Str 2 z 2 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2010-10-07 23:17:57 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
A moze na poczatek wystarczy zapoznac sie z powiazaniami tak wystawianych na piedestaly, i takimi szturmami na lekarzach wymaganych antybiotykow na kazde zawolanie, a grzybica? Masa info o tym w necie nawet.
Ada
|
olka8922 | Post #2 Ocena: 0 2010-10-11 19:55:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
dziekuje za tyle odpowiedzi
![]() Vitaclub po twoich wypowiedziach chyba jednak nie mam gronkowca,bo napisalas, ze: Infekcja gronkowca w pochwie przewaznie charakteryzuje sie obecnosci wypryskow i wrzodowatych zmian. Moze pojawic sie ropa. Jets zapalenie (blony sa cieple/gorace w dotyku, czerowne). ja zadnego z tych przykladow nie mam, takze infekcje gronkowca mozna wykluczyc... moze przedstawie swoja historie leczenia: czesc, dziewczyny.od kiedy przyjechalam do anglii, ciagle mam zapalenie pecherza, grzybice, wszelkiego rodzaju infekcje ukladu moczowego.Ciagle mi to powraca.mam swoj recznik, dbam o higiene, uzywam zelu do higieny intymnej ziaja, nie korzystam z basenow.od czego to sie dzieje?! nieraz nie wytrzymuje, bol jest ogromny, w srodku pochwy szczypie mnie, piecze, swedzi, pali jakby bylo stado bakterii. pomozcie! co uzywac i co zrobic?tez macie podobne problemy? w Polsce takiego czegos nigdy nie mialam, tutaj od poczatku 2008roku biore juz czwarty antybiotyk.opisalam wszystko lekarzowi co mi sie dzieje i w ogole to dali mi antybiotyk. przyszlam po antybiotyku znowu z takim samym problemem to przepisali mi ten sam antybiotyk. co mam robic? zurawiny juz nie biore, podmywam sie sama woda, zeby nie robic podraznien... bylam wczoraj u lekarza, powiedzial, ze jezeli mnie szczypie to zebym smarowala wazelina... wizyte mam u ginekologa na 29listopada, poprzednia wizyte mialam 6wrzesnia, lekarz zrobil mi 7testow, powiedzial ze z pecherzem jestc wszystko wporzadku, przepisal mi 8tabletek Fluconazole 150mg 1tabl na tydzien, czyli na 2m-ce... biore od dzisiaj.wczesniej bralam Fluconazole ale nie w ciagu, jedna jak szczypalo.uzywalam juz pelno antybiotykow, bralam Furaginum, Uro-up, Urotrim, Tantum Rosa, Uroval Manosa, Natamycyna, Nystatyna, Nolicin, Clotrimazolum 2%, Pimafucin, Urosept, herbatki na uklad moczowy, duuzo antybiotykow (nie pamietam wszystkich nazw...) jezeli to przewekle zapalenie pochwy co moge uzywac? jak to wyleczyc? tutaj z lekarzami jest troche inaczej, nic nie potrafia wykryc i czesto musze sie leczyc na wlasna reke albo domowymi sposobami... a chcialabym jeszcze zaznaczyc ze w maju poronilam dzidzie w 8tyg, byla to ciaza obumarla, a w czasie ciazy szczypalo mnie w srodku pochwy nie mialam lyzeczkowania, samo "wylecialo"... poszlam na usg w 12tyg a dowiedzialam sie ze dzidzia obumarla w 8tyg i 3dniu...jeszcze co do lekow ktore bralam to pilam herbatke Nefrolfix i herbaven na drogi moczowe oraz bralam antybiotyki Amoksiklav 500mg + 125mg,Augmentin 375mg co - amoxiclav i Urotrim.bylam prywatnie w Polsce u urologa (usg pecherza moczowego i obu nerek wszystko zdrowe) ginekologa (bylam u niego wielokrotnie, za kazdym razem jak jestem w Polsce na urlopie, w 2008r. w sierpniu wykryl grzybice - bralam wtedy , w 2008r. w grudniu ostre zapalenie pecherza moczowego i cewki moczowej, w 2009r. we wrzesniu szczypalo mi i dal mi czopki dopochwowe Pimafucin, w 2009r. w grudniu ginekolog mi nic nie wykryl.) i gastrologa (w 2008r. w sierpniu - podraznione jelita,zmiany hormonalne, duuzo jesc probiotykow.). chcielibysmy w koncu dowiedziec sie co mi dolega, zaczac normalnie zyc... bez czestych infekcji, zapalen, szczypania... no i zebym zaszla ponownie w ciaze, ze szczesliwym rozwiazaniem ![]() kik1976 moj facet z ktorym jestem od 4lat mial juz badanie krwi i moczu i pielegniarka mu ogladala penisa :D i wyszlo wszystko ok.jak mialam grzybice to smarowal sie "tam" 3tyg i za jakis czas wzial jednorazowo Fluconazole 150mg.nie wiem,moze tylko u mnie sa tacy "hoży doktorzy" ![]() z powodu różnorodności objawów postawienie prawidłowej diagnozy napotyka często na trudności.Wówczas gdy infekcja Candia umiejscowiona jest w pochwie, objawami są obfite białe upławy i intensywny świąd, uczucie pieczenia. ja mam czesto piecznie, ostatnio doszedl tez swiad.takze vitaclub nie wiem skad wzielas/les ta informacje o wypryskach i wrzodowych zmianach.Mi wlasnie nasila sie podczas wspolzycia, taki bialy kleik.a i wspolzylam w sobote i bolu po stosunku nie bylo, co mnie bardzo cieszy (: wczesniej odczuwalam.a lekarzowi tez mowilam juz o tym ze mi to baaaardzo przeszkadza i utrudna zycie, ze chcialabym zajsc w ciaze... po 2latach i 2miesiacach mialam pierwsza wizyte u ginekologa ciapackiego ![]() ![]() Ambitna ja juz mialam dawno ten krem. i Clotrimazolum 2%, caneten, canesten duo i combi.swedzenie doszlo od niedawna, wczesniej w ogole nie mialam, z 2tyg temu mialam swedzenie przez jakis tydzien i od tamtej pory mam spokoj, na razie w ogole nie swedzi.ostatnio uzywalam plynu do mycia pochwy z Ziaji ale przestalam i zaczelam myc sama ciepla woda, moze od tego swedzialo. nie pozostaje mi nic innego jak czekac na wizyte z ginem na koniec listopada.ginekolog polski tez mowil zeby po stosunku brac 2tabl Furaginum...jak na razie biore Fluconazole 1tabl na tydzien, jutro wezme druga, a mam 8 ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
karolkowa | Post #3 Ocena: 0 2010-10-11 20:31:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 |
Wiesz co? Wcale sie nie dziwie,ze tak sie dzieje u Ciebie skoro bralas tyle antybiotykow.Kup sobie Laktacyd do mycia (w Boots np.) i Fluconazole lub Canesten tak jak lekarz przepisal.Slodyczy duzo jesz?Moze zbyt czesto sie podmywasz? Jedz jogurty z jak najmniejsza iloscia cukru.
Kiedys jak bralam antybiotyki to samo pozniej mialam. Wspolczuje Tobie.Wiem jak cierpisz. |
vitaclub | Post #4 Ocena: 0 2010-10-11 21:10:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 |
ja sprobowalabym ta kuracje oczyszczajaca. Znam jedna kobiete ktora miala podobne problemy. Wziela cala kurecje tak jak jest opisana. Nie jadla slodyczy. ni pila krowiego mleka i unikala bialego pieczywa. 3 miesiace na samych ziolach i ani troche problemow od tamtej pory.
Kolezanka sie tu leczy na przewlekle zapalenie pecherza/nerek. lekarze rozkladaja rece i nie wiedza co to jest. A na antybiotykach leci juz drugi rok. Problem w tym ze nie wierzy w ziolka itp. Chyba udalo sie im jej wmowic ze jest "medycznym niewyjasnionym przypadkiem". Zrob badania na grzybice. Popros o to lekarza. A i jeszcze jedno- pogoda tutaj sprzyja tym paskudztwom. alive
|
vitaclub | Post #5 Ocena: 0 2010-10-11 21:13:24 (15 lat temu) |
A te wrzodowe zmiany i rany naskorne to glowna cecha rozpoznawcza gronkowca.
Info wzielam z angielskich ksiazek medycznych alive
|
|
|
izabela1967 | Post #6 Ocena: 0 2010-10-11 21:25:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Pembrokeshire |
Cytat: 2010-10-11 21:13:24, vitaclub napisał(a): A te wrzodowe zmiany i rany naskorne to glowna cecha rozpoznawcza gronkowca. Info wzielam z angielskich ksiazek medycznych Ale to wtedy gdy gronkowiec występuje na skórze a nie np.w gardle lub drogach rodnych(oczywiście moim skromnym zdaniem). ![]() |
vitaclub | Post #7 Ocena: 0 2010-10-12 06:36:41 (15 lat temu) |
no tak
![]() ale zmiany w sluzuwce tez sie licza alive
|
olka8922 | Post #8 Ocena: 0 2010-10-15 13:14:11 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
karolkowa lactacyd mam w domu juz od dawien dawna, ale lekarz stwierdzil ze moze mi nie sluża plyny do higieny intymnej i kazal myc sie tylko ciepla woda.a antybiotykow na razie nie biore, juz jakies pol roku ani jednego.slodycze jem,ale nie duzo.probuje sie ograniczyc do minimum.canesten uzywam,fluconazole tez biore.mam tez taki zel na infekcje i grzybice Bio - Fem (kupilam w bootsie) dobry jest ale pomaga na 1-2dni.jem jogurty naturalne bez cukru
![]() vitaclub mozesz mi wyslac prywatna wiadomosc i napisac cos wiecej o tej kuracji oczyszczajacej?co jak jakie ziole czego unikac itp? bylabym barrdzo wdzieczna ![]() ![]() wczoraj wszystko bylo dobrze,nic nie czulam, zero szczypania, dzisiaj wstalam do pracy i od rana te szczypanie spadlo jak grom z jasnego nieba.szczypalo,palilo,masakra.wzielam 2furaginum ale nie pomoglo jakos specjalnie.bylam u pielegniarki,zobaczyla w kompa co mi robili,ile wymazow itp.powiedziala ze tak naprawde nie wie co mi poradzic i zapisala mnie na dzisiaj na wizyte u mojego lekarza na 14:30.kiszka,bo z tym lekarzem ciezko sie dogadac.mlody,nic mi nie chce przepisac,tylko zebym czekala na wizyte 29listopada u gina.zobaczymy co dzisiaj powie.mysle ze nic sie nie zmieni. moze mi zrobia badanie na grzybice,nie wiem.wczoraj bylam na silowni,wyszlam cala mokra,nie wiem czy mnie przewialo i dlatego dzisiaj tak szczypie,czy moze cos zjadlam nieodpowiedniego.dziwne te moje szczypanie.jeden dzien jest spoko, a na drugi zwijam sie z bolu ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|