Str 4 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-06-24 18:57:08 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-06-24 18:57:08 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Malahai1983 | Post #3 Ocena: 0 2010-06-24 19:04:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Cytat: 2010-06-24 18:57:08, yaphoto napisał(a): MagicSunny, Nie siej demagogii. Napisalem juz, ze rozmawialem o innych terapiach. Poza tym dostarczalem ksiazki, nagrywalem na dvd wszystko co wpadlo w rece. Spedzalem godziny na rozmowach. Niestety chory musi chciec sam stawic temu czolo, tak jak autor ksiazki i wielu innych. Ano właśnie... Jak sam piszesz 'chory musi chcieć sam stawić temu czoła'. A więc może to zabiło Twoją Mamę? Brak chęci walki, nie wpadłeś na to? Im dłużej czytam Twoje wypowiedzi tym bardziej wydaje mi się, że tu chodzi o coś zupełnie innego... Wydaje mi się, że masz żal do siebie samego i do całej medycyny, że Twojej Mamie nie udało się wygrać z chorobą. Nie umiesz poradzić sobie z tym faktem, zacząłem analizować wszystko po sto razy i doszedłeś do wniosku, że winna jest właśnie medycyna. Nie wiedziałeś kogo za to winić a więc znalazłeś sobie winnego sam. Tak pewnie jest łatwiej, teraz masz już kogoś odpowiedzialnego za odejście Mamy, masz na kim wyładowywać złość i frustrację, masz przeciw komu toczyć walkę. I stąd pewnie pójście na forum takim jak to, na krucjatę przeciwko medycynie... [ Ostatnio edytowany przez: Malahai1983 24-06-2010 19:07 ] 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
Post #4 Ocena: 0 2010-06-24 19:12:45 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2010-06-24 19:18:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A prawda jest taka, ze jak ktos juz uslyszal "wyrok smierci" to( o ile sie nie podda ) wyprobuje kazda mozliwa metode, rowniez ta niekonwencjonalna.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-06-24 19:22:10 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2010-06-24 19:30:00 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2010-06-24 19:30:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2010-06-24 19:22:10, MagicSunny napisał(a): Cytat: 2010-06-24 19:18:48, galadriel napisał(a): A prawda jest taka, ze jak ktos juz uslyszal "wyrok smierci" to( o ile sie nie podda ) wyprobuje kazda mozliwa metode, rowniez ta niekonwencjonalna. Oczywiscie, ze tak. I to raczej normalne. Ja przeciez nie negowalam nigdzie metod niekonwencjonalnych. Ale nie stawialam ich tez na pierwszym miejscu, jako "leku na kazda chorobe"... toz ja nie zwracam sie do nikogo personalnie ani nie odnosze sie do zadnej poprzedniej wypowiedzi ![]() ograniczajac sie do jednego ogolnikowego zdania, staram sie oddac swoje 'przemyslenia' w temacie ![]() edit: w sumie dopiero zauwazylam, ze tu juz dyskusja sie w najlepsze rozkrecila ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 24-06-2010 19:34 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2010-06-24 19:36:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: Taaa,a moja ciocia jest urologiem,wiec powinnam teoretycznie wiedziec wszystko na temat meskich narzadow płciowych ![]() no powinnaś jak najbardziej, ale jak zwykle kobietę interesuje tylko te ostatnie 20cm ![]() ![]() ![]() ![]() tak czy siak, na dzień dzisiejszy nie ma 100% sposobu na raka, leży to u podstaw chorób genetycznych i puki co czasami się udaje czasami nie, czasami faktycznie organizm zwalczy zwyrodnialca a czasami pomogą mu leki. Medycyna tak jak każda dziedzina nauki rozwija sie ewolułuje i również popełnia błedy i trafia w ślepe zaułki. Wiesz kiedyś był lek który wyleczył kilka zwierząt a nawet ludzi z raka, już myslano że trafiono w sedno, ale dokonano dalszych badań i okazało się że odsetek ludzi którym moze zaszkodzić jest tak duży że nie można go dopuscić do spzedaży najpierw USA a potem innych krajach. Też był wrzask (można poczytać w jednym z wydań świata nauki, podajze rok 2007 musiałbym pzejżeć na półce bo nie pamietam, ale spokojnie mozesz przeszukać archwiwum sam) I co? ludzie próbowali go kupować na włąsną ręke szukając pozostałych ampułek w wielu krajach świata, nawet kilku rodziców wniosło sprawe do sadu USA o umozliwienie im zakupu leku dla umierających dzieci, ale pytanie, czy moralne jest podanie leku który moze też zabić z wiekszym prawdopodobienstwem niż wyleczyc? Wiesz te ziółka i czary mary są fajne ale na poprawe samopoczucia, głodówka 40 dniowa, w polsce stosowana już np (o ile pamietam) przez królową Jadwigę, jest genialna i pozbywa sie organizm niesamowitych ilości toksyn, ale soory nie przekona mnie nikt ze jest to dobre dla kogoś kto ma osłabiony organizm, bo opieka nad osobą poddającej się głodówce musi był cały czas dzień i noc by podawać miód i wodę, a potem powrót do jedzenia tez trwa i jest etapami. no cóż taka jest kolej życia, rodzimy się i umieramy, czasu mamy niewiele i jedynie co możemy zrobić to wykorzystać każdą minute by być szczęśliwym i innym dać szczęście, reszta to nic nie warte bajery Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #10 Ocena: 0 2010-06-24 19:55:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|