MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inhalator dla dziecka.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-12-14 21:44:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bambii

Post #2 Ocena: 0

2010-12-14 22:49:55 (14 lat temu)

bambii

Kobieta

Z nami od: 17-11-2010

Cytat:

2010-12-14 21:14:58, dudzia napisał(a):
Cytat:

2010-12-14 15:35:13, bambii napisał(a):
ja mam przywiezione z Polski BERODUAL I PULMICORT(ale to jest na receptę)ale możesz spróbowac samą solą fizjologiczną jak ją dostaniesz,może ktoś z rodziny mógłby się zapytać w aptece co można w takiej sytuacji zrobić i ile lat twoje dziecko ma bo musisz razem z inhalatorem dokupić maseczkę przystosowaną do wieku dziecka,ja mam taki inhalator z maseczkami dla dorosłych i dla dzieci

[ Ostatnio edytowany przez: <i>bambii</i> 14-12-2010 15:36 ]

bo ten inchalator Salmon (czy jakos tak) to mam ale on nie pomaga na te ataki mojej córci

mam pytanko, pulmicortu uzywasz na taki zwykly kaszel?
moja córka ma zdiagnozowany croup, srednio raz w miesiacu ma atak szczekajacego kaszlu, krtan jej puchnie i musimy natychmiast pedzic do szpitala... prosilismy juz lekarzy aby nam dali te leki ktore jej podaja do domu, niestety uslyszelismy ze nie moga bo tylko pod kontrola lekarza :-( ostatnio jak bylam w PL tez mala złapalo i w szpitalu podali jej własnie ten pulmicort i uslyszalam ze powinnam miec w domu taki inchalator i ten lek.... zastanawiam sie czy jakbym poszla do pl przychodni w Manchesterze to czy przepisaliby te leki???? bo inchalator mozna kupic np tu inchalator
mój synek ma astmę oskrzelową i jak złapie go rzeziębienie zaraz kończy się to strasznymi dusznościami ma 2 latka i już byłam z nim kilka razy w szpitalu w PL i lekarz z PL kazał mi kupić inhalator taki do domu abym mu robiła inhalacje miałam właśnie wtedy przepisany PULMICORT I BERODUAL,pulmicort rozrzedza wydzielinę i pomaga w odkrztuszeniu a berodual leczy oskrzela odbudowuje nabłonek tutaj jak go złapały duszności kazali mi to przeczekac ale jak już nie mógł złapać oddechu to nie czekałam i zaczełam robić mu inhalacje oraz oklepywanie po kilku razach już było lepiej także nie miałam żadnej pomocy z ich strony musiałam liczyć na siebie uznali że nie znają pulmicortu i nie będą dziecku przepisywać żadnych inhalacji bo nie ma takiej potrzeby :(

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: 0

2010-12-14 22:56:57 (14 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Bambii,a na jakiej podstawie uznali,ze twoj 2-u latek ma astme? Pytam sie ,bo u mojego synka GP podejrzewa astme.Teraz czekam na termin wizyty u pediatry.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-12-14 23:06:19 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bambii

Post #5 Ocena: 0

2010-12-14 23:10:49 (14 lat temu)

bambii

Kobieta

Cytat:

2010-12-14 22:56:57, gosian napisał(a):
Bambii,a na jakiej podstawie uznali,ze twoj 2-u latek ma astme? Pytam sie ,bo u mojego synka GP podejrzewa astme.Teraz czekam na termin wizyty u pediatry.

w polsce jak trafiłam z dzieckiem kolejny raz z powodu duszności do szpitala(a wtedy nie miał jeszcze roku zaledwie 5 m-cy),syn nie radził sobie z odkrztuszeniem wydzieliny poprostu w ciągu kilku godzin stan był na tyle poważny że potrzebne były inhalacje i antybiotyki dziecko płakało cały dzień i noc chociaż to można nazwać już wyciem nie płaczem bo ciągle kaszlało aż nie mógł złapać oddechu jak sobie o tym pomyśle łzy płyną mi do oczu mam nadzieję że już przez to nie będziemy już przechodzić.musiałam jeszcze zmienić mleko i przez pewien czas używać inhalatora i miał robione badania z krwi i tak wykazało że ma astmę oskrzelową ale do końca też nie byli pewni:-?

Do góry stronyOffline

bambii

Post #6 Ocena: 0

2010-12-14 23:15:55 (14 lat temu)

bambii

Kobieta

Cytat:

2010-12-14 23:06:19, joannna napisał(a):
Maja 84..
Ja nie prosilam o inhalator dlatego ze ma kaszel 3 tyg ,tylko przy okazji wizyty zapytalam o inhalator .
A jestem zla bo nie dostala syropu nic ...i znowu sie teraz meczy z kaszlem(wymiotami)i trwa to juz 3 tyg ..ja nie moge patrzec jak moje dziecko sie meczy i chce jej jakos ulzyc tylko nie wiem jak.
Do szkoly znowu nie pojdzie bo nie spi -kaszle...
Najwiekszy kaszel w nocy a od kaszlu wymioty..
.i widze ze juz troche schudla ....i bardzo malo je jak jest chora.

bardzo Ci współczuję chciałabym Ci pomóc ale nie wiem jak jestem w Anglii od kilku miesięcy i nie wiem zabardzo jak to wszystko tutaj funkcjonuje:-[

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-12-15 08:11:10 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-12-15 08:27:42 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Goga_G_

Post #9 Ocena: 0

2010-12-15 08:44:27 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

Joanna a myslalas zeby podjechac z nia na pogotowie??

Do góry stronyOffline

Goga_G_

Post #10 Ocena: 0

2010-12-15 08:54:08 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

Z doswiadczenia bo juz kilka razy bylam z malymi w szpitalu wiem ze GP prawie wogole nam nie pomogl..1,5miesiaca temu wyladowalam na intensywnej z moim 10miesiecznym wtedy synkiem.Glowna przyczyna byl kaszel i dusznosci.Podejzewaja astme bo u mojego partnera w rodzinie jest kilku astmatykow ale na zadne badania nas jeszcze nie wyslano..mowia ze za wczesnie.
A GP winie za to ze pomimo ze wiedziala ze dziecko juz wczesniej bylo w szpitalu nie wyslala nas tak dla pewnosci zeby sprawdzic czy wszystko ok.dostalismy antybiotyk i paracetamol i zostalam odeslana do domu.Kilka godzin pozniej po wezwaniu karetki bo juz moj maly tak sie dusil,wyladowalismy na pogotowiu..po serii nebulizatorow i innych lekarstw moje dziecko na moich oczach przestalo oddychac i bylo podpiete pod respirator przez 36h.
Jak na razie jest z nim dobrze,1,5miesiaca bez kaszlu,kataru czy dusznosci.
Bardzo sie zrazilam do lekarzy tutaj..szczegolnie jednego w mojej przychodni.
Mama przyjezdza na dniach z Pl wiec przywiezie jakies zapasy lekow.:-)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,