MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wazektomia - Wasze opinie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 6 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

midian25

Post #1 Ocena: 0

2010-05-26 07:32:45 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

My to mamy już za sobą.
Czy to była słuszna decyzja? Jak narazie wydaje nam się,że tak.Mamy dwoje dzieci,jak planowaliśmy.Mąż poddał się zabiegowi już ponad rok temu i jesteśmy zadowoleni.
Moja opinia?
To przedewszystkim psychiczny komfort dla mnie,nie muszę się martwić że okres się opóznia itp.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-26 07:35:10 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

midian25

Post #3 Ocena: 0

2010-05-26 07:37:48 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Mąż też był i jest przekonany o słuszności tej decyzji.Oboje jesteśmy zadowoleni i o to chodziło.
Komfort psychiczny jest ważny i dla mnie i dla męża.
Od początku planowaliśmy dwoje dzieci,mamy je i szczerze mówiąc jestem wdzięczna mojemu mężowi za to ,że zdecydował się na taki krok.

Na koniec mała uwaga-proszę nie mylić sterylizacji z kastracją.

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 26-05-2010 07:42 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-05-26 07:44:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

midian25

Post #5 Ocena: 0

2010-05-26 07:48:28 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Zero.Ja nie muszę się faszerować hormonami,czy to pod postacią implantu,plastra czy innego badziewia,nie muszę się martwić,czy wyjdą mi włosy albo przybędzie kilka kilo.
Jakość współżycia polepszyła się,ze względu na komfort psychiczny,pozatym w żaden sposób nie wpływa negatywnie na popęd płciowy,ani nie czyni z mężczyzny impotenta.
Grunt,to trafić na mężczyznę,który w ten sposób się poświęci dla dobra obojga...

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2010-05-26 08:14:06 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

tu sie tez zgadzam- komfort psychiczny tez jest bardzo wazny-
mam dzieci , i swiadomie nie chce miec wiecej , zreszta juz nie ten wiek by miec kolejnego potomka- wiec dlaczego nie, mysle ze to nie jest nawet poswiecenie sie, bo o woele wiecej trzeba poswiecic sie potem gdyby mimo kobiety zabezpieczen zaszla w ciaze-
Taka decyzja jest na pewna swiadoma, zreszta nawet i u lekarza nie zrobi sie tego w 5 minut, jest przeprowadzany dokladny wywiad.

Druga sprawa jej jak wspominalam w/w to czesto czasem ktos nie chce miec dzieci ze wzgledu na stan zdrowia i choroby genetyczne, glosny byl przypadekm kobiety w PL ktora mimo zabezpieczen zaszla w ciaze- lekarze mimo wskazan nie dokonali aborcji i kobieta dzis jest prawie slepa, chyba nawet w Strassburgu sprawa byla, gdyby miala ona czy jej maz te mozliwosc sterylizacji chyba lepiej by bylo niz to co teraz- niechciane dziecko i kalectwo kobiety.

[ Ostatnio edytowany przez: littleflower 26-05-2010 09:21 ]

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

midian25

Post #7 Ocena: 0

2010-05-26 08:24:25 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Hehe,z tą naszą decyzją było zabawnie.Gdybym męzowi zaproponowała takie rozwiązanie kilka lat temu,w czoło by się pewnie popukał.
W marcu zeszłego roku urodziła się nasza druga córka Ola.Zaprosiłam męża jako osobę towarzyszącą an salę porodową,zaznaczając,że nie akceptuję odmowy.Był,widział..bez wątpienia był to dla niego szok.
Po jakichś 2 dniach wrócił skądś z plikiem papierów,okazało się że poszedł do lekarza zorientować się w temacie,a pod koniec kwietnia było po wszystkim.
Fakt,że na początku trzeba było się zabezpieczać przez jakieś 2-3 miesiące,dokładnie przez jakieś 12 ejakulacji,potem 2 badania nasienia w odstępie bodajże miesiąca,badanie laboratoryjne i wynik.
Przysłali karteczkę,że nie stwierdzono plemników w próbkach i hulaj dusza piekła nie ma!

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-05-26 08:32:28 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

midian25

Post #9 Ocena: 0

2010-05-26 08:43:50 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Nie wiem co Ci napisać.Każdy facet jest inny.
Niektórzy uważają,że po zabiegu nie będą w 100% meżczyznami.Jakoś musisz się do tego zabrać delikatnie,żeby nie przestraszyć,jak to się mówi-po nitce do kłębka...
Ty znasz swojego męża najlepiej i najlepiej wiesz,jakimi dróżkami do niego dotrzeć.
Powoli i delikatnie zapoznaj z tematem,zasugeruj takie rozwiązanie jako najlepszą metodę dla was obojga.
Pozatym trudno powiedzieć coś więcej..tak jak napisałam wyżej-u mnie to była metoda szokowa i poskutkowała.

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #10 Ocena: 0

2010-05-26 09:37:33 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Dla mnie kwestia przekonywania i namawiania wogole nie powinna miec miejsca. Mozna rzucic temat na stol, porozmawiac o tym, ale absolutnie nie namawiac.
Wczesniej wspomniano, ze chodzi o komfort psychiczny - a jaki bedzie to komfort gdy decyzja zostanie podjeta pod presja?
Piccasso dzieki za temat, masz racje nie pozwalal mi zasnac:-]
O sterylizacji myslalam juz w wieku 19 lat, teraz kilka latek przybylo zycie jako tako zaplanowane i temat wraca na tapete.
Widocznei to pora na przemyslenia:-]

izaice, a moze w trakcie rozmowy z mezem omowicie kwestie zarowno wazektomii jak i sterylizacji? i wspolnie zdecydujecie co bedzie dla was lepsze

[ Ostatnio edytowany przez: ciesza 26-05-2010 09:39 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,