MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Operacja na kregoslup w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2011-01-11 19:56:40 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zdrowia mezowi!
I napisz, jak bedziesz mogla, jak to wygladalo, pewnie niejednemu sie przyda.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vajouk

Post #2 Ocena: 0

2011-01-12 08:57:41 (14 lat temu)

vajouk

Kobieta

Z nami od: 18-10-2007

Dziekuje bardzo. Oczywiscie ze napisze jak to wszystko wyglada w UK.
Pozdrowionka dla Was wszystkich.
"Zycie jest piekne trzeba tylko umiec z niego korzystac

Do góry stronyOffline

trenero

Post #3 Ocena: 0

2011-03-09 07:59:23 (14 lat temu)

trenero

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2011

Siemka..mogę wam powiedziec cos na ten temat.Miałem operacje na kręgosłup,pękniecie krązka i nacisk na rdzen co powodowało drętwienie kończyn i inne problemy natury fizjologicznej.Opieka przed operacją i po niej jest bez zarzutu.Mnie cieli w Walsall Manor Hospital lekarz ALO[fajny gość]Zaczęło sie w niedziele rano.Po 13 było po wszystkim.Do domu puscili w poniedziałek.Jednym z warunków wyjscia było wykonanie paru cwiczen.Masakra ja byłem przerazony.Do rzecy;rehabilitacja 6 tygodni,zakaz prowadzenia auta tyle samo,powrót do pracy niewskazany,możę po 3 miesiącach z mozliwoscą przekwalifikowania sie[jestem kucharzem]Łózka nie dali ale każdy przypadek jest inny.Ogólnie jestem zadowolony i szczesliwy ze juz niedługo bedę mógł normalnie funkcjonować.VAJOUK nie ma co się bać...wiem to..
hulaj atoo

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2011-03-09 08:47:35 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Poniewaz spedzialm w polskim szpitalu jakies 7 miesiecy, moge z pelna odpowiedzialnoscia napisac: juz widze zaplanowany zabieg w niedziele rano w polskim szpitalu. Ze o opiecie po nim nie wspomne. Taka mysl mi przeszla po glowie, gdy przeczytalam ostatni wpis.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #5 Ocena: 0

2011-03-09 09:11:17 (14 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Ja co prawda nie bylam operowana w niedziele, ale na niedziele wyznaczono mi przyjecie do szpitala. Pomyslalam sobie wtedy, ze bez sensu strace caly dzien. Nieprawda. W niedziele wykonano wszystkie konieczne badania i przygotowano nie do operacji. I bardzo mi sie podobalo, ze jesli nie ma komplikacji to wypis jest w miare szybko. W domu lepiej sie dochodzi do siebie. Operowano mnie w poniedzialek a w sobote po poludniu bylam juz w domu:) W Polsce po otwarciu klatki piersiowej lezy sie i lezy... Bylam w London Heart Hospital.

[ Ostatnio edytowany przez: perfekcja 09-03-2011 09:11 ]

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #6 Ocena: 0

2011-03-09 10:50:55 (14 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Cytat:

2011-03-09 08:47:35, kolezanka_szklanka napisał(a):
Poniewaz spedzialm w polskim szpitalu jakies 7 miesiecy, moge z pelna odpowiedzialnoscia napisac: juz widze zaplanowany zabieg w niedziele rano w polskim szpitalu. Ze o opiecie po nim nie wspomne. Taka mysl mi przeszla po glowie, gdy przeczytalam ostatni wpis.

I m.in. tym różnią się polskie i angielskie szpitale. W Polsce planowe zabiegi pon-piąt najczęściej w godz.9-14; po tych godzinach uświadczysz już tylko dyżurantów (oczywiście są wyjątki, ale to tylko wyjątki). W UK zabiegi planowe pon-piąt 8.15-21.00. Często również w soboty i niedziele.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #7 Ocena: 0

2011-03-09 12:57:56 (14 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

opinie sa rozne:
"Don't get sick, it's the weekend.
Figures commissioned by Body&Soul have revealed that the lack of senior doctors available over the weekend may be leading to a rise in death rates. The data, compiled by the independent health-research organisation Dr Foster, is the first to have charted death rates in the acute hospitals across England according to what day of the week patients are admitted. The data shows that from Monday to Thursday, mortality rates in hospitals are below 10 per cent; fewer than one person in ten dies. But if you are admitted on a Saturday, your chances of dying rise (...)."
The Sunday Times
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

vajouk

Post #8 Ocena: 0

2011-03-11 19:02:24 (14 lat temu)

vajouk

Kobieta

Z nami od: 18-10-2007

Dzieki wszystkim za wypowiedzi.Trenero dzieki tobie juz wiemy ze nie ma co sie bac.Ja osobiscie tez mialam ten sam zabieg co ty ale 10 lat temu w PL. Lezalam wtedy 3 miesiace w lozku i mialam specjalny gorset usztywniajacy. Teraz nie wiem co to kregoslup nic nie boli i nie mam zadnych dolegliwosci. 10 latek to szmat czasu i wiele sie zmienilo w medycynie od tego momentu.
Teraz jestesmy W UK a tu wiadomo ze jest calkiem inaczej i dlatego zalozylam temat zeby wiedziec jak to wyglada tutaj.
Jeszcze raz dzieki wszystkimi czekam na wiecej wypowiedz.

Pozdrowionka dla Was

[ Ostatnio edytowany przez: vajouk 11-03-2011 19:03 ]

"Zycie jest piekne trzeba tylko umiec z niego korzystac

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #9 Ocena: 0

2011-03-11 20:15:24 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

[...]

[ Ostatnio edytowany przez: ROTAREDOM 21-04-2012 17:54 ]

______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

trenero

Post #10 Ocena: 0

2011-03-13 08:03:25 (14 lat temu)

trenero

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2011

:-]helloo...Jest to ciąg dalszy perypeti po operacji.6 marca byłem operowany,nastepnego dnia wyslali do domu.Z róznymi zakazami[patrz wyżej]We wtorek dostałem list od administracji Employed supoort alowance,z ktorej wyczytałem ze z dniem 7 marca jestem zdrowy bo -jestem wstanie przejsc samodzielnie 200 metr -mogę siedziec dłuze niz 30 min -samodzielnie zrobic herbate....i wiele innych absurdów. :-] Tak reasumując;z dniem 7 marca mam zgłosić się do swego pracodawcy,który ma OBOWIĄZEK przyjąc mnie do pracy.Kurde ja myslałem ze to prima aprilis.Zostałem ozdrowiony....a zapomniałem ciekawy jestem kto mi teraz wyjmie te 18 klipsów z kręgosłupa skoro w uk nie potrzeba już lekarzy, tu ozdrawia administracja...pozdrawiam ciepło :-o
hulaj atoo

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,