MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Egzema u niemowlaka

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

misia83

Post #1 Ocena: 0

2011-01-12 10:37:46 (14 lat temu)

misia83

Kobieta

Z nami od: 26-04-2010

Hej mam pytanie czy orientuje sie ktos jak dlugo czeka sie na wizyte u dermatologa dzieciecego.Kilka tygodni temu dostalam od GP skierowanie dla mojej córeczki (6 miesiecy),ale nie byl on w stanie powiedziec jak dlugo sie czeka ,inny lekarz do ktorego poszlam powiedzial ze kilka miesiecy ,ale tez nie byl pewien.
Mala ma caly czas jakies infekcje skóry, co jakis czas robia sie jej saczące ranki na ciele.Czy ktos tez ma takie problemy?A moze byl juz ktos u dermatolaga i moglby cos nam doradzic?Z gory dzieki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ragazza

Post #2 Ocena: 0

2011-01-12 10:53:25 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

A jestes pewna, ze to egzema? Wykluczylas reakcje alergiczne na pokarmy, mleko itp? Moja kolezanka byla odsylana od lekarza do lekarza bo niby dziecko mialo egzeme - pojechala do Polski i diagnoza krotka, a jakze prawdziwa - skaza bialkowa. Tutaj lekarze praktycznie nie uznaja alergii u malych dzieci. Wie, to tez z wlasnego doswiadczenia - moje dziecko ma nietolerancje laktozy, i tez na poczatku lekarze stukali sie w glowy, mowili ze takie male dziecko nie moze miec, dopiero jak zobaczyli efekt po przejsciu na mleko bez laktozy to uwierzyli.

Do góry stronyOffline

magdamaz

Post #3 Ocena: 0

2011-01-12 11:08:15 (14 lat temu)

magdamaz

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Cytat:

2011-01-12 10:53:25, ragazza napisał(a):
A jestes pewna, ze to egzema? Wykluczylas reakcje alergiczne na pokarmy, mleko itp? Moja kolezanka byla odsylana od lekarza do lekarza bo niby dziecko mialo egzeme - pojechala do Polski i diagnoza krotka, a jakze prawdziwa - skaza bialkowa. Tutaj lekarze praktycznie nie uznaja alergii u malych dzieci. Wie, to tez z wlasnego doswiadczenia - moje dziecko ma nietolerancje laktozy, i tez na poczatku lekarze stukali sie w glowy, mowili ze takie male dziecko nie moze miec, dopiero jak zobaczyli efekt po przejsciu na mleko bez laktozy to uwierzyli.

U mnie było podobnie , córa była cała wysypana ,lekarze mówili że jej przejdzie i wyrośnie z tego ,jeden nawet stwierdził iż w jego długoletniej karierz widział gorsze wysypki:-o , nie chcieli przepisać odpowiedniego mleka dla małej :-Y . W końcu trafiłam na Panią doktor , która to mnie pytała czy to napewno uczulenie na mleko i korzystając ze swojej podręcznej książki wyszukała odpowiednie mleko dla małej :-o.

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #4 Ocena: 0

2011-01-12 11:08:35 (14 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

no wlasnie, dla nich wszystko to egzema - mojej coreczce tez zdiagnozowali, a ja ciagle mam watpliwosci czy to nie skaza bialkowa. i o ile skorka na ciele wyglada duuuuzo lepiej po kapielach tylko w oilatum i po kremie z tej serii (chociaz wciaz ma przesuszone miejsca) , to policzki wciaz ma zaczerwienione i lekko suche.

Do góry stronyOffline

kalusia

Post #5 Ocena: 0

2011-01-12 11:17:15 (14 lat temu)

kalusia

Kobieta

Z nami od: 02-01-2011

moje dziecko praktycznie od urodzenia miało czerwone krostki, których z czasem zaczęło przybywać. W pierwszym miesiącu zaczął też wymiotować. Miałam podejrzenie, że to właśnie przez mleko. Dziecko wyglądało coraz gorzej i było całe obsypane czerwoną wysypką, do tego wymiotowało. Pojechaliśmy na pogotowie, a tam skierowali nas do szpitala dziecięcego, gdzie leżał 2 dni. Lekarze stwierdzili skazę białkową i przepisali Nutramigen.
Może to też jest jakieś wyjście, żebyście jechali na pogotowie, jeśli dziecko wygląda i czuje się naprawdę żle?
A może masz możliwość zakupić mleko dla alergików i wypróbować czy będzie poprawa?

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-01-12 11:17:38 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agusia30

Post #7 Ocena: 0

2011-01-24 14:06:30 (14 lat temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

moja corka od 6 tyg ma azs polaczone z alegria.
miala robione tu testy skorne i testy z krwi. najpierw byla na cycu, wiec ja bylam na diecie eliminacyjnej. oczywiscie slyszalam tu od lekarzy, ze wszystko ok. do skory stosuje hydromol bath emolient i hydromol oinment. w grudniu przeszla pozytywnie test na food challeange na mleko krowie. a od tygodnia juz tylko pije mleko krowie. przez 8 m-cy dostawala specjalne mleko neocate(o wiele lepsze i smaczniejsze od nutramigen). jak jakies pytania to na priv odpowiem.
ps. zostaly mi ze 3 puszki neocate i gdyby, ktoras mama potrzebowala dla dziecka z alergia na mleko to chetnie odstapie za dziekuje :)

Do góry stronyOffline

ikaa23

Post #8 Ocena: 0

2011-01-24 15:55:10 (14 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Cytat:

2011-01-12 10:37:46, misia83 napisał(a):
Hej mam pytanie czy orientuje sie ktos jak dlugo czeka sie na wizyte u dermatologa dzieciecego.Kilka tygodni temu dostalam od GP skierowanie dla mojej córeczki (6 miesiecy),ale nie byl on w stanie powiedziec jak dlugo sie czeka ,inny lekarz do ktorego poszlam powiedzial ze kilka miesiecy ,ale tez nie byl pewien.
Mala ma caly czas jakies infekcje skóry, co jakis czas robia sie jej saczące ranki na ciele.Czy ktos tez ma takie problemy?A moze byl juz ktos u dermatolaga i moglby cos nam doradzic?Z gory dzieki.

Jakich uzywasz kosmetykow do pielegnacji swojej coreczki? Moj synek tez dostal wysypki, bardzo sie przestraszylam bo sama mam alergie, to bylo jakies 10 dni po urodzeniu, midwife skierowala nas w ten sam dzien do szpitala zeby obejrzal go dermatolog, ktory tez stwierdzil egzeme, przepisal nam krem o nazwie DiproBase, kazal tez zmienic kosmetyki bo uzywalam Johnsona podobno duzo dzieci ma na nie uczulenie. Mowil tez zeby ciuszki dziecka prac koniecznie w proszku dla dzieci i dobrze plukac. Szczerze mowiac tego kremu uzylam tylko trzy razy bo wysypka po 2 dniach przeszla jak reka odjac nie wiem na 100% ale podejrzewam ze to byla wina tych kosmetykow.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2011-01-24 15:57:11 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Nie znam dziecka, ktore by nie bylo uczulone na Johnsona...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2011-01-24 15:59:03 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-24 15:57:11, kolezanka_szklanka napisał(a):
Nie znam dziecka, ktore by nie bylo uczulone na Johnsona...

to przez te ceny :P

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,