MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Płatki tuczą i są niezdrowe

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

draggs

Post #1 Ocena: 0

2010-08-24 23:54:01 (15 lat temu)

draggs

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-04-2010

Jeżeli ktoś ślepo robi zakupy dla siebie lub rodziny i kierując się reklamą i modą na zdrowe odżywianie się, wybiera np płatki śniadaniowe, to ostrzegam przed złudnym wrażeniem, że jemy zdrowo, nisko-kalorycznie itd. Poniżej artykuł nt ilości kalorii, może niektórzy nawet nie zwrócili uwagi na ten spis na opakowaniu, radzę się przyjrzeć. Ponadto, z mojej wiedzy, czytając różne artykuły z prasy naukowej, płatki niekoniecznie są zdrowe same w sobie.
To tak samo, jakbyśmy siebie faszerowali witaminami w pastylkach, które w nadmiarze są dla organizmu szkodliwe i mogą prowadzić przy niedużym nawet przedawkowaniu do poważnych zaburzeń w organizmie. Jeżeli ktoś ma świra na punkcie zdrowego odżywiania, to proponuje się skupić na owocach, warzywach, nasionach, orzechach, chudym mięsie /kurczak, indyk, itd bez skórki/, małej ilości pieczywa, jeżeli w ogóle, mile widziane są dodatki w formie suplementów, ale to trzeba robić z głową i jest wskazane dla osób które potrzebują w danym momencie odpowiedniej suplementacji; np ze względu na uprawiany sport, chęć zrzucenia wagi, rodzaj wykonywanej pracy. Jeżeli chodzi o suplementy, to zawsze radzę stosować te chelatowe, czyli łatwo przyswajalne przez organizm. Uk jest pod tym względem rajem, szczególnie sieć sklepów holland&barret, w Polsce, niestety, suplementy chelatowe są w dość ubogim asortymencie, aczkolwiek zma olimpu jest doskonałe.

Reasumując odradzam konsumpcję płatków, niezależnie co jest na nich napisane, czy to light, czy nie light.
Czasem mam wrażenie, że zachodnie grubasy są grube z własnej głupoty, bo balansują pomiędzy fałszywym zdrowym odżywianiem, a rzucaniem się na żarcie, gdy tylko minie zapał do zdrowego stylu życia i zrzucenia wagi.

Jak zwykle zapraszam na moją stronę poświęconą zdrowiu, medycynie, lekom i suplementom, adres na moim profilu.

płatki śniedaniowe tuczą podobnie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

tom8104

Post #2 Ocena: -1

2010-08-24 23:56:56 (15 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Nie nowosc z 5 lat temu bylo o tym glosno zreszta wuystarczy spojrzec na pudelko co jest napisane drobnym drukiem np zawartosc cukru.
A na sniadanie ryz z mlekiem albo platki owsiane.
Smacznego ;)

Do góry stronyOffline

amelka66

Post #3 Ocena: -1

2010-08-25 00:58:45 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Cytat:

2010-08-24 23:54:01, draggs napisał(a):
Jeżeli ktoś ślepo robi zakupy dla siebie lub rodziny i kierując się reklamą i modą na zdrowe odżywianie się, wybiera np płatki śniadaniowe, to ostrzegam przed złudnym wrażeniem, że jemy zdrowo, nisko-kalorycznie itd. Poniżej artykuł nt ilości kalorii, może niektórzy nawet nie zwrócili uwagi na ten spis na opakowaniu, radzę się przyjrzeć. Ponadto, z mojej wiedzy, czytając różne artykuły z prasy naukowej, płatki niekoniecznie są zdrowe same w sobie.
To tak samo, jakbyśmy siebie faszerowali witaminami w pastylkach, które w nadmiarze są dla organizmu szkodliwe i mogą prowadzić przy niedużym nawet przedawkowaniu do poważnych zaburzeń w organizmie. Jeżeli ktoś ma świra na punkcie zdrowego odżywiania, to proponuje się skupić na owocach, warzywach, nasionach, orzechach, chudym mięsie /kurczak, indyk, itd bez skórki/, małej ilości pieczywa, jeżeli w ogóle, mile widziane są dodatki w formie suplementów, ale to trzeba robić z głową i jest wskazane dla osób które potrzebują w danym momencie odpowiedniej suplementacji; np ze względu na uprawiany sport, chęć zrzucenia wagi, rodzaj wykonywanej pracy. Jeżeli chodzi o suplementy, to zawsze radzę stosować te chelatowe, czyli łatwo przyswajalne przez organizm. Uk jest pod tym względem rajem, szczególnie sieć sklepów holland&barret, w Polsce, niestety, suplementy chelatowe są w dość ubogim asortymencie, aczkolwiek zma olimpu jest doskonałe.

Reasumując odradzam konsumpcję płatków, niezależnie co jest na nich napisane, czy to light, czy nie light.
Czasem mam wrażenie, że zachodnie grubasy są grube z własnej głupoty, bo balansują pomiędzy fałszywym zdrowym odżywianiem, a rzucaniem się na żarcie, gdy tylko minie zapał do zdrowego stylu życia i zrzucenia wagi.

Jak zwykle zapraszam na moją stronę poświęconą zdrowiu, medycynie, lekom i suplementom, adres na moim profilu.

płatki śniedaniowe tuczą podobnie
dla mnie !!!typowy post reklamowy;-) a to raczej inny dzial;-)
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #4 Ocena: 0

2010-08-25 01:26:04 (15 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

Całe swe życie jak mnie nachodzi na płatki to jadam tylko owsiane z mlekiem. miałem przelotny romans z innymi ale pozostaje wierny tylko owsianym ale nigdy na sniadanie. własciwie bardzo sporadycznie. jadacie płatki na sniadanie? bueee....
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-08-25 06:22:06 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

zgadza sie, na wakacjach mieliśmy ze sobą małego wyjadacza płatków, i czytając skład fakt załamałem rece, zreszta przecież czuć ze zawiera cukru całe tony.

natomiast chyba najlepsze są musli gdzie sa suszone owoce orzechy migdały.
juz kiedyś wspominałem, w Lidlu są płatki "deluxe" ich zaleta jest niesamowita ilość i różnorodność "smaczków" czyli jest cukier, ale nie jest to naturalna słodycz, a nie cukier biały czy jeszcze gorsze paskudztwo słodzik TFUUUj.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2010-08-25 06:35:53 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #7 Ocena: 0

2010-08-25 06:48:41 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Polecam artykuł o płatkach , który jakiś czas temu ukazał się na Mojej Wyspie - o ilości cukru w tym produkcie i marketingu skierowanym do matek, którym wmawia się, że to samo zdrowie dla dziecka.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kksiezniczka

Post #8 Ocena: 0

2010-08-25 06:52:41 (15 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Wystarczy przeczytać skład i tyle.
Ja lubie owsiane,garść rodzynek,banan i jeszcze starte jabłko.I to samo je mój synek:-)
A czasami ,jak mi się chciało coś słodkiego,to kupowałam sobie jakieś cini mini,czy coś i jadłam na sucho.Tylko wtedy traktowałam to jak łakocie,a nie zdrowe śniadanko;-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Post #9 Ocena: 0

2010-08-25 07:42:15 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe