MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niedobor witaminy B12.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Goga_G_

Post #1 Ocena: 0

2010-11-25 16:31:20 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

Dzieki serdeczne za te informacje.Wczoraj czytajac rozne artykuly po prostu sie przerazilam tym wszystkim,w nocy mialam koszmary :-?
Co do sposobu leczenia nikt nic mi jeszcze nie zalecil..czekaja na wskazowki z jakiejs tam kliniki..bo pani GP nie za bardzo wie..tragedia.
A jak tak panicznie sie boje igiel ze chyba wyskocze z tego gabinetu zanim jeszcze pani pielegniarka zdazy wbic igle w ampulke..ojjjjjj

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

CzarnaPoziomka

Post #2 Ocena: 0

2010-11-26 21:41:35 (14 lat temu)

CzarnaPoziomka

Kobieta

Z nami od: 25-11-2010

Przy niedoborze B12 PODSTAWĄ jest przebadanie żołądka i historii choroby...
A co do GP i ich niewiedzy na ten temat to absolutnie się nie zgodzę bo podstawowym badaniem stwierdzającym niedobór B12 jest badanie krwi :)
Moja GP nie wierzyła mi, że mam niedobór B12 i anemię, nawet po tym jak pokazałam jej wyniki krwi robione w Polsce co tydzień :D, więc skierowała mnie na badanie krwi, które mam co 3 miesiące :)
Niedobór wit. B12 to nie jest jakaś straszna tragedia. Dzisiaj byłam na zastrzyku... O dziwo było i jest bezboleśnie, bo pielęgniarka była w wyjątkowo dobrym humorze :) Aaaa... i zastrzyk możesz dostawać w pupę lub w ramię :)
Pozdrawiam
"...I była zgroza nagłych cisz. I była próżnia w całym niebie! A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?"

Do góry stronyOffline

Goga_G_

Post #3 Ocena: 0

2010-11-26 22:03:07 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Zaczelam sie bac.od jakiegos czasu jak cos zjem nie takiego to mam bol w "dolku" miedzy piesiami.bol mija jak wypije cos cieplego.
Bol zdarz sie rzadko ale jednak jest.
Chyba bede miec nieprzespana noc albo koszmary :-?

Do góry stronyOffline

CzarnaPoziomka

Post #4 Ocena: 0

2010-11-26 22:10:37 (14 lat temu)

CzarnaPoziomka

Kobieta

Z nami od: 25-11-2010

Hehe :)
Powiem Ci, że często tak miewam, ale nigdy nie myślałam, że to ma coś wspólnego z wit. B12 :D
Wierz mi, doświadczona ze mnie anemiczka i na początku byłam przerażona, a teraz luz blues i maliny :)
Dodam jeszcze, że mój organizm w związku z anemią i stresem zaczął męczyć się/mnie okrutnymi migrenami, które nierzadko były pokonywane morfiną na szpitalnym łóżku o godzinie 22 :) Uuuu, niezapomniane fazy z dr Kalinowskim, który wie jak wkręcić szczęśliwą fazę pacjentom na morfince :)
Wszystko da się przeżyć
Nie trać pogody ducha
"...I była zgroza nagłych cisz. I była próżnia w całym niebie! A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?"

Do góry stronyOffline

Goga_G_

Post #5 Ocena: 0

2010-11-26 22:27:52 (14 lat temu)

Goga_G_

Kobieta

Nie trace!
Nie moge!
Tego nauczyl mnie moj facet zawsze starac myslec pozytywnie!

Do góry stronyOffline

zofia15

Post #6 Ocena: 0

2012-07-20 11:17:26 (13 lat temu)

zofia15

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 20-07-2012

Hej, mam pytanie. W związku z niedoborem witaminy b2 pojawiła się u mnie łuszczyca.

Uwaga moderatora: A w związku ze spamem pojawia się ban.(11+1)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,