuja?Prawdziwi podatnicy, nie ludzie, ktorzy w miesiacu wyciagna pieciokrotnie wiecej, niz sami wplacaja na konto krolowej?Nie mamy nic!Sorry, ze tak ostro, ale w koncu trzeba prawde powiedziec, bo to juz przechodzi ludzkie pojecie...!

[ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 20-01-2011 23:58 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,