MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Śmierć czai się w jelitach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-07-15 15:34:29 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-07-15 15:13:27, piekar10 napisał(a):
Zobacztenfilm.:-o

no cóż marketing, jestem ciekawy jak sobie radzili nasi przodkowie i jakim cudem uniknęli wyginięcia jako gatunek :>

nie jestem nawiedzonym przeciwnikiem leków i sztucznych witamin, bo te czasami sa potrzebne, jak jest konieczność to i seria antybiotyków.
Krio terabia, czy wygrzewanie, laserowe usuwanie tkanki OK
wszystko potrzebne jak jest potrzebne.

ale napychanie się bez potrzeby jakimis substytutami?
Skoro w sklepie na dziale z owocami i warzywami mamy wszytko co nam potrzeba i bliższe nam i naturze niż te wszystkie pigułki cud.
No tak, łatwiej połknąć sztuczną pigułkę niż męczyć się z orzechami ....
Ale to oszukiwanie siebie i nabijanie kasy cudotwórcom :-]
Naprawdę naturalne i urozmaicone jedzenie pozwala nie doprowadzić do stanu gdy trzeba będzie używać chemii.
zresztą już wiele razy o tym pisałem
lepiej napić się napój z cukrem niż ze słodzikiem, lepiej mniej posmarować masłem albo polać kanapkę oliwą niż smarować margaryną itd
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

ragazza

Post #2 Ocena: 0

2010-07-15 15:49:01 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Cytat:

2010-07-15 14:24:35, krakn napisał(a):
oliwa, jak najbardziej, do każdej sałatki, nawet z pomidorami, nie żałuje oliwy z oliwek :)
świetnie poprawia smak pomidorów no i pomaga wchłaniać wit zwłaszcza witaminę D.

Zasadniczo ludzie w ogóle maja masę śmieci w brzuchu, najgorsze sa posiłki z tostów i pieczywa tzw francuskiego, czyli te wszystkie spulchniete bagietki, nawet jak udają "zdrowe" bo niby grahamka to i tak zawiera taką ilość chemii i spulchniaczy ze organizm będzie to przechowywał w jelitach dłuuugo dłużej, nawet kilka razy dłużej niż żółty stopiony ser z grzybami :> co przekłada się na kilkudniowe gnicie w brzuchu, dlatego powinno się unikać tego pseudo pieczywa, najlepsze są te na zakwasie, nie ważne czy to bedzie polski francuzki czy irlandzki ale chleb.

Poza tym w Lidlu albo i w innych sklepach pewnie też, są musli z bakaliami, duża ilość suszonych owoców, orzechów, migdałów (te w lidu są nie dość że tanie, to bardzo bogate w dodatki luxory coś tam, ta niebieska torebka)
Ja to normalnie łyżeczka przed TV, a potem popijam np mlekiem, albo yogurtem, świetnie napycha brzuch a dodatkowo działa jak szcztota :))) czyści bebechy
jak wiecie ja wybredny jestem jeżeli chodzi o jedzenie, ale to to na prawdę lubie :>

Co do chleba, to kiedys ogladalam taki program gdzie analizowali sklad angielskich chlebow i tych tostowych i np bloomerow. Jeden bochenek takiego chleba zawieral tyle drozdzy, ze mozna z nich byloby upiec 30 bochenkow normalnego chleba np z maszyny. Masakra. Same drozdze. Dlatego te chleby tak okropnie smierdza i sa jak wata. A przyczyniaja sie do tylu chorob np grzybicy. Juz nie wspomne o otylosci. Jednym slowem angielski chleb to jest najgorsza trucizna. W dodatku jak kromke chleba zostawili na dworze na rok czasu, to nawet sie plesnia nie pokryl, nie wspomne juz o rozkladzie. Dlatego omijam go szerokim lukiem. Albo polski chleb, albo niemiecki zwykly twardy zytni np z Aldiego, albo samemu upieczony w domu.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-07-15 16:28:26 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2010-07-15 16:35:27 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

andzia, w skrocie, jak bedziesz jadla byle co , to szybciej skonczysz, niz ustawa prewiduje.
te terapie oczyszczajace, na grzyby, psasozyty itp, stojuja tez w pl u dieci autystycznych, oraz diety bezmleczne, bezglutenowe i bezcukrowe. ponoc przynosi to efekty, zwlasza oczyszczenie ukladu pokarmowego w tym jelit.
moj syn bardzo lubi tosty, no wiec dawalam i myslalam, ze jest szczesliwy, ale jak postawiono diagnoze o autyzmie, zaczelam szukac, czytac itp maly mial straszne zaparcia, a jak juz zrobil, to wychodzilo z niego wieksze niz dorosly moze zrobic. pierwsze co zrobilam, zamienilam chleb tostowy na polski na zakwasie. po tyg zaparcia sie skonczyly i bardzo mu ograniczylam mleko.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 15-07-2010 16:40 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-07-15 16:55:42 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-07-15 17:59:59 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nizła jazda jest
- co pewien czas miód, i na zmiane z owocem kiwi :) i pić dobrą wode mineralna

- a jak ktoś nie rusza się z domu to kanapka świezego chleba z masełkiem i duuużo czosnku.

ta pierwsza oczyscza, ale nie tracisz soli mineralnych no i miód ma właściwości ... ta druga dezynfekuje :)))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

gosian

Post #7 Ocena: 0

2010-07-15 18:40:44 (15 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

A w Angli robią zabieg Hydrokolonoterapi??
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

amelka66

Post #8 Ocena: 0

2010-07-15 19:10:18 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Przeczytalam wszystko od deski do deski iiiiii jestem przearzona :-[ cala masa objawow pasuje do mnie jak ulal:-Y musze szybko cos zastosowac , teraz to bede sie bala spac jak sobie pomysle ze cos tam mnie zjada od d..y strony ;-):-]
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-07-15 19:10:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-07-15 22:52:47 (15 lat temu)