Str 10 z 23 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-05-26 21:17:04 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-05-27 07:44:00 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jaronero | Post #3 Ocena: 0 2010-05-27 08:02:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2010 Skąd: Bedford |
Ja uważam to za udogodnienie sobie życia i pożycia
![]() |
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2010-05-27 08:03:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Uwazam ze jesli facet wie ze nie chce miec juz dzieci , lub ze moze przekazac dziecku chore geny idac na taki zabieg podejmuje madra decyzje, Czy sie poswieca -- raczej nie- kilka dni bolu i swiadomosc ze podjelo sie madra decyzje jest mniejszym poswieceniem niz pozwolenie by zrobila to partnerka , lub trula sie chemia typu plasty, implant itp.
Wedlug mnie zasluguje na szacunek - facet czuje sie odpowiedzialny za rodzine i jej rozwoj, nie tylko czuje ale i bierze tez troche tej odpowiedzialnosci na swoje barki. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
ciesza | Post #5 Ocena: 0 2010-05-27 08:09:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Tu sie zgadzam z przedmowcami. Zadne poswiecenie, bo niby co poswieca?
Za to jest to przejaw odpowiedzilanego myslenia i czynny udzial w planowaniu rodziny. Przejecie jednego obowiazku z barkow kobiety. |
|
|
midian25 | Post #6 Ocena: 0 2010-05-27 08:11:21 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Napewno nie uważam,że mężczyzna ma obowiązek poddać się wazektomii.
To,że mój mąż się temu poddał,to była tylko i wyłącznie jego dobra wola. Większość mężczyzn uważa antykoncepcję jako obowiązek kobiety,kobieta powinna zadbać żeby nie było wpadki,pomimo,że kobiety ponoszą najwieksze konsekwencje poczęcia dziecka. Sama ciąża to od początku droga przez mękę,męczyć się oczywiście musi kobieta. Dlatego doceniam to,co zrobił mój mąż,wiem również,że zrobił to dla mnie,bo zawsze powtarzał,że nie chce,abym się faszerowała hormonami i nigdy nie dopusci do tego,żebym musiała się decydować na taki sposób antykoncepcji,ze względu na skutki uboczne. Mam przez to do niego większy szacunek i wiem,że on ma szacunek również do mnie i dba o moje dobro. Tak to wygląda w naszym przypadku. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
Post #7 Ocena: 0 2010-05-27 08:12:57 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
midian25 | Post #8 Ocena: 0 2010-05-27 08:43:51 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Już wczoraj miałam napisać,że świetny temat dałeś do dyskusji.
O takich sprawach powinno się rozmawiać,i nie ma w tym nic,czego facet powinien się wstydzić. Według mnie takich mężczyzn należy podziwiać,bo to są właśnie faceci z jajami,biorący sprawy we własne ręce,a nie tchórze,zrzucający wszelką odpowiedzialność dotyczącą zabezpieczenia na kobietę. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
littleflower | Post #9 Ocena: 0 2010-05-27 09:46:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Cytat: 2010-05-27 08:12:57, picasso1974 napisał(a): ale istnieje ryzyko, że chirurg kichnie w czasie zabiegu i wtedy co, nie jest to poświęcenie?? ![]() Istnieje tez ryzyko ze peknie guma, tabletka nie zadziala i wtedy jest poswiecenie i to na xxxx lat, Istnieje ryzyko ze wstajac z lozka upadniesz nieszczesliwie i tez mozna "cosik" stracic Cale zycie to jedno wielkie ryzyko, kazda nasza decyzja to ryzyko. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Anthrax | Post #10 Ocena: 0 2010-05-27 10:45:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2010-05-27 08:43:51, midian25 napisał(a): Już wczoraj miałam napisać,że świetny temat dałeś do dyskusji. O takich sprawach powinno się rozmawiać,i nie ma w tym nic,czego facet powinien się wstydzić. Według mnie takich mężczyzn należy podziwiać,bo to są właśnie faceci z jajami,biorący sprawy we własne ręce,a nie tchórze,zrzucający wszelką odpowiedzialność dotyczącą zabezpieczenia na kobietę. hola hola, czy ty sie przypadkiem nie zapedzasz wyzywajac mezczyzn od tchorzy dlatego, ze to kobieta a nie mezczyzna w danym zwiazku stosuje kontracepcje? moze ci sie wydawac dziwne, ale w normalnych zwiazkach decyzje o kontracepcji podejmuje sie wspolnie i wybiera opcje jaka odpowiada obu stronom nie kazdy ma zamiar permanentnie zapobiegac ciazy a jak na razie nikt nie wymyslil tabletek, plastrow, implantow i innych dla mezczyzn - ktore w kazdej chwili mozna odstawic jesli sie potomka zachce miec A wiec w sytuacji gdzie form tymczasowej kontracepcji jest wiecej dla kobiet, logiczne jest, ze prawdopodobienstwo wyboru metody kontroli ciazy padnie czesciej na kobiete niz mezczyzne, ktory do wyboru ma tylko jedne jedyne kondomy a wracajac do permanentnej kontracepcji - to w UK 2 razy wiecej mezczyzn niz kobiet poddaje sie sterylizacji ![]() ![]() a wiec twoj maz nie jest zadnym hero godnym podziwu, bo wazektomia w UK to jest normalka z drugiej strony, jesli wsrod rodaczek panuje przekonanie ze wazektomia rowna sie z kastracja, tak jak to ktos to okreslil wczesniej - nie dziwie sie ze polskie chlopy maja obiekcje, jesli sie spotykaja z taka reakcja -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|