MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Croup??Jakies informacje na temat tej choroby??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2011-01-22 11:01:54 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-01-22 10:56:13, dudzia napisał(a):
w PL wszystkie Matki Polki maja przepisane powyzsze leki do stosowania w domu na stala recepte... i tam nikt nie widzi problemu. tutejsi lekarze niewiem czego sie boja i uwierz mi ze w dokumentacji dzieca jest wzmianka o sterydach bo za kazdym razem jak mala sie dusi takowe sterydy ma podawane.... zupelnie nie rozumiem czemu tu, nie przepisuja tych leków do stosowania w domu. jak poinformowalam o tym lekarzy w polskim szpitalu (kiedy mala dostala ataku),to sie w glowe popukali

[ Ostatnio edytowany przez: <i>dudzia</i> 22-01-2011 10:57 ]

jak nie wiesz czemu lekarze tutaj sie 'boja' to sie zapytaj, a lekarze nie prowadzacy danego przypadku to sie moga w glowe pukac ile im sie chce

a poza tym dorazne pobieranie lekow w szpitalu a leki na stosowanie w domu to inna inszosc, a porady zeby sobie wbrew zaleceniom lekarza prowadzacego inna Matka Polka lekarstwa 'zalatwila' a potem nie wiedziala nawet co z nimi zrobic wola o pomste do nieba

ale to nie moje dzieci...
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-01-22 12:24:49 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-01-22 13:00:31 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-01-22 13:53:28 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Goga_G_

Post #5 Ocena: 0

2011-01-22 14:05:29 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

Mi nikt nie zalatwil..mama poszla do pani doktor opowiedziala o tym co sie z maluchem dzieje..lekarze tu prze ponad pol roku nie mogli dojsc do tego..az w koncu po ostatnim ataku dwoch lekarzy stwierdzilo ze to jest croup.
Kilka miesiecy temu patrzylam jak moje dziecko przestalo oddychac a lekarze nawet po roznych testach nie mogli dojsc co to moglo byc..
Nie chce byc osadzana ze jestem zla matka i ze chce zrobic dziecku krzywde na pewno przejde sie z tym do GP tutaj i sie dowiem co o tym mysli.
I rzadna kolezanka kolezance nie zalatwiala.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-01-22 14:25:30 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Z wlasnego doswiadczenie wiem: jesli pokazuje sie GP pudelko po lekarstwie i mowi, ze "do tej pory dzialalo" bez problemu lekarz przepisze Ci to samo.
Nad zastosowanie sterydow bym sie zastanowila, nawet gdyby lekarz przepisal. A o podawaniu na wlasna reke bym nawet nie pomyslala. Musiano by mi najpierw rozum odebrac do reszty.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 22-01-2011 14:26 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-01-22 15:26:31 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-01-22 16:52:05 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-01-22 17:22:26 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Goga_G_

Post #10 Ocena: 0

2011-01-22 18:33:15 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

A ja nie zycze nikomu patrzenia jak dzieciatko sie dusi a po przyjezdzie do szpitala lekarze faszeruja go niewidomo czym i po jednej dawce czuje sie lepiej a po drugiej gorzej..az w koncu patrzysz jak twoje dziecko sinieje,przestaje oddychac,ja odchodzilam tam od zmyslow..wtedy widzialam strach u nich wszystkich.
Nie mam dowodow na to co sie wtedy w szpitalu stalo ale mi sie wydaje ze za duzzo mu podawali lekow i jego organizm tego nie wytrzymal..36godz pod aparatura..widok straszny dla matki..dlatego chcialam sie dowiedziec wiecej na temat tej choroby..w Polsce skonsultowala sie moja mama z lekarka, na ktorej lek nie zostal wymuszony.Zostala opowiedziana historia choroby i jaka w koncu zostala postawiona diagnoza..gdyby lekarka stwierdzila ze nie nadaje sie ten lek to by go nie podala.
Ja mam tylko nadzieje ze szybko "wyrosnie" z tego.
Dodam jeszcze ze moj starszy syn mial takie same objawy i byl leczony pod katem astmy(bo tata astmatyk) nigdy mu nie przeprowadzono zadnych badan,po prostu zrobili wywiad i stwierdzili ze to to.
No ale coz duzo by gadac..tak jak pisalam mam nadzieje ze nie bedzie mi to potrzebne.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,