MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Skolioza koleżanki z Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 3 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mieszko

Post #1 Ocena: 0

2011-01-20 20:54:33 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2011-01-20 20:06:28, gusiak_89 napisał(a):

jesli sie ktos ma zamiar leczyc za granica to sie dochodzi do porozumienia miedzynarodowego...

To nie jest takie proste. Aby NFZ sfinansował leczenie pacjenta za granicą, muszą być wyczerpane wszystkie możliwości leczenia w Polsce i musi być zgoda prezesa NFZ. A o to jest bardzo trudno.

Poza tym, nie obrażaj się, że forumowicze cię krytykują, ale twoje pytania właśnie tak brzmią - jak tu zakombinować, aby się należało.
Ja już o tym pisałam na forum - w moim szpitalu wiszą informacje, ze w przypadku gdy zgłasza się obcokrajowiec należy sprawdzić czy jest rezydentem przynajmniej od roku. Jest to zrozumiałe, żadnego kraju nie stać na leczenie wszystkich, który by się z całego świata zjeżdżali w przypadku gdyby się wszystkim bezpłatne leczenie należało.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pastele

Post #2 Ocena: 0

2011-01-20 21:07:15 (14 lat temu)

pastele

Kobieta

Z nami od: 14-01-2011

Cytat:

2011-01-20 20:41:03, gusiak_89 napisał(a):
Cytat:

2011-01-20 20:29:40, pastele napisał(a):
moze mierze ,moze nie ,nie wiem .
Roznica pomiedzy nami jest dosc duza w przeciwienstwie do ciebie przyjechalam tu kiedys ciezko pracowac i tak zostalo.A ty przyjechalas tu po to aby BYC czy PRACOWAC bo dalo sie zauwazyc ze mieszkanie dostalas w prezencie od podatnikow ,przepraszam ty i twoj opalony partner ,zreszta po co to pisze nie gramy w tej samej lidze i stoimy po przeciwnych stronach barykad

Też pracowałam, mój "OPALONY" partner cały czas pracuje od 5 prawie 6 lat wiec on też jest podatnikiem prawda?. Dzisiaj przypuszczam, że najprawdopodobniej już tutaj zostaniemy. A to czy ktoś pracuje ciężko czy nie- sprawa indywidualna. Masz racje, stoimy po przeciwnych stronach. Ja potrafię czytać ze zrozumieniem i jeśli przeczytam pytanie i mogę na nie odpowiedzieć;-)-udzielę odpowiedzi, nie zagłębiam się w historie pytającej osoby-ale to kwestia kultury osobistej, nie atakuje, jeśli Ci się nie podoba to po co dyskutujesz? Chcesz się wyżyć? Idź do lasu i pokrzycz, albo melisę wypij
Dziekuje ze dbasz o moje zdrowie ,krzyczec nie bede troche dziwnie by to wygladalo ,a melise pijam dwa razy dziennie.Czy ja Cie zaatakowalam tylko stwierdzilam fakty ,ktorych nie da sie niestety ukryc .Swoja droga jak myslisz dziwna ta otoczka wokol Ciebie ,nie mi to oceniac ale tak jak kiedys napisalas Twoi nie wiem teciowie czy jak to tam w jego religii maja dom w prezencie od podatnikow ,Ty masz dom od podatnikow a teraz pytasz jak tu mozna kogos ,tam jeszce tu wciagnac i zalatwic mu IN ,odpisalam Ci razy dwa
-Dlaczego kolezanka nie moze leczyc sie w Rosji tam naprawde sa dobrzy specjalisci
-a jesli juz usilnie ta Great Britan ,to pomoc Ci moga jedynie Cyganie ,swoja droga masz tez cos z nich "zalatwic IN" ja wolalam sobie wyrobic ,aby potem nie miec klopotow ale coz niektorzy lubia nieco adrenaliny.

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #3 Ocena: 0

2011-01-20 21:08:18 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Z nami od: 07-08-2010

NIE OBRAŻAM SIĘ TYLKO IRYTUJE MNIE, ŻE LUDZIE ALBO NIE CHCĄ DOKŁADNIE CZYTAĆ, ALBO LUBIĄ SIĘ WYŻYĆ NA FORUM, ALBO BAWI ICH WNERWIANIE INNYCH. NAPISAŁAM:
"Jej siostra zapytała mnie czy byłaby możliwość darmowego leczenia tutaj o ile byłoby to możliwe"

O ILE BYŁOBY TO MOŻLIWE!

i jeśli miałaby wybierać na swoim zdrowiu i przyszłym szczęściu, wolałaby przyjechać tutaj, podjąć pracę odpowiednią dla niej zamieszkać TEŻ BYĆ podatnikiem. Ma narzeczonego, chcą być szczęśliwi, a jeśli tutaj dało by się zrobić taką operacje(stąd moje pytanie co trzeba) to chętnie zostaną PODATNIKAMI UK.
Właśnie jestem po rozmowie z Anią przez skypa- stąd wiem że woleli by(piszę to, żeby ktoś przypadkiem nie pomyślał że sama wiem lepiej co oni chcą)

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2011-01-20 21:17:27 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2011-01-20 21:08:18, gusiak_89 napisał(a):

i jeśli miałaby wybierać na swoim zdrowiu i przyszłym szczęściu, wolałaby przyjechać tutaj, podjąć pracę odpowiednią dla niej zamieszkać TEŻ BYĆ podatnikiem. Ma narzeczonego, chcą być szczęśliwi, a jeśli tutaj dało by się zrobić taką operacje(stąd moje pytanie co trzeba) to chętnie zostaną PODATNIKAMI UK.
Właśnie jestem po rozmowie z Anią przez skypa- stąd wiem że woleli by(piszę to, żeby ktoś przypadkiem nie pomyślał że sama wiem lepiej co oni chcą)

Aby zostać podatnikami musieliby pracować. I tu nie rozumiem: dziewczyna w Polsce ma rentę, bo jest chora - czyli rozumiem nie pracuje. Czyli w Polsce nie może, a tu jak najbardziej?
Nie chcę się czepiać, ale tak to brzmi.

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #5 Ocena: 0

2011-01-20 21:29:07 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Cytat:

2011-01-20 21:17:27, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2011-01-20 21:08:18, gusiak_89 napisał(a):

Aby zostać podatnikami musieliby pracować. I tu nie rozumiem: dziewczyna w Polsce ma rentę, bo jest chora - czyli rozumiem nie pracuje. Czyli w Polsce nie może, a tu jak najbardziej?
Nie chcę się czepiać, ale tak to brzmi.

I się nie czepiasz :-). już prostuje. W Polsce otrzymała rentę rehabilitacyjną- co nie oznacza, że nie może pracować, ale wiemy jakie są Polskie realia, pracy nie może znaleźć. A zamieszkując tutaj(nawet na stałe) z swoim narzeczonym będę mieli gospodarstwo domowe- czyli obaj będą podatnikami(coby się niektórzy nie czepiali ze na sępa tu będą z ich podatków) narzeczony jest pełnosprawny, pracuje w Polsce, pracowałby i tutaj, z j ang mówi że nie ma problemu,a jeśli by się okazały-nauczyłby się. Może nie jestem tu na tyle wystarczającą żeby stwierdzać fakty, ale zauważyłam, że tutaj jest więcej możliwości dla niepełnosprawnych, chociażby to, że tutaj "bardziej humanitarnie" podchodzą

Do góry stronyOffline

kasik62

Post #6 Ocena: 0

2011-01-20 22:09:41 (14 lat temu)

kasik62

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

Gusiak moja córka ma skolioze i leczenie skolioz tutaj mówię o Birmingham jest na tak "wysokim" poziomie, że ja od trzech lat latam do Polski a próby leczenia tutaj odpuściłam.
Jestem z Poznania w Twoim opisie widzę Wielkopolska, jeżeli koleżanka też mieszka w tych rejonach to z całą świadomością mogę polecić jednego z najlepszych speców od skoliozy w Polsce.
Jeżeli potrzebujesz namiary napisz na priv.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2011-01-20 22:15:06 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-01-20 21:29:07, gusiak_89 napisał(a):

I się nie czepiasz :-). już prostuje. W Polsce otrzymała rentę rehabilitacyjną- co nie oznacza, że nie może pracować, ale wiemy jakie są Polskie realia, pracy nie może znaleźć. A zamieszkując tutaj(nawet na stałe) z swoim narzeczonym będę mieli gospodarstwo domowe- czyli obaj będą podatnikami(coby się niektórzy nie czepiali ze na sępa tu będą z ich podatków) narzeczony jest pełnosprawny, pracuje w Polsce, pracowałby i tutaj, z j ang mówi że nie ma problemu,a jeśli by się okazały-nauczyłby się. Może nie jestem tu na tyle wystarczającą żeby stwierdzać fakty, ale zauważyłam, że tutaj jest więcej możliwości dla niepełnosprawnych, chociażby to, że tutaj "bardziej humanitarnie" podchodzą

mozesz mi wytlumaczyc dlaczego jeszcze do watka dokladasz niepelnosprawnosc? Skrzywienie kregoslupa, nawet zaawansowane jak na zdjeciu ktore wkleilas to nie jest niepelnosprawnosc. I chyba w Pl nawet nie jest, bo kolezanka nie ma renty inwalidzkiej tylko rehabilitacyjna.

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2011-01-20 22:19:02 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-20 22:09:41, kasik62 napisał(a):
Gusiak moja córka ma skolioze i leczenie skolioz tutaj mówię o Birmingham jest na tak "wysokim" poziomie, że ja od trzech lat latam do Polski a próby leczenia tutaj odpuściłam.
Jestem z Poznania w Twoim opisie widzę Wielkopolska, jeżeli koleżanka też mieszka w tych rejonach to z całą świadomością mogę polecić jednego z najlepszych speców od skoliozy w Polsce.
Jeżeli potrzebujesz namiary napisz na priv.

dr.Kotwicki?

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #9 Ocena: 0

2011-01-20 22:19:39 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

kasik62 dawaj ona jest z koziegłów

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #10 Ocena: 0

2011-01-20 22:29:28 (14 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Cytat:

2011-01-20 22:15:06, Anthrax napisał(a):
Cytat:

2011-01-20 21:29:07, gusiak_89 napisał(a):

mozesz mi wytlumaczyc dlaczego jeszcze do watka dokladasz niepelnosprawnosc? Skrzywienie kregoslupa, nawet zaawansowane jak na zdjeciu ktore wkleilas to nie jest niepelnosprawnosc. I chyba w Pl nawet nie jest, bo kolezanka nie ma renty inwalidzkiej tylko rehabilitacyjna.

ehm..
A możesz mi wytłumaczyć dlaczego mój tata w Polsce nie dostał zdolności do pracy, ani też żadnej renty?
A wcześniej miał rehabilitacyjną i niepełnosprawność

Dlatego, że aplikowała o rehabilitacyjną a nie inwalidzką. rentę rehabilitacyjną można mieć nawet jak się jest niepełnosprawnym.

Niepełnosprawność – długotrwały stan, w którym występują pewne ograniczenia w prawidłowym funkcjonowaniu człowieka. Ograniczenia te spowodowane są na skutek obniżenia sprawności funkcji fizycznych lub psychicznych. Jest to także uszkodzenie, czyli utrata lub wada psychiczna, fizjologiczna, anatomiczna struktury organizmu. Utrata ta może być całkowita, częściowa, trwała lub okresowa, wrodzona lub nabyta, ustabilizowana lub progresywna.

Do grupy osób z niepełnosprawnością społeczną zaliczamy również ludzi, którzy z różnych przyczyn nie są w stanie samodzielnie lub prawidłowo funkcjonować w społeczeństwie. Zaliczamy do tej grupy m.in. narkomanów, alkoholików czy więźniów.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,