MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Antybiotyk potrzebny-PILNE!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kinga77

Post #1 Ocena: 0

2010-09-02 18:04:21 (15 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2010-09-02 17:54:41, Blondyna70 napisał(a):
2 lata temu moja polska lekarka byla na urlopie.a ja wyladowalam w osrodku z wysoka goraczka kaszlem i bolem w piersiach.Pan doktor/posrany angol/przepisal mi paracetamol i powiedzial ze to tylko lekkie przeziebienie.po 3 dniach nie bylam wstanie wstac z lozka.jak moja pani doktor wrocila-to kobieta nie wiedziala co robic-mialam ciezkie zapalenie pluc.spedzilam 7 tygodni w lozku.Choroba tak sie rozwinela ze mi 3 razy musiala antybiotyki zmieniac na mocniejsze.teraz nie chodze do anglikow.A w moim osrodku zazadalam sprowadzenia lekarza polaka.po roku sie udalo:)

????

Podobna sytuacje mialam,ale w Polsce kiedy moj niemowlak mial zapalenie uszu,i trafil mi sie zly lekarz,tylko sie pogorszylo,,,

To,ze trafia sie nie raz niekopetentny personel nie zalezy chyba od narodowosci,
Jestem zapisana do tutejszej przychodni od 3 lat i przyjmuje tam 5 lekarzy,a ja umawiam sie do takiego,ktory mi najbardziej odpowiada,
Tak samo bylo w Polsce,,,

Uzywanie obrazliwych okreslen jest jakby nie na miejscu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-09-02 19:18:11 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-09-02 21:33:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

skrzat5

Post #4 Ocena: 0

2010-09-02 21:53:24 (15 lat temu)

skrzat5

Kobieta

Z nami od: 19-09-2009

Ja na angielską służbę zdrowia nie mogę narzekać. Jak byłam w ciąży - opieka super w szpitalu przed porodem byłam dwa tygodnie też super. Po porodzie miałam zapalenie uszu, zapalenie sutka na wszystko dostałam antybiotyk bez problemu. Przy zapaleniu ucha antybiotyk nie pomógł bo robili wymaz z ucha i była jakaś bakteria lekarka wydzwaniała do labolatorium i gdzieś tam jeszcze na konsultacje jakie krople do uszu mogę używać jak karmię. Później dzwoniła do mnie do domu, że recepta jest do odbioru gotowa. Miałam wizyty u kilku lekarzy w mojej przychodni- teraz chodzę tylko do tego co mi najbardziej odpowiada.
To, co przychodzi nam zbyt łatwo, nisko cenimy.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-09-02 22:03:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #6 Ocena: 0

2010-09-02 23:51:47 (15 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Do Blondyna70-niby nie napisałaś że wszyscy lekarze są niekompetentni, ale Twoja wypowiedź na tym forum była poniżej krytyki. Piszesz:"Pan doktor/posrany angol/..."a Ty oczywiście jesteś niepo...na polka-czyli pewnie w/g Ciebie jesteś kimś lepszym.
Na szczęście używanie takich obraźliwych epitetów świadczy tylko i wyłącznie o Tobie a nie o lekarzu.
Przecież mogłaś napisać skargę do NHS, ale po co? Łatwiej wyżywać się na forum...Wstyd.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-09-02 23:55:16 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Tomaszz22

Post #8 Ocena: 0

2010-09-03 01:54:39 (15 lat temu)

Tomaszz22

Mężczyzna

Z nami od: 16-07-2009

Pewnego razu mialem problem z zoladkiem 3 lokalnych doktorkow stwierdzilo bardzo stanowczo ze to wina stresu byli nie ugieci i pewni swojej tezy...obiawy jakie wymienialem nic dla nich nie znaczyly....a w Polsce okazalo sie,ze blona sluzowa jest powaznie uszkodzona i wymaga pilnego leczenia antybiotykiem.(stwierdzil to lekarz 1go kontaktu)
Po tej nie milej syt z odwiedzaniem lekarzy w uk stwierdzam, ze warunki i sprzet maja swietny ale trafic na lekarza co ma troche "oleju w glowie" to tak jak wygrac w totka.

[ Ostatnio edytowany przez: Tomaszz22 03-09-2010 02:37 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-09-03 08:19:34 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewelinkak30

Post #10 Ocena: 0

2010-09-03 09:24:10 (15 lat temu)

ewelinkak30

Kobieta

Z nami od: 16-12-2008

Ile razy ide do lekarza z moja pokazna gromadka a cos nie tak z nimi, powazne przeziebienie, angina itd, czy to polski lekarz czy angielski, antybiotyk dostaje bez zadnych moich ingerencji, wiec gdzie tu logika??? co za podejscie do sluzby medycznej w anglii?? jesli powazny problem medyczny to zawsze pomoga doradza jak nalezy, teraz czekam na zabieg mojej corci, ma 23 wrzesnia w szpitalu w manie, bylam na wizycie pzredoperacyjnej wczoraj i jestem pod ogromnym wrazeniem podejscia do dzieci, rodzicow ogolnie pacjenta, w ogole samo oczekiwanie, obsluga przed wizyta...bajecznie i sympatycznie, moja wystraszona corcia wczoraj zostala tak nastawiona, tak jej przedstawiono, pokazano caly osprzet do operacji niezbedny, kolorowe mazidla, pachnące maski do usypania, tlenowe, na koniec dostala dyplom za wysluchanie uwag itd , ze wyszlysmy szczesliwe i spokojne.....nigdy nie spotkalam sie ze zlym traktowaniem przez lekarza, personel lekarski a mialam troche do czynienia z lekarzami itd, zawsze pomoga, doradza, sa mili i przyjazni...czy to zestaw niezbednych kosmetykow dla niemowlat czy antybiotyk zawsze przepisza jak jest koniecznosc.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,